neljapäev, 18. veebruar 2016

Järvamaa on parim

Eelmine nädal läkski sellise hullu tempoga ära, et ei olnudki aega blogi kirjutada. Nagu juba eelmises postituses sai mainitud, siis olin paari päeva kaupa erinevates kohtades ära. Väike ülevaade sellest nüüd siis kah.

Eelmisel esmaspäeval toimus Koerus kohtumine politsei esindajatega. Anti ülevaade 2015. aasta sündmustest ning võib öelda, et hullemaks midagi läinud pole, pigem vastupidi. Koostöö uue piirkondliku politseiga ehk Mati Seirega sujub hästi ning kui elanikel mured on, siis julgelt pöörduge. Vallal ning koolil on küll praegu koostöö ainult paremaks läinud. Aga see ei tähenda, et vargad magavad ning eelmisel nädalal kahtlasi inimesi siin liikus. Olge valvsad ning andke kahtlastest liikumistest julgelt teada.

Rakveres koolitusel olles sai taas päris palju räägitud haldusreformist ning suurtest küsimärkidest selle ümber. Nagu ka selle nädala uudised ütlevad, siis SDE on ikka väga konkreetsed nõudmised lauale pannud, et reform tuleks. Kui Arto Aas aga seda kommenteeris, siis põhimure oli ikka, et valitsus ja koalitsioon püsiks. On näha, et eesmärki, kuhu jõuda tahetakse, pole ning seega ongi keeruline mingit reformi teha. Loodan, et ikka mingi selgus ikka majja saab varsti.
Järva-Jaani ettepanekule on üks vastus tulnud. Koigi vald vastas positiivselt.
Lisaks oli koolitusel juttu arenguvestlustest ja nende läbiviimistest.

Neljapäeva hommikul käisin vallast läbi, andsin hunniku allkirju ning vaatasin, et kõik on kontrolli all. Seejärel suundusin Lõuna-Eestisse, kus toimus 13. KOV-juhtide talvine mitmevõistlus. Kohal oli rekordilised 30 võistlejat.  Kahjuks sel korra olin suhteliselt statisti rollis, sest vigastus ei lasknud kõiki alasid korralikult kaasa teha ning mõned alad olid minule ikka täiesti võõrad ( nt õhkrelvast liikuva märklaua laskmine). Parimateks kohtadeks jäid discgolf ning sulgpall, kus mõlemal alal tulin 4-ndaks, Võistlused olid vinged ning sai taas ka uusi tuttavaid. Lisaks ka kogemuste vahetamised ning nõu küsimised erinevatel teemadel. Lisaks minule olid Järvamaal kohal naabrimees Rait ning Imavere juhid Eve Okas ja Jüri Ellram. Tänu neile tõime ära ka parima maakonna tiitli. Järgmised mängud on suvel Sakus.

Aga, et spordist veel küll ei saanud, siis laupäeval toimusid Türil Järvamaa 6. Talimängud ning kuigi seal ühelgi alal poodiumile ei saanud, siis kokkuvõttes tuli Järva-Jaani vald väikeste valdade arvestuses esikohale. Väga tublid olid meie maletajad ja kabetajad, kellel jäi mõlemal vaid pool punkti puudu kolmandast kohast. Samuti mälumängus jäi meid kolmandast kohast lahutama 2 punkti. Kossus saime tänu väiksele loosiõnnele 6. koha, kuid mängud olid südikad. Juhtide võistluse, kus üldtabelisse lähevad kõigil võrdne arv punkt, suutsin kuidagi ära võita. Noolemäng, vibulaskmine ja pusle kokkupanek olid sel korral aladeks. Aitäh kõikidele meie võistlejatele. Kes tahab rohkem infot, siis seda saab SIIT.

Pühapäeval osalesin discgolfi nädalamängul ning võidud sel korral Raido Vesperele ja Kerli Talkisele. Järve ääres toimunud sauna ja jääsuplusüritusel käisin ka kohal, kuid ise vette sel korral ei hüpanud. Rõõm oli näha, et uusi jääsõpru tuli juurde ning tundus, et kõik jäid rahule. Ehk saab sellest ka väike traditsioon. Kiitus korraldajatele, eriti Himrele. Pilte ja isegi videosid tasub otsida Järva Teataja lehelt ning FBst. 

See nädal väga hullu tempot pole peale pannud ja on saanud ikka enamasti majas olla. Esmaspäeval käisin JAP-i infopäeval ja varsti saavad KOVid ja MTÜ-d hakata raha taotlema. Olgem siis ikka varmad seda tegema. Eile oli Koeru Hooldekeskuse nõukogu koosolek, kus võtsime eelarve vastu ning sai ka investeeringutest räägitud.

Õhtul toimus Järva Kilb ning sel korral oli meie kord mälumängusõpru võõrustada. Saime vist hakkama. Aitüma Üllele, kes hoolitses suupistete eest ning suurim kiitus Mardile, kes kõik küsimused, välja arvatud Järvamaa blokk, oli kokku ajanud. Vastukaja oli igaljuhul positiivne.

Täna mingeid erilisi käimisi polnud ning sain majas toimetada. Hindasin noortekeskuste projekte ning sai ka muud paberitööd teha.

Homme tulevad külla gümnaasiumi 9nda ja 12nda klassi õpilased koos õpetaja Priit Dievesega. Räägin natuke kohaliku omavalitsuse toimimisest ja elus olust vallas.
Pealelõunal olen oodatud Kultuurinõukoja koosolekule.

Reedel on JOL-i üldkoosolek.

Pühapäeval siis kindlasti osalege Pitka matkal. Kell 9.15 läheb valla buss ka alevi platsi pealt, kuid kuna see kummist pole, siis katsuge ikka ise ka mingeid variante kaaluda. Loodetavasti olete ka kirja juba pannud. Eilse seisuga oli pitkajaid (pitkaja- Pitka matkal osaleja. Ise just mõtlesin välja:) )  pea pooltuhat. Vägev.

Ahjaa. Laupäeval on kultuurimajas ju ka vägev kinoelamus. Nimelt saab seal näha Eesti tuliuut filmi "Klassi kokkutulek." Tulge kokku ja vaadake. Seansid kell 15.00 ja 19.00 ning piletid sel korral 4 ja 2.50.

Järgmisel nädalal olen mina leviaugus  ja puhkan vaimu. Uku kamandab vägesid. 24. veebruaril aga on kõik oodatud tähistama Eesti Vabariigi aastapäeva. Kuulutus siin kõrval.

Ega siis midagi. Olge tublid, näeme jälle.

3 kommentaari:

  1. Kas J-Jaani vald on uurinud või ilmutanud mingit initsiatiivi, et saaks ükskord mõne pakiautomaadi siia? Vahet pole, olgu selleks Smartpost või Omniva. Mõlema firma pakiveoautod saalivad igapäevaselt siit läbi, neil poleks isegi mingit suuremat marsruudimuutust vaja teha. Mõnes omavalitsuses on asja uuritud ja kuuldavasti olevat Omnivast vastatud, et vald peab oma huvi näitama ja leidma lahendusi. Ilma pakiautomaadi teenuseta on igasugune kaupade saatmine-vastuvõtmine tänasel päeval suhtkoht konkurentsivõimetu tänu kordi suuremale hinnatasemel ja kaasnevale ebamugavusele, mis pakiteenuse kontorivariant kaasa toob. Pakiautomaadi puudumine kahjustab tõsiselt seega e-äri võimalusi ja ka J-Jaani klientide huve.

    VastaKustuta
  2. Tere. Aitäh teemapüstituse eest. Siinkohal saan öelda, et eelmisel aastal selle teemaga tegelesime ja lahenduseks pakkus Omniva, et nad on nõus pakiautomaati tooma, juhul kui vald maksaks teenusele peale 200-300 eurot. Kui see piirduks ainult sellega, siis heameelega oleksin seda rauda edasi tagunud, kuid meie puhul tähendaks see ka seda, et Postkontor Grossi poes paneks peagi uksed kinni, mis tähendaks taas paari töökoha kaotamist ning mitmete teenuste kadumist või ebamugavamaks muutumine (postipunkti tekkimine kuhugile). Smartpostile saatsin samuti eelmisel aastal kirja ning nad pidi arendustööde ajal meie sooviga arvestama. Võtan peagi uuesti ühendust. Tunnen ise ka, et see on vajalik teenus, kuid eraettevõtlusele, eriti veel, riigiettevõttele, mida me niigi piltlikult omame, ei pea ma õigeks mitmete tuhandete ulatuses peale maksta. Loodan, et sain natuke valgustada tagamaid ja tegeleme teemaga edasi. Arto

    VastaKustuta
  3. Tänud vastamast! Karta on, et postkontor kaob J-Jaanist varem või hiljem nagunii ja viiakse see asi ka siin poeletile. Isegi väiksemates linnades sama teema süveneb iga kuuga, veel enam siis väiksemates kohtades, nagu J-Jaani seda on. Jah, suuri kasumeid neile sellistest kohtades muidugi ei tule ja seda teenust tulekski seetõttu võtta ka investeeringuna piirkonna arengusse ja inimeste heaollu, riik meil ju nagu näha selle eest hoolt ei kanna. See mõnisada eurot panna infrasse, et mülgastumist ja turutõrkeid vähendada ei tundu eraettevõtluse nuumamisena. Praegu maksavad inimesed paar korda kallimat teenust postkontoris või sõidavad mitmekümne kilomeetri kaugusele pakki viima või tooma, sest aasta-aastalt üha rohkem on ka kauplejaid, kes muid saatmisviise ei tunnistagi kui pakiautomaat. Lõppkokkuvõttes läheb see valla inimestele kallimaks kui too 200-300 eurot. Väike-Maarja on näiteks saanud asjaga hakkama. Kuidas ja palju nad valla poolt peale maksavad pole kursis.

    VastaKustuta