kolmapäev, 16. märts 2016

Olete kaunid

Emakeelepäev on õnnelikult selja taga ja piinlikkuse tunne, et tegelikult ikka väga hästi ei oska kirjutada, on mööda läinud. Eile kui lugesin hiljem seda teksti, mida etteütluseks kasutati, oli küll selline tunne, et kuda seda võimalik oli ilma vigadeta kirjutada. Mõnda sõna kuulsin üldse esimest korda. Munsterroll näiteks. Aga noh, pole hullu. Ma jätkan ikka samas vaimus. Tänane sissekanne on muide 499. ehk siis järgmine on suur juubeli sissekanne. Mõtlesin korra, et teeks seks puhuks senistest kannetest ühe väljatrüki ka, sest kunagi ei tea millal blogspot ennast kinni paneb ja teeks ühe live blogipostitamise ning sööks tüki kooki. Aga hetkel tundub, et see jääb uitmõtteks. Kui keegi vabatahtlik viitsiks kõik sissekanded ühte dokumenti koondada ning välja lasta, siis oleks küll vinge, kuid ilmselt pean ikka ise selle aja võtma. Päris huvitav kohe mitu a4 täis tuleks. Niipalju siis blogi juttu.

Eelmisest nädalast võiks veel selle, et Järva Kilval läks meil üle ootuste hästi. Tulime tihedas konkurentsis 4. kohale ning uudis selle kohta SIIN.

Valla soojamajanduse arengukava edeneb ka ning varsti peaks valmis saama. Lisaks peaks peagi-peagi saama Pika tänava Kuksema poolne ots valgustuse. Projekt sai sel nädalal viimased kooskõlastused ja tähtaeg on märtsi lõpp.

Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi suur ja vinge  "Vana Tehnika Muuseumi" projekt sai ka natuke lihvi ning kuigi aeg peksab armutult, siis usun, et saame kenasti joone peale.

Reede oli selline rahulikum päev, kuid see oli selline eelmäng laupäevale, kus oli hommikust õhtuni tihe sebimine.
Nimelt algas see korteriühistu koosolekuga, kust enne lõppu lahkusin, et osaleda Koeru Spring Cupil. Tulime seal 7. meeskonna seas tugevale 4. kohale. Ilma varumeesteta ja suhteliselt noore koosseisuga oli see hea tulemus. Olin väravavaht, et hoida energiat kokku korvpallilahinguks, mis Järva-Jaani võimlas aset leidis. Kuni viimase veerandini olime konkurentsis, vahe oli vaid 5 punkti. Aga viimane veerandaeg algas nende vahespurdiga ning nüüd on selge, et kohtume play-offis Koeru meeskonnaga. Mäng juba sel laupäeval kell 17.00 Järva-Jaani võimlas.
Sealt läksin aga peaaegu otse Koeru, et õnnitleda segarahvatantsurühma Karap nende 25. sünnipäeval. Oli väga tore kontsert, emotsioone ja lusti oli maja täis. Veelkord õnne ja jaksu Üllele ja tema tantsurahvale.

Päev lõppes põnevate vestlustega Papa Hillari juures, kus tähistasime tema 87. sünnipäeva. Otsisime Googlemapsist üles sellise küla nagu Svetlolobovo. Seal oli ta Siberis asumisel ning leidsime vist isegi selle traktorijaama üles, kus ta tööl oli. Kuulates neid jutte kuidas ta minema viidi, kuidas Patarei vanglas on oldud jne, siis ei saa aru miks inimesed ikka viitsivad vinguda ja viriseda. Aga eks see olenegi ilmselt sellest, millist alumist latti Sa näinud oled. Lisaks sai tõestust nn liblikaefekt, et igast väiksest asjast võib sõltuda suur asi. Ma arvan, et ma ei kirjutaks seda juttu praegu kui ühel märtsikuu öösel 1949. aastal oleks ühel püssil kaitseriiv maas olnud. Ehk siis iga meie samm ja tegu mõjutab kedagi või midagi. Igaühest meist oleneb. Läks vist liiga filosoofiliseks või nii.

Aga pühapäev oli ka tore päev.

Eile oli muidu selline rahulik majasisene päev üldiselt, aga õhtul oli huvitav sündmus aset leidmas Koeru kultuurimajas. Nimelt on Koeru vallas toimumas haldusreformialased koosolekud, kus antakse rahvale teada, et mis toimub ning ilmselt on ikka mõte ka saada teada, mida rahvas arvab. Koerus on huvitav see, et volikogu esimees üritab veelkord käima lükata Suur-Järva ideed, kuid vallavanem on rohkem maavalla idee pooldaja. Ilmselt oli hea, et me Ambla vallavanemaga seal kohal olime, sest muidu oleks info maavalla loomise ideest jäänud väga lünklikult esitatuks ning samuti sai mitmed faktivead ära parandatud. Pikemalt saab seda ehk lugeda järgmisest Koeru Kajast, sest Arnika oli kenasti kohal seda fikseerimas. Vahepeal läks õhkkond ikka juba väga emotsionaalseks ning lõpuks nõudis rahvas, et nende arvamust ka ikka küsitaks. Peale mõningast küsimuse formuleerimist tehti väike hääletus ning ligi 30-st kohaletulnust 19 olid maavalla poolt, 2 Suur-Järva ja Paide poole liikumise poolt ning 2 arvasid, et ei peaks üldse kuhugi liituma. Signaal täiesti selge ja ühene.
Eile sai kinnitatud ka see, et maavalla ühinemiskonsultandiks saab juba eelmisel perioodil ühinenud Lääne-Nigula valla vallavanem Mikk Lõhmus. Esimene koosolek peaks aset leidma 30. märtsil.

Täna oli ka suhteliselt rahulik päev. Sai aetud asju nii Paides kui Rakveres. Justkui mitu tõmbekeskust :)

Homme ehk siis kolmapäeval loodan, et ettevõtjate arengupäevale ka on ikka rahvast tulemas. Kes veel pole saanud infot selle kohta, siis selle leiab SIIT. Levitage ka siis ikka veel kiirelt ja julgelt. Kell 14.00 vallamajas kohtume.
Peale seda lendan päälinna, et osaleda Linnade ja valdade päeval, mille esimene päev lõpeb haldusreformi teemaga. Tahaks teada, et on ehk mingi tolk ka reformile juurde leiutatud. Neljapäeval jätkame linnas KOV-juhtide arenguprogrammiga.
Reedel on koolis riigikogu simulatsioonimäng, kus igasugused tähtsad näod on kohal. Lähen ka siis. Peale seda ehk mõne riigikogu liikmega lõunale ning seejärel juba kultuurimajja piimatootjate ümarlauale, kuhu on kõik oodatud kuulama ja kaasa mõtlema. Info SIIT.
Koolist on üldse viimasel ajal ainult häid uudiseid tulnud. Sel nädalal anti välja pressiteade, mis kuma.fm lehel on SELLINE ning äsja lasti eetrisse ka kooli tutvustav Video. Kiitus kooliperele.

Laupäeval on siis ees kossulahing Koeruga ning pühapäeva sisustab 4x4 meeskondlik mitmevõistlus.

Uude nädalasse vaadates näen notarisse minemist, JAP-i 10. aastapäeva tähistamise koosolekut, JOL-i 21 sünnipäeva, vallavalitsuse istungit, Jüride-Maridega kahte esinemist jne. Ei ole aega aega viita.

Ahjaa. Sel nädalal ju toimub Paides MoePark. Aga meie valla noored moeloojad Keia ja Britta teevad sügisel ka vägeva show ja kõigil on võimalik sellele kaasa aidata. Info SIIT.

Neljapäeval kell 17.00 toimub Karinul vanadpildid.net keskkonna tutvustamine ning peale seda kõik Järva-Jaani teatrisse. Lisaks on laupäeval kultuurimajas kell 18.00 rahvatantsurühma Kandali kontsert, mis on ka kindlasti vaatamist väärt.

Kultuuri ja sündmusi igale maitsele. Facebookis juba jagasin Kevadrocki plagu ka. Aga siin sips vara veel levitada. Uudishimulikud võivad SIIA kiigata.

Olge kaunid edasi ja ütelge seda teistele ka ikka.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar