kolmapäev, 18. jaanuar 2017

ESTistheBEST

Uus aasta on tempokalt peale hakanud. Ja elu keeb edasi päris mühinal.

7. jaanuaril oli tore spordipäev võimlas. Nimelt toimus heategevuslik kossulahing, kus nii pealtvaatajad ja mängijad said lisaks vägevale mänguelamusele ja erinevatele võistlustele raha annetada Järva-Jaani Saagu Valguse keskuse toetuseks. Koguti üle 100 euri. Uudis sellest ka JT-s. Vastamisi olid noored ja vanad ning sel korral olid napilt veel noored peal. Kiitus kossumeeskonnale, kes selle vahva ja loodetavasti traditsioonilise võistluse ellu kutsus. Rohkem pilte SIIN.

Eelmisel esmaspäeval oli meil Järva valla loomise töökoosolek. Leping on nüüd sõlmitud ja tuleb tööga edasi minna. Jagasime ära vastutusvaldkonnad ja töörühmad on käppelt tööle läinud. Kuigi aega justkui on, siis tegelikult on tempo juba peal ning jokutada pole midagi. Palju on mu käest küsitud ka naabervalla Koeru saatuse kohta, aga ilmselt oskavad nad ise sellele paremini vastata. Töökoosolekul tegid volikogu esimehed kirja piirkondlikule haldusreformi komisjonile, et kaaluda sundliitmise korral Koeru valla ühendamist Järva vallaga ja selle mõte ei olnud demokraatiasse sekkuda, vaid näidata üles valmisolekut uks lahti hoida. Aga tõlgendust võis meediast lugeda.
Kuna mu sõnavõtte nii blogis kui sotsiaalmeedias tõlgendatakse päris meelevaldselt, siis sel teemal väga rohkem ei hakka sõna võtma. Lugesin viimast Koeru Kaja ka huviga. Sealt kipitaks kohe mitut kohta kommenteerima, aga las siis jääb.

Eelmise nädala Järva Kilb Roosna-Allikul läks üle ootuste hästi. Kui poole peal olime veel 5-6. koha pärast heitlemas, siis teine pool sobis meile hästi ja tõusime jagama 2-3. kohta koos Maavalitsuse tiimiga. Dracula meeskonnaga pole endiselt võimalik võistelda. Uudis SIIN. Järgmine etapp on Järva-Jaanis ja siis teeme juba Mardiga ise küsimused.

Eelmisel neljapäeval ja reedel toimus JAP-i talveseminar, kus esimesel päeval rääkisime turundusest ning teisel päeval külastasime Harjumaa häid Leader projekte (otsige Ajaveskit). Mind oli ka palutud rääkima Järva-Jaani kogukonnatunde loomisest ning kohaturundusest. Tundus, et mõte jõudis kohale ning sain ettekandele positiivse tagasiside (pildil jäid rahule käetõstjad ja tegelt esimesel pildil olid kõik käed püsti). Peamiselt keskendusin vägevatele inimestele, kes meil olemas on ja tänu kellele on meil suurepärased kollektiivid, võistkonnad ning üritused. Tegin Powerpoint esitluse ka, nii et võib mind jälle kutsuda. Ja kui kedagi rohkem huvitab, võin ka esitlust jagada.
Üks ettekannetest oli Järvamaal asuvast alpakade farmi turundamisest. Mulle igaljuhul mõjus ja juba pühapäeval käisimegi perega seal kohal. Soovitan soojalt nii loomasõpradele, kui käsitööhuvilistele kui ka kõikidele teistele. Infot nende kodukalt- wilealpacafarm.com/ Aitäh Imre ja edu eesmärkide täitumisel.

Laupäev oli spordipäev. Jalkameeskond mängis Türi Cupil, kus oleme käinud 14 korda järjest. Kui eelmisel aastal võitsime ära, siis sel korral olime natuke noorema koosseisuga ja kuna tase on seal tugev, siis pidime leppima nappide kaotustega ning 7. kohaga. Samal ajal osalesid kossumehed Olybet rahvaliiga turnal Paides, kust ka said kuhjaga kogemusi ning mängurõõmu. Sel laupäeval Koeru turna kolmas etapp jalkas ning kossumehed lähevad pühapäeval Kadrinasse, kus toimub Eesti Talimängude eelturniir. Hoidke pöialt.
Lisaks toimus Järva-Jaanis ja ümberkaudsetes valdades Hulkuri Karika autoorienteerumine. Kokku osales 23 võistkonda ja sealhulgas ka meie endi tiimid, kes esinesid päris hästi.

See nädal ka juba mitmeid koosolekuid olnud ja mitmed tulemas. Esmaspäeval oli eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek kus arutasime eelarvet ja see läheb nüüd esimesele lugemisele volikokku. Lisaks oli taas üks vallavara võõrandamise teema ehk siis kaua müügis olnud Kalda 33 saab uue peremehe. Eelmise enampakkumisega seoses käisin eile notaris ja nüüd Võimla tee 8-l ehk sigalal uus omanik. Nüüd jäänud veel Mõisa tee korter, krunt Pikal tänaval, hoone Metstagusel ning muidugi Veetorn. Kiirustage. Info SIIT.

Täna toimus kultuurinõukoda Türil ning õhtul oli võimalus kohtuda Vabariigi Presidendiga, kes hommikust saati oli Järvamaaga tutvumas. Rääkis oma mõtetest ning Eesti tulevikust. Oli väga positiivne Eesti suhtes ja tõi võrdlusi muu maailmaga. Oli seda meelt, et üha rohkem peaks kogukonnad ise oma elu mõjutama ja otsustama ning omavalitsused peaks seda toetama. Lisasin seda, et kogukonnad ju ise valivad, kes neid juhivad, aga laias laastus jõudsimegi sinna, et me ise olemegi riik. Mõnd asja saab teha vabatahtlikus korras ja enda heaks, kuid mõnd asja ikka ei saa lõpuni vabatahtlusele rajada. Tõin näite päästest, kus vabatahtlik on toetavaks üksuseks, aga süsteemi sellele üles ei tohiks ehitada. Tegin koosoleku lõpus taas "kohaturundust" ning kinkisin Presidendile Järva-Jaani tee ja maitseainekomplekti. Loodan, et jõuavad ka sihtotstarbeliselt kannu ja pannile ning et peagi näeme teda ka Järva-Jaanis. Igaljuhul mulje positiivne ja soovin talle jõudu ja jaksu Eesti elu edendamisel.

Siit kohe oleks hea minna Eesti brändi teema juurde, mis sel nädalal suure pauguga käima läks. Põhirõhk on olnud rohelisel ebamäärasel ollusel, mis isegi rändrahnu ei meenuta mu meelest. Lõpuks sain aru, et tegelikult on point ikka tööriistades ja lugudes, mis estonia.ee lehel üleval on, aga üllatus üllatus. Ühtegi sõna seal eesti keeles polegi. Googeldasin ja sain teada, et veebruaris tuleb ka eesti ja venekeelne variant. Ma ei tea kas sellega oli siis tõesti nii kiire, et oleks saanud asja täiesti valmis teha, korralikult presenteerida ning siis oleks saanud ka need paarsada kotti Eestis teha, mitte Indias. Ohjah. Võtan ka julguse Eesti "märgi" või slogani ühe variandi välja käia. ESTistheBEST. Panin selle lause ka netti otsingusse ja üllatuseks sellist varianti kuskil netiavarustest leida polegi. See haakub muidugi ka selle Hollandi tüübi EST-lennuga ja oleks saanud 200 tuhhi võibolla sips paremini kasutada. Aga võibolla teen liiga ja brändist on tolku, aga siit õppetund meile kõigile, et äge asi peab lisaks äge olemisele, tunduma ka äge, kõigile.

Lähme maistemate teemadega edasi.
Homme teeme siis koosolekud Järva valla osas ning võtame luubi alla kultuuri ja spordivaldkonna. Kaardistame ning arutame sõlmkohad läbi.
Peale seda on koosolek Järva-Jaani Tänavafestivali osas. Põhivedajaks ikka Arlet ning me Tuvega katsume aidata nii kuda oskame. 3. juuni kalendrisse.

Õhtul toimub Kodutütarde 85. sünnipäeva tähistamine Paides ja plaan ka õnnitlema minna.

Reedel toimub Koeru hooldekeskuse nõukogu koosolek, seejärel arutame Järva valla struktuuri ning õhtu lõpeb Järvamaa parimate tunnustamisüritusega Paide Kultuurikeskuses.

Tulevad tihedad päevad. Nädalavahetusest juba natuke oli juttu.

Etteruttavalt võib öelda, et 11. Pitka matk on peagi tulemas. Nimelt 19. veebruaril ning registreerumine on juba avatud. Pange ennast kirja  SIIN.
Enne seda on veel näiteks Sõbrapäeva talisuplemine 11. veebruaril, ilmselt jäärajasõit jne. Aga nendest jõuame veel pajatada. Kes Facebooki kasutavad, siis tasub Järva-Jaani valla sõbraks hakata, sealt saab infot päris operatiivselt. Hetkel kokku vallal FB-s 993 sõpra. Kes on tuhandes?

Kõike kaunist, olge rõemsad ning lugemiseni

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar