reede, 17. veebruar 2017

Kaks ühe nimega

Eelmine nädal algas haldusreformi koosolekuga Imaveres. Peagi on protokoll kodukal ka haldusreformi lingi all olemas. Töö läheb hooga edasi. Tegemisel on uus koduleht, finantsread pannakse kokku ning juba putitakse uusi dokumente. Samas saatis sel nädalal riigihaldusminister Korb kirja välja, kus soovitakse Koeru vald Järva vallaga liita. Saab huvitav protsess olema, sest uuesti peaks ka rahvaküsitlus toimuma jne. Ja see eeldab ka Koeru valla poolset valmisolekut...

Omavalitsusjuhtide mitmevõistlus Lõuna-Eestis ei läinud nii edukalt kui suvel, kuid siiski üle ootuste hästi, sest alad ei tõotanud esialgu midagi roosilist. Tulin kokkuvõttes viiendale kohale ja kuni 45 aastaste meeste seas 3. kohale. Ainukese alavõidu sain ujumises. Üle ootuste hästi läks orienteerumine, kus olin kolmas. Sellisel kujul orienteerumist tegin esmakordselt. Nimelt oli trass lindiga maha märgitud ja trassil oli 6 kontrollpunkti, mis siis endal tuli täpselt nõelaga kaardile märkida. Kiidusõnad korraldajatele ja kaasvõitlejatele. Eriti tubli oli Imavere volikogu esinaine, kes oma klassi kinni pani. Kokkuvõte ja pildid on Jõudi kodukal SIIN. Suvel Suure-Jaani.

Nädalavahetus oli Järva-Jaanis muidugi päris hull. Heas mõttes. Reede õhtul toimus LED-i mäng discgolfis, mis oli eelmänguks KÄPIKU etapile. Osalesin ka, viimaseks ei jäänud. Kuue võistleja osavõtutasud lähevad Saagu Valgusele ning peagi toimetan need ka sinna ära. Laupäeval oli põhimängul 61 võistlejat ning võistlus läks korda.
Põhimöll toimus järve ääres ning selle kohta saab kokkuvõtvaid videosid näha Reporterist kui Seitsmestest. Käisin ise ka saunatamas ja ujumas. Oli vinge. Traditsioonile on alus pandud.

See nädal olnud rahulikum ja majasem. Mõned koosolekud olnud. Teemadeks nii Saunafestivali tulevik, Karinu karjäär kui ka soomlaste küllatulek.
Eile toimus nii kultuurinõukoda kui ka EW100 ürituste järjekordne koosolek. Teemasid jagus.

Eile toimus ka Järvamaa kossuliiga mäng Paides. Kokkuvõte siin.

Täna olin ka üsna majane. Vahepeal sai käidud ka üht koera pildistamas, kes kaks nädalat Jalalõpel taluõuel olnud ja ootab peremeest. Äkki keegi teab ja oskab infot jagada.

Homme toimub JOL-i üldkoosolek, kus räägime eelmise aasta eelarve täitmisest, kinnitame aineühenduste ja õpilasürituste summad ning lisaks valime ka JOL-ile esimeest. Viimase puhul on tegemist rohkem formaalsusega, sest Pipi-Liisi ametlik aeg saab lihtsal läbi ning on vaja uuesti valida.

Laupäeval Koerus jalkaturna viimane etapp ning loodetavasti suudame esikohta säilitada. Sel korral ise kahjuks osaleda ei saa perekondlikel põhjustel ning samadel põhjustel ei osale ka Koeru ning Väätsa valla 25. aastapäeva sündmustel, kuhu oli plaanis muidu minna. Siiski panen edusoovid teele.

Pühapäeval on Pitka matk ning tõotab tulla läbi aegade rahvarohkeim rännak. Üle 600 inimese on vabatahtlikult rändamas Jalgsemalt Peetrisse. Võimas. Sellest on plaanis küll osa võtta. Pühapäeva õhtul lähen ka Paide Spordihalli sünnipäevale, kus toimub suur võrkpallilahing ning peale seda kolme erineva Järvamaa tippmeeskonna võistlus (jalgpallurid, võrkpallurid, korvpallurid). Umbes selline nagu ma Järva-Jaanis olen teinud juba aastaid. Ainukese vahega, et meil on neli meeskonda olnud.  Ehk siis võisteldakse kõikides alades ning selgitatakse mitmekülgseim tiim. Seal on see erisus, et omal alal ollakse vähemuses 3-5 vastu. Siinkohal teen ennustuse, et võrkpallurid panevad kinni, sest neil on kõige lihtsam oma ala esikohta võtta kuna pole kontaktala. Vaheaegadel toimub ka treenerite ja "vip" noolemängu võistlus, kust ka osa võtma kutsuti.

Uus nädal algab JAP-i üldkoosolekuga Päinurmes. Teisipäeval on vallavalitsus ning siis tulevad juba Vabariigi aastapäeva sündmused peale. Kolmapäeva õhtul toimub kultuurimajas kontsert ja 24. veebruaril traditsiooniliselt sündmused kirikus ja ausamba juures. Vahepeal ehk siis 23. veebruaril toimub ka volikogu istung, mille materjalid ja päevakord peagi kodulehel üleval.

Tuli meelde veel, et üleeile korraldasime Mardiga Järva Kilva etappi ning kokkuvõtet võib lugeda Kuma.fm lehelt. Enamus küsimused tulid Mardilt, aga nuputasin ise ka ikka mõned välja. Üks kõlas nii- "Järvamaal asuvad külad Puiatu, Mäeküla, Kahala ja Ülejõe on teatud mõttes erilised külad. Ka haldusreform ei ähvarda nende erilist staatust. Mis on neis külades erilist?" Mis pakute? Kommentaaridesse võib mõtted kirja panna.

Hüüdsin välja ka selleaastase Kevadrocki aja, milleks on 8. aprill ning kõik noored ja "noored" Järvamaa bändid on oodatud rokkima. 

Egas midagi, olge vaprad ning hoidke ikka saba rõngas.

1 kommentaar:

  1. kui Koeru pidas end juba korra uhkeks ning ei tahtnud meiega ühineda,siis miks meie peaksime teda endi hulka võtma? Austagem end ning ka koerukaid

    VastaKustuta