reede, 20. oktoober 2017

Tänan teid südamest!

Ahoi head lugejad. Valimistetrall selleks korraks läbi ja saab eluga nüüd rahulikult edasi minna.
Sain valimistel 350 häält, mis teeb üle 8% üldhäältest, millega olin Järva valla nn populaarseim. Järgnes Rait Pihelgas 267 häälega. Head meelt teeb see, et lisaks Järva-Jaani häältele tuli mujalt valdadest 76 häält ning saan öelda, et rahvas usaldab ja toetab mind nii kodus kui võõrsil. SUUR-SUUR AITÄH kõikidele minu ja meie valimisliidu Järva valla heaks toetajatele. Kahjuks või õnneks
sellest valimiste võitmiseks ei piisanud ja enim kohti 21-liikmelises volikogus võttis REF- 5 kohta. Meie valimisliit ja Suur-Järva võtsid kumbki 4 kohta. IRL ja EKRE 3 kohta ning SDE ja KESK 1 koha. Matemaatika näitas, et koalitsiooni tegemiseks läheb vaja vähemalt kolme osapoole jõudude ühendamist. Eileõhtuse uudise tulemusena (eellepingu sõlmimine) võib ennustada, et koalitsiooni ehk võimu jagavad omavahel erakonnad ja valimisliidud jäävad ukse taha. Reformierakonna poolt ei tulnud ka läbirääkimiste ettepanekut (üldjuhul võitjad teevad ettepaneku) ning nii tulebki mul nüüd Järva valla elu edendada läbi volikoguliikme staatuse ning erinevate klubide ja vabatahtliku tegevuse. Eeldatavalt saab vallavanemaks Rait Pihelgas, volikogu esimeheks Jüri Ellram ja abivallavanemateks ülejäänud vallavanemad. Huvitav tulemus see ju on, sest ilmselt väga paljud REFi ja IRLi valijad ei osanud oodata, et EKREga võimu hakatakse jagama, aga näed siis. Siinkohal ongi see erakonna asi nii imelik. Riigi tasandil Hanno Pevkur kirub ja vannub seda EKREt, aga kohapeal on kõik nagu lubatud. Vaadates samasuguseid imelikke kooslusi siin ja seal, siis tegelikult taandub kohapeal asi ikka isikute taha. Oleks ju arusaadavam kui järgmine kord kandideeriks parteitu Saare punt, reformist Pihelga punt, parteitu, kuid ekremeelse Teppani punt jne. Seda enam, et volikokku saanud 21-st liikmest kuuluvad tegelikult kuhugi erakonda ainult 7 inimest. 3 reformierakondlast, 2 irlikat, 1 ekre ning üks sotsdem, kes polnud ka SDE nimekirjas.
Usun, õigemini loodan, et uus võimuliit töötab tugevalt, et Järva vald tööle panna ning isiklikud ambitsioonid jäetakse tahaplaanile.
Peale minu sai Järva-Jaanist volikokku Priit Seire ja ilmselt on peagi sees ka Teet Kallakmaa. On kurvastatud, et näed meilt nii vähe inimesi volikogus ja eks see minu "süü" natuke on, et võtsin liiga palju Järva-Jaani hääli ära, aga teiselt poolt ongi ju mõte, et kõik vaataksid suuremat pilti ja siin ainult oma kandi eest seismine viib igaljuhul patiseisu.
Minu tuleviku pärast muretsema ei pea. Juba on mitmeid tööpakkumisi tulnud ja tegelikult võibolla ongi hea, et saan järgmisele levelile oma elus minna. Plaanis on ka oma ettevõtlusega rohkem tegelema hakata ning mõtteid on küll ja veel. Igaljuhul jään Järva-Jaani elu edendama nii ehk naa ja jätkan õnneliku elustiili viljelemist.

Aga tulles nüüd tagasi blogimise juurde, siis ärge muretsege, seda on ka plaanis jätkata. Pealkirja peab ilmselt ära muutma natuke, aga Järva valla siseelu on ka kindlasti huvitav jälgida ja seda on plaanis minul teiega jagada.
Aga mis siis kahe nädala jooksul toimunud on.

Eelmisel nädalavahetusel sai läbi meie jalgpallihooaeg ning kodustaadionil võõrustasime FC Heliost, kelle käest võõrsil häbiväärselt 0-4 tappa saime. Tegime korraliku sauna neile nüüd. Võitsime 6-0 ning lõpetasime hooaja tugeva 4. kohaga. Lõplik tabel SIIN. Hetkel Järva valla tugevaim sats, kuigi jah Koeru käest saime mõlemad mängud tappa. Enda panusega jäin hooajal rahule. Liigas lõin 13 ja karikavõistlustel 4 väravat. Suurim väravakütt oli Raido Vespere, kokku 22 väravaga. Nüüd sisehooaeg ning erinevad turnad. Esimene neist 4. novembril Türil.

Eelmine nädal läks suhteliselt valimiste tähe all veel ning üleval pildi peal meie kinotiimi pilt Koerus kinoõhtul. Erinevates kohtades olid tiimid erinevad. Suur kummardus muidugi Vello Kolnesele, kes kõik 10 õhtut kino tegi. Uskumatu 58. kinohooaeg on tal jooksmas. Natuke juba õppisin ametit ka, esialgu aitasin filmirulle tassida.

10. oktoobril hakkas peale ka Järva Kilva hooaeg. Kokku oli 10 võistkonda ja tulime tublile 5. kohale, kuigi oleks saanud isegi paremini. Uued tiimid on oodatud ja uus mäng 14. novembril.

Neljapäeval toimus üle pika aja meil vallas Naabrivalve teemaline koosolek ning sel korral oli põhjuseks see, et Karinu südames elavad elanikud võtsid kätte ja lõid sinna oma naabrivalve sektori, mille nimeks sai Karinu mõis. Hille Nugise eestvedamisel ja külaelanike toel ning koostöös MTÜ Eesti Naabrivalve ja Eesti Politseiga sai leping allkirjad ning loodetavasti on Karinu kant nüüd veel turvalisem koht elamiseks kui seni.

13 ja reede. Midagi hullu ei juhtunudki. Vastupidi. Järva-Jaanis toimus Järvamaa Omavalitsuste Liidu viimane üldkoosolek, kus viimast korda oli koos 12 omavalitsust. Üldkoosolek läks oodatust rutemini ja kellelgi väga suurt vaidlemise ja arutlemise tuju polnud. Peale koosolekut oli viimane ühine söömaaeg ning tegime ka ühise pildi. Päris kõiki peal polnud, sest kõik ei saanud tulla ja osad pidid ka ära minema, kuid suurem enamus siiski. Nüüd tuleb JOL-is suur muudatuste periood. Liikmeid jääb vähemaks, ülesanded muutuvad jne. Segane aeg ja ka natuke ähmane, sest täpselt ei saa keegi aru, mis rollid kellelgi on. Aga küll kõik laabub.

See nädal on läinud rahulikult. Esmaspäeval käisin veel notaris, et viimase volikogu otsuseid vormistada. Lisaks olen osalenud Järvamaa kultuurinõukoja töös ja käinud lasteaias juubilare õnnitlemas. Täna panime paika uue aasta preemiatseremooniate põhimõtted ning ses osas ka segadust nüüd vähem. Ka ühinemise teemadel olen kätt pulsil hoidnud ning kõikidele valdadele pitsateid sebinud, sest ilmselt esmaspäeval läheb juba uusi vaja.

Tänase päeva nael oli ilmselt Järva-Jaani esimene Vaba-aja laat, mille tegemine mul juba suve algusest peas tiksus ning nüüd realiseerus. Kohal oli peaaegu 20 erinevat ringi, tegevust, ala ning juba oli ka reaalset kasu, sest Järva-Jaani Segakoor sai endal vähemalt 3 uut lauljat, genealoogia huvilisi tekkis päris mitu, Dartsi said mitmed proovida, kodutütred said liikmeid juurde, discgolf sai populaarsemaks jne jne. Oluline oli ka see, et me ise saime teada, mis meil keegi kuskil teeb. Tegin kohapealt ka facebook live`i, kus tegin kiire ülevaate kohaletulnutest ja võtsin intervjuud. Tenel on olemas korralik ülevaade, et mis päevadel nädalas kuskil midagi toimub. Loodetavasti saavad need ka peagi üles. Aitäh igaljuhul kõikidele kohaletulnutele. Loodetavasti saab sellest selline vahva traditsioon ning muutub ka Järva vallas kasulikuks. Allpool ka FB videod, kus peaks ülevaate saama. Vabandused Aime ja Vello ees, kelle jutu ajal mul telefon helisema hakkas ja tekst hakkima hakkas. Saate ehk info uuesti kommentaaridesse panna.

See nädalavahetus on ilmselt selline, kus saan taas lehtedega tegeleda ning jätkan murutraktoriga lehtede likvideerimist. Soovitan proovida, sest see on päris kiire ja tõhus viis lehtedest lahti saada, samas jättes nad omasse keskkonda. Panen siia kõrvale illustreeriva pildi. Masinal kõrguseks 4 ja külje pealt laia kaarega väljavise. Katsetage.

Uus nädal algab 7 valla koosolekuga Amblas, kus arutame kiireid küsimusi. Et kuidas aasta lõpuni 7 ametiasutust aga üks volikogu koos toimetada saab, mis veel tegema peaks jne.

Kolmapäeval on Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolek ning hetkel muidu ametlikke koosolekuid ei ole hetkel kirjas. Ilmselt ilmub ühele päevale ka Järva vallavolikogu 1. koosoleku toimumine, kuid see pole veel paika pandud mu teada. Äkki homme saame ka selle kutse.

Igaljuhul on põnevad ajad ning vaatan optimistlikult tulevikku. 8 aastat vallavanema tööd saab läbi ja üldiselt öeldaksegi ju, et iga 7 aasta tagant peab eluala vahetama. Vist ongi siis viimane aeg. Aga nagu ütlesin, blogi jääb ning olen teile olemas. Kui miskit muret on, siis andke ikka teada. Olen veel ca kuu vallavanem ning siis saan juba volikogu liikmena vallale ja rahvale kasulik olla.



Kõike kaunist ja kuulmiseni.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar