laupäev, 14. märts 2020

Eriolukord

Uskumatu, aga tõsi. Blogi ärkab ellu ja võibolla mõni on seda isegi oodanud. Tundub, et eriolukord mõjub vähemalt ses mõttes hästi. Aega ju nüüd natuke rohkem. Täna küll väga pikalt ei hakka kirjutama, aga arvestades, et viimane postitus jääb pooleteise aasta taha, siis kirjutada oleks muidugi päris palju.

Mis siis juhtunud on lühidalt?

UUS TÖÖ
Olen kogukonnajuhina Paide Linnameeskonnas tööl olnud üle aasta ja kogu projekt kestab kokku 3 aastat. Homme pidi olema selle hooaja esimene kodumäng ja eile sai tublide vabatahtlikega isegi plats korda seatud, aga no nüüd tuleb ilmselt oodata maikuud ja kolida uuesti murustaadionile. Pole hullu. Eelmisel aastal sai päris mitmeid huvitavaid projekte käima lükatud ja täpselt kaks nädalat tagasi andsime Kuressaare kogukonnajuhiga ka väikse ülevaate, et mis tulemas on. Väikest intervjuud näeb SIIT. Siin blogis ilmselt kõige rohkem oma kogukonna tegevustest saabki rääkida. Paide Rüütlite tegemised on jäänud silma nii lähedal kui kaugel ja annan ülevaate, mida siis tehtud on ja mis teoksil. Praegu võin öelda seda, et seoses suure eriolukorraga kuulutame kõigile Järvamaa lastele välja vahvad joonistusvõistlused ja esimene kuulutus on siinsamas.
Paide Linnameeskond, mis sel aastal on võitlemas kuldmedali eest, on väga vinge kogukond ja on uhke tunne on olla üks pereliige. Kes veel pole jõudnud liituda meie FB-lehega, siis tasub seda teha kindlasti. Paide Linnameeskonda on juba siinseal nimetatud üheks kõvemaks Järvamaa brändiks, millest viimasel aastal on räägitud. Kuigi nüüd jah aktiivsel tegevusel on paus peal, siis seda enam saame tööd teha sotsiaalmeedia vahendusel ja kui lahingud lahti lähevad, siis on tribüünid pilgeni.

POLIITRINDEL
Järva vallas on seisud endised. KERISe (Kesk,Ekre,Ref,Isamaa,SDE) võimuliidust on saanud vahepeal RIKE, sest sotse enam volikogus pole, aga üldisel on seis sama. Kaks valimisliitu on endiselt opositsioonis ja koostööd väga tekkinud pole, kuid loodetavasti see ikka muutub lõpuks. Olles opositsioonis, oleme teinud hulgaliselt ettepanekuid, kuid enamus sisulisi ja suuremaid ettepanekuid on eeskujulikult tagasi lükatud. Olgu see siis eelarve puhul arvestamine ühinemislepinguga või eelarvesse ettepanekute tegemine. Edaspidi annan täpsemalt ka volikogus toimuvast ülevaateid, sest endiselt pole ülekandeid volikogust kuigi võimekus on tekkinud. Jaanuarikuine hariduseteemaline koosolek kanti kenasti FB-s üle, nii et saab küll kui tahetakse.
Kuum teema on kogu Aravete lasteaiahoone ümber toimuv, sest vald jätkab lammutamisplaani ja uue lasteaiahoone ehitamisega. Tegin selle kohta sellise piltliku faili ka, kus sisuliselt toimiv maastikuratas, millel oleks vaja mõni jupp välja vahetada ja millega saab igal poolt sõita (on multifunktsionaalne, maksumus 1 miljon), tahetakse ära lammutada ning osta uus trikiratas, millega saab sõita ainult teatud kohtades (monofunktsionaalne, 2,5 miljonit). Põhjendatakse seda sellega, et vana remont on kallis (3,4 miljonit). On jah, kui kogu ratta konstruktsiooni muudetakse ja kõik osad tahetakse välja vahetada, ilma et vahepeal ratas lahti võetaks. Aga ei pea kõiki juppe ju vahetama kui ratas sõidab. See pikem teema ja jõuab seda veel lahata.

VABATAHTLIK TEGEVUS
Endiselt jätkan aktiivselt Järva-Jaani vabatahtlikus päästekomandos. On saanud käia mitmetel väljakutsetel ja üks aktiivsemaid aegu oli detsembri tormi ajal kui meestega läksime aegsasti valvesse ja kohati isegi 10 mehega valmisolekus olime. Võimas värk, sest tavakomandodes on valves 3-4 meest. Vahepeal on juhtunud see, et meie pikaaegne komandojuht Tuve andis pumbajuhtimise üle Ivarile. Tuve ise toimetab edasi Vanatehnika Muuseumiga, mis ka Järvamaa aasta teoks valiti. Hea meel on, et omal ajal natuke tagant tõugatud projekt on saanud päriselt teoks. Kuigi praegu katkestati ka seal külastused seoses eriolukorraga, siis suvel tulge kindlasti külla. Vaata tutvustavat vidjut SIIT.  Kuna tegin töötuna olles tänu töötukassale ära ka bussijuhi load ja ametikoolituse, siis teen soovijatele väikse ringsõidu alevipeal ka. Eelmisel aastal filmilindifestivali ajal oli see päris popp. Muideks, sel aastal pange ka juba enda kalendrisse suurelt ja punaselt 22.august, sest siis toimub järjekordne filmifestar.
Vabatahtlikult veetud Järva-Jaani Kevadrocki seda sel aastal toimumas pole, sest hetkel tundub, et Järvamaa rockis on vaikelu tekkinud ja punnitada pole mõtet. Eelmine aasta oli ikka väga raske 5-6 bändi kokku saada.
Endiselt jätkan ka Järvamaa Spordiliidu juhatuse esimehena ning sel aastal on suur väljakutse uute arengudokumentide väljatöötamine. Ehk siis Järvamaa Spordi arengukava uuendamine. Esimene töökoosolek oli planeeritud järgmisele teisipäevale, aga lükkasime selle ka edasi paraku.
Uue teemana, mida pole siit blogist kunagi läbi käinud on see, et alates eelmisest aastast olen Järva-Jaani Gümnaasiumi hoolekogu esimees. Koosolekuid on olnud mitmeid ja viimane tõsisem teema oli kaasa rääkimine Järva valla hariduse tuleviku osas. Sooviti märtsi volikogus otsustada, et mis gümnaasiumid jäävad ja kas üldse, kuid selge on see, et sel sügisel Järva-Jaani Gümnaasiumi 10.klass avatakse ja loodetavasti jätkavad seal ka enamus praeguseid 9.klassi lõpetajaid. Gümnaasium on väga uuendusmeelne ja oleme ajaga kaasas käinud. Muutuva õpikäsitluse teema on väga aktuaalne ning tänu sellele on ka praeguse eriolukorraga kohanemine ehk distantsõppe rakendamine minemas meil üsnagi valutult. Just lõppes ka rahuloluküsitlused ja järgmisel nädalal peaksime saama ka esimesed andmed.
Täna kohalikust jalkast ja tantsust ja mälleritest ning muudest teemades veel kirjutama ei hakka, jõuab veel.

Nooh, esimese korra kohta sai päris pikk postitus ikka ja päris hea tunne oli kirjutada.

Olge siis selles uues olukorras rahulikud ning ärge ostlemisega üle pingutage.


6 kommentaari:

  1. Tervitused kõigile ja tervitame Avants Loan INC-i. Oleme finantstoe meeskond, kes tegeleb rahvusvaheliste rahandustega mis tahes pangandustööriistade jaoks. Meie teenused on kiired ja usaldusväärsed. laenud võetakse vastu 24–48 tunni jooksul pärast edukat rakendamist. Laenu tagasimaksmiseks pakume laene vahemikus 2000 kuni 50 miljonit dollarit ja taskukohase intressimääraga 3% laenu kestusega 1 kuni 30 aastat. Avant Groupi eesmärk on pakkuda teile suurepäraseid professionaalseid finantsteenuseid. Laenu taotlemine on stressivaba ja meie jaoks on lisateavet meie laenuprotsessi kohta {avants.loan@gmail.com} {av_ant@outlook.com}

    Avansi isikliku ja ärilaenu abil saate arvestada teenuse ja usaldusväärsuse pärandiga, aidates teil unistused reaalsuseks muuta. Kandideerige ja saate otsuse kiiresti, ilma et peaksite muretsema oma krediidiskoori või finantskriisi pärast, kus olete sattunud. Laenu saamiseks võtke meiega ühendust juba täna. Aitäh
    Saatke meile e-kiri aadressil av_ant@outlook.com
    Kirjuta meile e-posti aadressil avants.loan@gmail.com
    Helista / Whatsapp +1 (409) 2062954
    Aitame teid hea meelega

    VastaKustuta
  2. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.

    SEE LAEN on kõigile kättesaadav!

    VastaKustuta
  3. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    VastaKustuta
  4. Tere kõigile, olen kaotanud raha nii paljudele ettevõtetele, kes on väitnud end olevat tõelised laenuandjad, kuid kõik minu jõupingutused on olnud asjatud, olen kaotanud üle 3500 euro võltslaenuandjatele, kellele väidetakse end olevat need, kes nad pole. Kuni mu sõber ei tutvustanud mulle õiget laenuandjat, kellega ma ühendust võtsin ja sain neilt edukalt laenu vaid 48 tunni jooksul, soovitaksin kõigil, kes otsivad laenu, kartmata nendega ühendust võtta e -posti teel: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta
  5. Kas mõtlete laenule? Kas vajate oma ettevõtte alustamiseks tõsiselt kiiret laenu? Kas olete võlgu? See on teie võimalus oma soov saavutada, pakume isiklikke laene, äri- ja ärilaene ning igasuguseid 2% intressiga laene, lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust e-posti teel (mohammedsalmanloanfirm999@gmail.com)

    VastaKustuta
  6. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas teil on projekti lõpuleviimiseks vaja ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? Kui vastus on jaatav, soovitan teil minu ettevõttega ühendust võtta. Osutame kõikvõimalikke laenuteenuseid, sh pika- ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle sõnum otse WhatsAppi kaudu: +447360502110 ja saate kohe vastuse.

    Oleme kõikehõlmav finantsteenuste ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõik teie soovid. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus – saate laenu taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa – Teie otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastamine – saate laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär – soodne intressimäär 3%.
    * Kõrge kinnitusmäär – teil on 99,9% tõenäosus laenu saada
    * Paindlik tagasimakse – peate valima tagasimaksekuupäeva, kas kord nädalas, kuus või aastas 1–30 aasta jooksul.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärastatud juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasusid pole

    Ärge kaotage võimalust raha puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, saame teid laenu andmisel aidata, sest oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas olnud rahalistes raskustes.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447360502110

    Vahendajad/konsultandid/maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täieliku usaldusega töötame koos kõigi asjaosaliste hüvanguks.

    VastaKustuta