reede, 23. oktoober 2020

Palju õnne Järva vald!

Kohe-kohe saab kuu aega täis Järva vallavanemana ja aeg lendab kuidagi väga ruttu ikka. Eelmisest nädalast võiks välja tuua Käsukonna piirkonna külastamise, kus pühapäeval pandi Käsukonna kogukonna MTÜ loomisele algus. Tutvusin sealse mõisa, raamatukogu ning seltsieluga. Lisaks sain tuttavaks ka sealsete inimestega. Väga lahedad, särtsakad ja tahtmist täis järvakad. Võtsin kohe aega seal olemiseks ning tutvusin kohaliku elu-oluga. Kolme tunni jooksul jõudsin ka hoone ägedatesse keldritesse ja ma usun küll, et sellest hoonest saab lähiaastatel üks piirkonna käimatõmbajaid.

Seda nädalat alustasin kõigi vallatöötajate ühise koosolekuga. Sedapuhku kombineeritult ehk osad olid Järva-Jaanis kohapeal ja ülejäänud läbi Teams-keskkonna interneti vahendusel. Soovin sellest teha traditsiooni, et nädala alguses oleks ülevaade olemas, mis nädal toomas on ja et oleksime ühises inforuumis. Peale seda suundusime kultuuritöötajatega Imavere Piimandusmuuseumisse, kus peeti ühist nõu. Hetkel meil kultuurispetsialisti pole ja nii aitab osaliselt seda valdkonda katta lehetoimetaja Arnika. Räägiti uue aasta kalendrist ja tegevustest ning muudest muredest ja rõõmudest. Järgmise aasta suurim ühine väljakutse on muidugi Järvamaa laulu- ja tantsupidu, mis toimub 29.mail Koerus. Ses osas oli neljapäeval ka eraldi töökoosolek ja saab kenasti korraldatud.

Teisipäeval oli Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolek, kus oli ka hulk teemasid ning osad puudutasid ka otse Järva valda. Nimelt on järgmise aasta 12.juunil Järvamaa suvemängud toimumas Aravetel ja meil on au kogu maakonna sportlasi siin võõrustada. Arutasime ka noorsportlaste stipendiumeid, parimate sportlaste valimist jne. 

Kuna on vaheaeg, siis ka erinevad koolid korraldavad õpetajatele motiveeriv-harivaid sündmusi. Nii olidki Koeru keskkooli õpetajad seekord Järva-Jaanis toimetamas. Alustasid Tuvega, kes viis neid tankiga sõitma ja näitas muuseumide keskust, seejärel kinnitasid Jaani Tares keha ja suundusid seejärel Võllaste terviseradadele. Mind paluti rääkima mõne sõnaga discgolfi reeglitest ja andsin esimesed näpunäited. Õpetajad olid väga kiired õppijad ja direktori käest tagasisidet kuuldes, siis nii mõnigi vist sai väikse pisiku külge. Discgolfi oma siis. See on jah selline ohtlik ala, et võib meeldima hakata.

Kolmapäeval oli traditsiooniline vallavalitsuse päev, kuid lisaks oli ka väga pidulik päev. Nimelt sai Järva vald 3. aastaseks ja selleks toimus kaunis kontsert-aktus Albu rahvamajas. Sealsed kultuuriinimesed olid kokku pannud kauni kontserdi ja eriti muidugi läks hinge Järva valla ühendkoori laul Oma saar. Kogu kontsert-aktust on võimalik vaadata SIIT. Pidasin ka väikse kõne ja see on videos alates 15-ndast minutist. Esmakordselt anti välja valla teenetemärk ja vapimärk ning need läksid vastavalt Ines Kurvitsale ja Tuve Kärnerile. No kes neid ei teaks. Igaljuhul nemad on inimesed, kes on alati optimistlikud, säravad ning kasutavad sellist lihtsat sõnapaari "Teeme ära". Ja nad on kõvasti ka teinud. Sügav kummardus veelkord. Siinjuures kasutan Järva Teataja piltniku Dmitri Kotjuhi pilti, kus näha, et Tuve ise ka natuke imestas selle üle. Palju õnne veelkord kogu Järva vallale.

Aga eile läks elu tempokalt edasi, kus hommikust õhtuni olid asised koosolekud. Alustasin kohtumisega Koeru muusikakooli direktori Kerli Sirilaga. Hea meel on tõdeda, et meil on väga vinged muusikaõpetajad ja tegevus on vaikselt üle Järva valla laienemas. Kerli ise teeb ka head tööd ning hoiab kätt pulsil ka üle-eestilises muusikakoolide ühenduses. Edasi toimus juba mainitud laulu- ja tantsupeo koosolek ning seejärel juba suundusin Aravetele, et seal volikogu istungil osaleda. Sel korral pidin asjaolude tõttu ka paar eelnõud ette kandma ja kõik sujus ladusalt. Volikogude ülekannete ja salvestuste tegemise võimaldamisega oleme otsa lahti teinud. Nimelt on muutmisel volikogu töökord, et seal see võimalus vastavalt ära fikseerida. 

Peale volikogu kohtusin sotside riigikogu delegatsiooniga, kes mööda Järvamaad on sel nädalal ringi tuuritamas. Rääkisin Järva valla rõõmudest ja muredest. Kiitsin neid ka, sest nemad olid ka ühed neist, kes utsitasid riiklikku üürimajade programmi, tänu millele praegu Imaveres maja kerkimas on. Teemasid oli veel seinast seina. Järgmise aasta kohalike omavalitsuste valimiste osas nentisin, et ega neil lihtne saa olema, sest hetkel on neil Järva vallavolikogus üks esindaja, kuid temagi ei kandideerinud sotside nimekirjas. 

Täna osalesin vabakuulajana Järvamaa Omavalitsuste Liidu (JOL) juhatuse koosolekul, kus saime ülevaate Kohaliku Omaalgatusprogrammi sügisvoorust, kinnitati turvalisuse programmi projektiaruanded jne. Kui Paide ka oma esindajad paika saab JOLis, siis saab uue juhatuse koosseisu kinnitada ja saan hääleõiguse ka. Peale seda sõitsin Harjumaale ehk Aegviidu Depoosse, kus kohtusin Anija vallavanema Riivo Noorega. Arutasime koostöökohti ning mõlgutasime mõtteid ühisprojektide osas. Lisaks uurisin kuidas neil kogukondadega koostöö sujub ja kas vastavad korrad või regulatsioonid on olemas. Ühine olemasolev projekt on Valgehobuse ja Aegviidu vaheline terviserada, mida ühiselt arendatakse. Igaljuhul teeme koostööd ja selle kinnituseks tegime ühed nukid. 

Homme on selline tavaline eestlase puhkepäev, et ilmselt teen tööd. Õhtul on aga kõik oodatud Järva-Jaani kultuurimajja, kus tähistatakse Rahvamajade päeva. Vaata infot siit kuulutuselt. Kohti pidi veel mõni olema.

Pühapäeval on jalgpallipäev. FC Järva-Jaani peab oma hooaja eelviimase kohtumise Paide kunstmurul, kus võtame mõõtu JK Loo võistkonnalt. Kel mahti, tulge kaasa elama. Mäng algab kell 12.00. Kõik kes aga Paide Linnameeskonnale kaasa elavad, siis kell 15.00 on võõrsilmäng Nõmme Kalju vastu ja kui sealt peaks võidupunktid tulema, siis muutub olukord tabelis ikka päris heaks juba. 

Uus nädal toob endaga taas hulga erinevad koosolekuid. Alustame kohe noorsootöö spetsialisti konkursiga ning jätkame majasiseste koosolekutega.  

Teisipäeval on Järva-Jaani inimesed oodatud soojamajanduse arengukava avalikule koosolekule. See algab kell 17.30 Järva-Jaani teeninduskeskuses. Täpsem info SIIT

Juba oleks peaaegu unustanud. Sellest nädalast saab vallale kõiki taotlusi esitada läbi e-keskkonna. Lihtne ja mugav, esialgne tagasiside on positiivne. Andke ka siis märku, kuidas tundub. Sisene E-Keskkonda SIIT. Kiitus Teele Kukele, kes sellega kõige rohkem mässanud on.

Tööd jagub, tuhhi on, jätkame reipalt Järva valla arendamist

1 kommentaar:

  1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil oma pikaajalisi ja lühiajalisi finantseesmärke parandada. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja teadmised.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahapuuduse tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    VastaKustuta