neljapäev, 7. jaanuar 2021

Uue hooga

Hüva alanud aastat kõigile

Nagu öeldakse, siis uuel aastal uue hooga ja aeg taas uusaastalubadusi anda. Võtan taas eesmärgiks kord nädalas aru anda ja seda neljapäeviti. Selline rutiin ehk jätab vähem mänguruumi ja hoiab sihi selgena, muidu jääbki lonkama nagu eelmisel aastal. Üht uue aasta lubadust, milleks on tööpäeva hommikuti kell 7.30 järves ujumas käia,  olen siiani suutnud pidada. Neljal hommikul olen koos vahvate naistega jääkülma vette sumanud ning tõepoolest annab kosutust terveks päevaks. Kellel mahti, siis ruumi jagub vees.

Mis siis suurt ja väikest vahepeal juhtunud on?

Koroona

Viirusega maadlemine jätkub ja vaikselt tilgub ka Järva valda juurde positiivseid. Mingeid koldeid (vähemalt 5 nakatunut) pole tekkinud ja nakatumised on üldjuhul peresisesed. Valla poolt oleme teinud meeldetuletusi läbi sotsiaalmeedia ja jälginud ka poodides üldist olukorda ning tuletanud poepidajatele meelde, et lisaks klientidele, peavad ka teenindajad ikka näokatteid kandma. Järgmisest nädalast on koolid taas kontaktõppel ja tänase päeva uudis oli see, et lisaks koolidele, avatakse esmaspäevast ka huvi- ning spordiringid. Sisetingimustes on lubatud 10+1 ning välitingimustes kuni 25-sed grupid. Info SIIN.  Loodame, et vaktsiinide tulekuga on viiruse selgroog peagi murtud ning suve hakuks saame normaalse elu juurde tagasi minna. Seniks aga käitugem üksteise suhtes mõistlikult. Kanname ikka maske ja desome käsi ning hoiame eakaid. Peame vastu.

Vallavalitsuses

Vahepeal on toimunud suurem verevahetus ja täitmata kohtade täitmine. Kõigepealt võtsime Ambla Rahvamaja juhiks tööle Arlet Palmiste ning juba esimesed töövõidud ja vahvad üritused seal ka toimunud. Seda muidugi välitingimustes. Tema hallata ka Aravete kultuurimaja. Jõudu jaksu. 

Ja siis järjepanu tulid tööle noorsootöö spetsialist Aune Suve-Kütt, sotsiaaltöö spetsialist Andra Turro ning uuest aastast kultuuritöö spetsialist Ülle Müller ja hariduse spetsialist Anneli Eesmaa. Võib öelda, et talendid koju tagasi, sest ka Ülle ju tegelikult Karinul koolis kunagi käinud. Usun, et koostöö saab hea olema. Siinkohal tänud ka senistele töötajatele tehtud töö eest. 

Jaanuaris tegeleme kõvasti eelarve menetlemisega, mille 1. lugemise tegime detsembris ning mille tahaks vastu võtta veebruaris. Oluline teema, mis meid kõiki puudutab on Järva valla üldplaneeringu menetlemine. Avalikud koosolekud toimusid ka kõikides piirkondades, kuid sealne osavõtt oli kasin. Tegime ühelt koosolekult ka otseülekande ja salvestuse. See leitav SIIT. Vaadake ja mõtelge kaasa ning tutvuge dokumentidega, sest üks kaasamise ring tuleb veel. 

Otsustasime vallavolikogu esimehega, et taastame nn hommikukohvide traditsiooni, kus kohtume ettevõtjate ja asutuse juhtidega. Esimese ehk teeme juba järgmisel nädalal kui homme tehnilise poole ära lahendame. See peaks toimuma järgmise nädala kolmapäeval läbi veebiseminiariruumi ning suunatud Albu-Ambla piirkonnale. Esimestel kohtumistel on eesmärgiks tutvustada üldplaneeringut, eelarvet ning kuulata muresid/rõõme.

Hetkel asendan ka abivallavanem Toomast ja saan rohkem kurssi majanduspoolega. Lisaks sai mul märkamatult täis 100 päeva vallavanemana ja eks nüüd siis võib kriitikat tegema hakata. Ses mõttes, minu suunas :) Tegelt on see koguaeg teretulnud, võtan rõõmuga vastu. Kriitika viib edasi.

Järva valla ning maakonna aasta tegu

Paar päeva on veel aega esitada Järva valla aasta teo kandidaate. Seda saab teha valla veebilehel. Juba on mitmeid esitatud, kuid ehk on just Sinul jäänud silma midagi erakordset või hoopis vajalikku. Samal ajal juba toimub Järvamaa aasta teo hääletamine, kus on kolm Järva vallaga seotud tegu. Järva-Jaani tervisemaja valmimine, Kalju Lepiku mälestuskivi avamine ning Koeru kiriku krutsifiks. Hääle saad anda Järva Teataja kodulehel. 

Tegelikult on vahepeal veel väga palju asju juhtunud ja facebookis olen ka vahepeal ikka pilte ja mõtteid jaganud, kuid uue aasta soojenduseks väga pikka sissekannet siiski ei tee. Kindlasti liituge Järva valla FB grupiga. Seal ka värkse info peal. Lisan siia väikse hundipildi, mille ühel õhtul valmis nikerdasin. See on selline lihtne, samas odav, samas äge, samas sümboolne minumeelest. Hunt on mulle koguaeg meeldinud ja kogu müstika tema ümber. "Üksik hunt jõuab alati kohale". Jaanuari lõpuni valvab Raudteel kõndijaid.

Ja kui ikka igav, siis minge suusatama. Järva-Jaani rada tahab natuke lund juurde, kuid Koerus on samuti päris head rajad sees juba. Valgehobusemägi on muidugi ka avatud, kuid seal vist päris tihe andmine praegu.

Homme teeme ühe  toreda ÜKT päeva vallameestega ehk siis aitame Koigi raamatukogu kolida Koigi mõisa. Loodetavasti annab see liigutus positiivse tõuke laste lugemusele ning ka teised lugejad leiavad rohkem tee raamatute juurde. Muide, vahepeal ostsime Isamaa eelmise aasta "katuserahade" eest valla raamatukogule raamatukogubussi, millega jõuda ka nende lugejateni, kellel hetkel koduraamatukogu kaugel. Sisustamine võtab vähe aega, aga kevadel paneme raamatud veerema. 

Hää lugeja, kui miskit jääb kripeldama või tahad miskit hääd soovitada või tähelepanu juhtida, siis võid julgelt ikka kommenteerida ka. Muidu jäängi Claudia ja Camilla laenupakkumisi lugema.

Olge ikka positiivsed, meelelt positiivsed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar