neljapäev, 18. veebruar 2021

Prrrrr, nats jahe

Väljas paugub pakane ja paras aeg on järjekordne postitus teha.

Kui nüüd pilk viia tagasi üle-eelmisele nädalavahetusele, siis sai Järva-Jaani Vabatahtlike päästjatega tehtud aktsioon, mis jõudis facebooki vahendusel ca 50 tuhande inimeseni. Nimelt moodustasime päästealaringi noorte ettepanekul masinatest suure 112, et tähistada üle-euroopalist 112 päeva (11.veebruar). Tuve ja Ivar rääkisid TV3-le ka aktsioonist lähemalt ja seal ka ägedaid kaadreid. Uudis SIIN. 

Eelmine nädal läks ka liiga kiiresti. Algas nagu ikka meeskonna koosolekuga läbi Teamsi ning seejärel nuputasime valla meenete teemal. Põhiidee on ikka see, et meened peavad olema võimalikult kohalikku päritolu. Seejärel arutasime Järva valla saate üle, mille esimene saade eile Kesk-Eesti Tre raadios eetrisse läks. Saatejuhtideks on Arlet ja Arnika, kes esialgu üle nädala hakkavad erinevatel teemadel arutama. Eilsest saatest tegin ka facebook-live ülekande, mis sai küll järsu lõpu kui telefoni kaas otsustas, et enam telefoni püsti ei hoia. Õnneks on täispikkuses saade järelkuulatav ka raadio kodulehel SIIN.  Lisaks avaliku ruumi teemale viskasin saates õhku idee, et meil võiks olla Järva vallal ka oma lugu või laul. Niiet sulesepad-muusikud, pange fantaasia tööle. See väljakutse siis nii Urmole, Taigale, Arletile, Acadeemikutele ja kõikidele teistele. Peaks ise ka proovima. Teada on, et vanast ajast on nii Aravetel, Järva-Jaanil kui ka teistel kohtadel omad lood olemas. Niiet, jääme ootama.

Teisipäeval sain kokku Järva ringkonna ägedate naiskodukaitsjatega ehk Tene ja Kirsikaga. Rääkisime praktilistel teemadel ja eluolulistel teemadel. Ehk siis kuidas olla kriisideks valmis ja vajadusel evakuatsioon sujuks. Leidsime kenasti ühise keele ja usun, et ka edaspidi koostöö sujub hästi. Tene oli ka üks nendest, kes esimesena Koeru Hooldekeskusesse appi läks ning head eeskuju näitas. Kiitus ja retsept. 

Toimus ka järjekordne mälumänguetapp. Sedapuhku Järva-Jaanis ning olime väga külalislahked. Kuna palusin küsimusi koostama korüfee Ants Käärma, siis teadsin juba ette, et see meile head ei tähenda ning viimane koht sel korral oli tõsiasi. Kokkuvõttes oleme siiski 11 meeskonna seas tugeval 6ndal kohal ja Järvamaa küsimuste osas koguni 3ndal kohal. 

Eelmist nädalat ilmestasid suured nakatumisnäitajad Järva vallas, sest Koeru Hooldekeskuse kolle laienes veelgi ja tänaseks on seal kokku ca 180 nakatumist.  Esimesed nakatunud hakkavad õnneks juba ka terveks saama. Sel nädalal on vallas numbrid väiksemad, aga rõõmustamiseks veel kuidagi põhjust pole. Käesoleval hetkel on distantsõppel Peetri kool ning Koigi kooli 7.klass. Homme on viimast päeva isolatsioonis Ahula lasteaia kaks rühma. Sel nädalal on hooga alanud vaktsineerimine meie koolides ja loodetavasti see hoiab ära edaspidised levikud. Hoolas tuleb endiselt olla kõigil. Juba on alanud ka päästjate sh vabatahtlike päästjate vaktsineerimine. Millal meieni ring jõuab veel teada täpselt pole. Homme saame teada mis uued piirangud või reeglid tulemas on, kuid vaadates üldpilti, siis vahepeal tuleb mingi paus teha, et natuke maha rahuneks olukord. Peale Vabariigi Valitsuse otsuseid saame ka valla kriisikomisjoniga otsused ja infod edasi anda. Usun, et peagi saame normaalse elu tagasi, tuleb veel natuke ühiselt pingutada. 

Laupäeval oli au osaleda 20. Albu suusasõidul Jaak Mae karikatele Valgehobusemäel. Ilm oli kena ja võistlejaid oli parasjagu. Ise seekord (nagu ka varasematel kordadel) suuska alla ei visanud, kuigi klassikasuusk on täitsa olemas. Said kunagi ostetud, et Tartu Maraton ära teha, aga läks vigastuse nahka. Sel aastal on mul suusakilomeetreid üle 100 tulnud julgelt, kuid noh 63 km on vist liiga äkiline veel. Igaljuhul sel aastal on sporti kõvasti tehtud ja mõned põnevad rekordid on juba tehtud.

See nädal on ka läinud endiselt tempokalt. Esmaspäeval lisaks tiim-miitingule, oli ka eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek, kus põhiteemaks oli selle aasta eelarve ja kui kõik läheb kenasti siis järgmisel neljapäeval saab see ka vastu võetud. 

Eile sain liugu lasta kui üllatasin Järva-Jaani Päevakeskust nende vastlapäeval. Ei mäletagi millal viimati soome kelguga sõitsin. Igaljuhul tore, et traditsioone hoitakse. Meeleolukas galerii nende FB lehel SIIN. Aitäh peakorraldajatele Inesele ja Mairele. 

Täna toimus vallavalitsuse istung, mille kokkuvõte peagi valla veebilehele ilmub. Edasi arutasime maakonna tasandil (KOV juhid, JAK ja Rahandusministeeriumi Järva talitus) Järvamaa arengustrateegia üle ning kuidas edasi minna. Leidsime ühiselt, et peame muutmise ette võtma ja juba lähiajal. 

Homme tulemas majandusosakonna koosolek, volikogu eestseisus ja üldplaneeringu koosolek.

Reede hommikul olen kutsutud Järva-Jaani gümnaasiumi et kohtuda 10-12. klassiga. Räägime Eestist ja kodanikuks olemisest ja muust. Kindlasti teen juttu ka meiekandimehest ja sangarist Johan Pitkast, kelle auks  kell 12.00 koos Järva malevaga asetame küünlad ja lillekorvi Jalgsemal. Kuna sel aastal traditsioonilist Pitka matka ei toimu, siis teemegi seda Johan pitka 149. sünniaastapäeval. Et natukenegi leevendada matkanälga ja hoida traditsioone, korraldab Jalgsema külaselts algusega kell 11.00 väiksema matka Pitkade lapsepõlveradadel. Kuulutus siin kõrval.

Uus nädal toob endaga Vabariigi aastapäeva sündmused ja volikogu istungi ja veel hulk sündmuseid, mida ma veel isegi ei tea. Aga kindlasti on need positiivsed  ja edasiviivad. 

Panen nüüd vaimu valmis, sest hommikul on tulemas ilmselt minu kõige aegade kõige külmem talisuplus. Õnneks vesi on soe. Sellist positiivset vaadet soovin teilegi :)

PS. Veelkord palju õnne Jaani Tarele- igati väärt Järva valla aasta tegu. 

1 kommentaar:

  1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või kirjutage mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahaliste vahendite puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus selle e-posti aadressi kaudu sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või WhatsAppis aadressil +447903159998.

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    VastaKustuta