neljapäev, 2. detsember 2010

Külmast rõõmu

See nädal kulgeb nagu plaanitud. Teisipäeval läks kohtumine Koeru vallavanemaga kenasti ja saime tuttavaks. Minule oli see temaga teadlikult esimene kontakt, kuid ta mäletas mind juba ka varasemast ajast. Usun, et alus meeldivaks ja edasiviivaks koostööks on loodud, kuid eks aeg taas näitab.
Kolmapäeval oli hommikul kohtumine Karinul ning heameel on et saime seal koos lahendatud paar "müsteeriumi", mis peaks külaelu taas rahulikumaks tegema. Lisaks leppisime kokku, et kohtumised algavad edaspidi kell 11.00 varasema 10.00 asemel. Põhjuseks see, et kalamüüja tuleb peale 12-st ja siis ei jää tunnikest ootamist sinna vahele.
JOL-i juhatus oli tempokas ning neli tundi koosolekut läks kiiresti. Kõike siiski lõpuni arutatud ei jõutud ning seetõttu saame veel teisipäeval uuesti kokku, et üldkogu jaoks materjalid korralikult ette valmistada. JOL-i komisjonidest langeb ilmselt ühe komisjoni juhtimine minu kaela. Spordi- ja kultuurivaldkond nimelt. Esmaspäeval lähen selle mõttega ka Viljandisse ühele seminarile, kus räägitakse kultuurisündmuste mõjust kohalikule elule vms.
Huvitava ettekane tegi Tähve Milt, kes rääkis Viimsi näitel kuidas uus eelarvestrateegia peaks tööle hakkama. Päris hariv, kuid et meie keskkonda seda tuua, siis pidime komakohti natuke tõstma, sest eelarvete erinevused on ikka meeletud.
Selle aasta maakonna laulu- ja tantsupeost oli ka juttu ning ses osas võib olla varsti üks huvitav uudis tulemas. Loodan, et see nii läheb ja kui läheb, siis annan teile teada ja aitan ise ka kaasa, et kõik seal sujuks. Lausest võis vihje välja lugeda, et mille kohta uudis tulemas on :)
Täna käisime Raidiga Tartus Haridus ja Teadusministeeriumis ning saime kinnitust, et oleme oma mõtetega õigel teel ning ellu jääme ainult ühiselt tegutsedes. Arvestades, et ka Koeru on taas meie paati sõudma tulemas, siis usun, et suudame vastu voolu ka minna. Praegusel hetkel olen gümnaasiumihariduse säilimise osas üsnagi optimistlik, kuid selleks tuleb muidugi veel kõvasti vaeva näha. Samas ei ole meie eesmärk ainult kooli säilitada vaid siin jätkuvalt head haridust anda ning üheskoos on seda isegi kergem teha. Vähemalt esialgsete hinnangute kohaselt.
Homme saame hommikul Paides kokku ühe põneva ideegrupiga ja kokkusaamine toimub Jõulumessi ülesseadmise ajal. Seda selle mõttega, et ehk on ka KOV-del ühiselt mõistlik midagi sellist teha. Eks näis. Lisaks on homne ülesanne saada enamvähem paika eelarve ning tegelikult tahaks jõuda ka Tallinnasse, sest sealt oleks vaja ära tuua üks vajalik masin- toiduvedamisauto lasteaiale, sest vana remontimiseks läheb juba rohkem raha kui masin väärt on.
Laupäeval osalen doonorite tänuüritusel Paide Raekojas. Kahjuks ise pole ammu mahti saanud verd anda, kuid ülikooli ajal sai ikka tihti käidud. Lisaks tahaks jõuda Karinule suupillikoolitusele ning ka mudaliiga lõpuüritus on samal ajal, kuid kahjuks igale poole ei jõua. Lisaks on kokku lepitud kohtumine Järva Maleva inimestega, kellega arutame koostöö võimalusi.
Pühapäeval oleme jalkameeskonnaga Paides turniiril ning katsume seal endast parima anda ning eesmärgiks on sel korral võetud tagasihoidlik esikoht :)
Samal ajal aga soovitan koorimuusika austajatel minna kirikusse, sest kell 11 algaval Maarjamissal teenib kaasa Järva-Peetri ja Anna koguduste segakoor PETRA.
Nüüd pealkirja juurde.
Täna alustasime töid, et muuta talv veelgi mõnusamaks. Võllastel lükkab Joss kelgumäge suuremaks, mis peaks tulema veel vingem kui tuletõrjeveevõtukoha oma. Seda projekti aitab ellu viia Nordkalk. Lisaks lükkas J-Jaani Teenus täna lume pealt Kase tänava kossukalt, kuhu on taas tulemas uisuväljak. Piirete puidumaterjaliga toetab Ilmar Noorveli.
Homme ehk saavad ka suusarajad sisse ja seda tänu Andreasele ja Priidule.
Suured tänud kõigile, kes ei pea paljuks kodupaika arendada.
Selline siis see nädal ongi. Ei tundu just kõige halvem.
Hädaega

1 kommentaar:

  1. Juttu oli lasteaia toiduvedamisautost. Vana see eelmine masin siis on? Palju igapäevaselt ja üldiselt kokku läbisõitu on? Kas eelnev masin ka müüki läheb? Kui masin tõesti nii kehv on, kui eelnevas tekstis kirjas oli, siis äkki saab kaubale?

    VastaKustuta