reede, 9. detsember 2011

Noortesõbralikud

Teisipäeval oli vallavalitsus, kus andsime volikogu esimehele üle tuleva aasta eelarve, mille maht oli ca 1,7 miljonit. Nüüd hakkavad komisjonid seda arutama ja teevad omad ettepanekud. Lisaks oli valitsuses veel mitmeid volikogule minevaid asju.
Teisipäeva õhtu kujunes toredaks, sest noorteüritusel Aasta tähed 2011 kuulutati välja erinevate kategooriate võitjad ja Järva-Jaani vald sai tiitli "Aasta noortesõbralik omavalitsus". Miks see auhind tuli ja mis teised kategooriad olid, siis seda saab lugeda SIIT. Katsume igaljuhul ka edaspidi noortele tähelepanu pöörata ja kõik ettepanekud, mis sellele kaasa aitaksid, on teretulnud.
Eile käisin Karinu koosolekul ja seal väga suuri muresid polnud. Küll aga oli tundeline hetk kui külarahvas tänas Ülle Jäägerit tehtud töö eest. Muudest uudistest niipalju, et Karinu külamajas on varsti laat tulemas ja seal peetakse ka uus-aastapidu.
Eilne turvalisuse infopäev läks normaalselt. Anti ülevaade statistikast ja pikemalt peatuti erinevatel menetlusprotsessidel. Ühestki juhtumist konkreetselt ei räägitud, kuid näited olid elulised. Kahjuks oli kohal vaid 15 inimest, kuid kokku lepiti see, et selle teema kohta tuleb uuel aastal artikkel ning taolisi infopäevi korraldatakse ka tulevikus.
Tänane päev läks kuidagi kiirelt. Tegin veel mõned artiklid lehte. Käisin järve ääres ka korra ja mitte niisama jalutamas vaid selle pärast, et keegi mitte kõige arukam inimene oli päästerõnga roostikku visanud. Sain selle õnneks kuidagi kätte. Loodan siiralt, et "tegija" ei saa ise sellist õppetundi, et teda ei saa päästa, kuna rõngas on piistu pandud.
Täna kohtusin ka Nordkalki juhtidega. Uus ahi on tööle minemas ning tootmine käib. Rääkisime ka tulevikust ning tundub, et päris mõistlikud plaanid on neil. Nimelt on võimalus, et tegutsemist plaanitakse tulevikus seal, kus see järjest vähem inimest segab. Selle idee rahvale tutvustamiseks on plaanis teha Karinul koosolek 11. jaanuaril ning seejärel minna asjaga ametlikuks kui sellega päri ollakse.
Homme saan Priit Adleri eestvedamisel kokku Tamsalu ja V-Maarja valla esindajatega, et arutada järgmisel aastal võimalikku vabatahtlike laagri korraldamist.
Peale lõunat on kultuuri- ja hariduskomisjoni koosolek.
Laupäeval teeme kuttidega üle pika aja bändi ja lahe on see, et eelmisel nädalal saime üle pikkade aastate ka ühe esinemispakkumise. Seda vaja kaaluda.
Pühapäeval on kirikukellade õnnistamine ja patt oleks sealt puududa.
Tänasest päevast veel rääkides, siis täna toimus mitu huvitavat "töövestlust", mille puhul pean küll habet tiba heledamaks ja pikemaks tuunima, aga saan vast hakkama. Ühe otsa pidin küll ära ütlema, aga kaks said paika.
Ärge siis libedaga kiirustage. Nagu öeldakse- kiirustage aeglaselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar