teisipäev, 17. jaanuar 2012

Nähvaki

Tere taas ja vabandust, et mitukümmend inimest peavad mitu korda blogi kaema, et uut sissekannet lugeda. Katsun parandada ennast.
Nädalavahetus läks sportlikult. Türi turniirilt kahjuks võidumedalitega tagasi ei tulnud, kuid siiski saime häid mänge, palju kogemusi ja väravaid lõime ka (loe: saime viimase koha seekord). Pühapäeval käisin sel aastal esimest korda lumelauda proovimas. Valgehobusemäel kahjuks veel tõstuk ei tööta, nii et 2,5 tunniga ca 15 korda alla lasta on ikka paras katsumus küll. Trenni teha on hea, kuid jah naudingut ei saa paraku.
Eile oli päev nagu ikka esmaspäevad on. Hommikune koosolek ning seejärel jooksvad toimingud. Käisin veel ettevõtteid külastamas ja päeva lõpuks jõudsin Paidesse, kus Järvamaa infoportaal tähistas 10. sünnipäeva ja Spordiliidu juhatuse koosolek toimus ka. Spordiliidu koosolekul rääkisime Järvamaa spordiarengukava tegemisest ning esimene suur koosolek, kuhu kõik asjaosalised/spordihuvilised on oodatud, toimub 14. veebruaril. Lisaks jaotasime Järvamaa meistrivõistluste ja seeriavõistluste jaoks raha, kuid kinnitatakse see koos eelarvega lähiajal. Kindlasti külastage www.jarvasport.ee lehte ka.
Eile sain teada ka seda, et viimasel minutil muudeti Pitka matka kuupäev ära ehk see toimub nädal aega hiljem kui välja sai hõigatud ja lehes kirjutatud. See toimub 19. veebruaril, mis on täpselt J. Pitka 140 sünniaastapäev.
Tänane päev toob pealelõunal kaasa Järvamaa Keskraamatukogu nõukogu istungi.
Homme, sel ajal kui teie kõik Järva-Jaani kultuurimajas teatris olete ja vaatate vägevat Üllar Saaremäe lavastatud tükki, hindan mina Paides võimlemispeol kavasid. Ütlesin küll korraldajatele, et ma ei ole suurem asjatundja ega ka mitte väiksem, kuid siiski nad seda soovisid. Eks žüriis peabki võhikupilku ka olema, et otsus parem tuleks.
Neljapäeval on rahulik päevakava. Õhtuks olen kutsutud Järvamaa kodutütarde 80. aastapäevale Oisu ning ka Järva-Jaani noored on sinna minemas. Katsun ka jõuda, aga pead ei anna.
Nädalavahetusele ette vaadates, siis pühapäeval tulge võimlasse, et meeskondadele kaasa elada ja mõnel võistlusel ka ennast proovile panna, sest järjekordne "4x4" turniir leiab aset.
Üldpoliitilistest teemadest on huvitav endiselt jälgida Türi arenguid. Reformierakond on seal lamenti löömas ja eesmärgid on natuke ähmased. Järva Teatajas kommentaare lugedes on hea meel tõdeda, et inimesed näevad asju ka erinevalt ja ilmselt on seal ka tõde kuskil peidus. Sel reedel on Reformikad tulemas ka meie valda, nimelt päevakeskusesse ning sinna on kõik oodatud. Kohtumise algusaeg on 11.30. Tulge ja küsige.
Hariduse teema on ka endiselt kuum ning ministeerium soovib saada vastuseid neljale küsimusele, mis ka ajakirjandusest on läbi jooksnud. Teiste omavalitsusjuhtidega koostöös kujundame ühise arusaama ning lähiajal seda ka esitame.
Fakt on see, et selle reformiga suretatakse maaelu jõuga välja. Kui praegu on tänu riigi tuimusele rahva lahkumine pidev, kuid väike, siis peale seda (gümnaasiumite sulgemine) see kiireneb veelgi. Riigi ülesanne peaks olema konkreetne sekkumine, et riik tasakaalustatult areneks, kuid seda pole näha kusagilt. Kõik ministeeriumid nokitsevad omaette ja üksinda, arvestamata ja ka küsimata teiste kolleegide arvamust. Kahju, et regionaalminister ei sekku ja pole ka ühtegi arvamust selle kohta avaldanud. Ja ega ei saagi ju, oma erakonna mehed. Kui riik ütleks kõva häälega välja, et meie eesmärk on linnastumine, siis saan reformidest aru, kuid praegune on lihtsalt häma ja maaelu jõuline tapmine. Kurb. Meie ülesanne on avada poliitikute silmi, kuid kahjuks peidavad nad silmad tihti ära ja avamine ei tule hästi välja. Üritame edasi.
Lõpetades sissekande positiivselt, on hea meel tõdeda, et võimla juures saab juba suusatada ning eelmise nädala "pisike" bingovõit jäigi tõesti meie valda. Palju õnne ja tarku otsuseid.

1 kommentaar: