reede, 23. november 2012

Svjata Vatra

Kella-ajast võib järeldada, et eile taas jäi päev lühikeseks, et sissekannet teha, aga nüüd ta siis tuleb.

Eelmise nädalavahetuse osas mul jäid mõned positiivsed uudised märkimata. Esiteks toimusid Lätis sangpommi maailmameistrivõistlused, kus noorte arvestuses tuli Priit Piiroja väga tublile kolmandale kohale ja  samuti sai pronksmedali kaela mu ema Saima Saar, kelle üle ma muidugi eriliselt uhke olen. Naljaga pooleks "hull naine" on ta küll, kuid seda ikka väga heas mõttes. Jõudu ja jaksu edaspidiseks ning on kuulda, et järgmine siht on Maailmameistrivõistlused Iirimaal. Hoiame pöialt ning silma peal. Võtke muidugi eeskuju, sest hea tahtega on kõik võimalik.

Teine hea uudis tuli Roosna-Allikult, kus Hans-Kristen Sapas võitis poiste lauluvõistluse ära. Abiks olid Nelli Lepiste viiulil ja Marko Mitt kitarril. Kes isadepäeval ei käinud, siis võimalik lugu vaadata siinsamas. 
Uudis ise on SIIN. Väga tublid taaskord ja jääme ootama edasisi tähelende.

Nädalast veel rääkides, siis teisipäevases vallavalitsuses oli vast kõige nii öelda põrutavam otsus see, et vabastasime OÜ Järva-Jaani Teenuse juhatuse esimehe kohalt Andrus Arusalu, kes oli selleks ise avalduse teinud. Hetkel ongi käimas läbirääkimised ja võimaluste otsimised koha täitmiseks uuest aastast ning otsused ses osas teeme järgmisel nädalal. Igaljuhul muutused juhtimises on tulemas, kuid sisuline töö ja tegevus vahepeal seisma seetõttu ei jää.

Teisipäeva pealelõunal toimus kultuurinõukoda, kus põhiteemks oli Jõulufolk ja Kultuuripärandi aasta avamine Paide 8. detsembril. Järgmisel aastal on igale vallale antud üks kuu, et see sisuga täita ja meil on selleks august, kui toimub taas suur "Ehitatud Eestis" üritus. Kindlasti on seal veel üht-teist, kuid sellest juba tulevikus.
Teise olulise teemana käsitleti Järvamaa Muuseumi teemat. Kuigi eelmisel nädalal avaldatud kultuuritegelaste avaldust taheti vägisi Kultuurinõukojaga siduda, siis see päris nii ei olnud. Praeguseks on teada, et kohtumine ministeeriumi esindajatega toimub 3. detsembril ja katsun ise ka sinna jõuda.

Kolmapäeval toimus KENK-i nõukoda ja muude teemade kõrval oli arutluse all ka koostöö omavalitsustega. Et seda veelgi parandada ning maksimaalselt kasu saada, siis tulebki KENK meile külla ja teeme väikse ümarlaua 7. detsembril.

Eile saime kokku kõikide MTÜ-de esindajatega, et arutada uue aasta eelarve üle ja hea meel on see, et kõigiga saime ühisele keelele ning mõistmine oli kahepoolne.

Tänane päev algas JOL-i eestseisusega, kus vaatasime üle järgmise nädala juhatuse teemad ning arutasime ka muid küsimusi. Täna toimub Väätsal Järvamaa noorte tunnustamisüritus, kuid ise kahjuks sinna ei jõua, aga Tene koos noortega on sinna minemas. Järgmisel aastal toimub Järvamaa Noortepäev Järva-Jaanis, nii et  valmistage juba ette.

Homme siis väike vutilahing Paide Kumakesega, kell 12 võimlas ja õhtul siis Svjata Vatra, kust puudumine oleks ikka suur patt. Igaks-juhuks kuulutus ka uuesti ja teadmiseks, et tasub juba ikka 20.00 kohal olla.

Pühapäeval läheme Jüride-Maridega Tallinnasse Lindakivisse, et osa võtta ühest väiksest konkursist. Loodame, et samm läheb ikka sassi, kui naeratus püsib.

Homme on ka ses osas Järva-Jaanile tähtis päev, millele ma varem pole üldse tähelepanu pööranud. Nimelt osaleb koguni neli Järva-Jaani meest Rapla mail Rahvaralli võistlusel. Üks ekipaaž on puhtalt meie meeste oma: Mihkel Mändla-Rando Suve ning Martin Müganen ja Alari Lunts osalevad kaardilugejatena teistes ekipaažides. Hoiame pöialt ja tulemusi saab www.rally.ee kodulehelt. Hoiame ka neile pöitalt.

Uus nädal toob taas Järva-Jaani Teenuse juhatusega toimetamise, kuid esmaspäeval osalen Paides ka jalgpalli infoseminaril, kus teeme ülevaate selle kohta mida Inglismaal nägime. Infi SIIT. 

Võtan siis sissekande tänaseks kokku ja soovin mõnusat nädalavahetust. Ahjaa, eile anti mulle teada, et põnevaid jutte on liikvele lastud minuga seoses, kuid kahjuks täpsem sisu jäi selgusetuks. Siinkohal üleskutse, et kui ka Sina oled midagi kahtlast kuulnud ja  pole samuti sisust aru saanud, siis tule ja küsi otse, kas külajutus on ka tõde sees.

Olgem positiivsed edasi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar