kolmapäev, 6. veebruar 2013

Veel töötajaid vaja

Kui eelmises sissekandes rääkisin, et Arctic otsib oma kollektiivi töötajaid, siis nüüd on üks õmblus-ettevõte huvitatud tulema Järva-Jaani, kuid oleks vaja töölisi, kellel ka kogemus selles valdkonnas olemas. Kui otsid tööd või tead kedagi, kes tahaks tööle asuda selles valdkonnas, siis andke mulle teada kas e-maili teel- arto@jjaani.ee või telefonil 5257373. Tegemist on masstootmisega, kus palk sõltub usinusest nii et asjalikel võimalik ennast teostada küll. Jään kiiret tagasisidet ootama, sest ettevõte tahaks päris tempokalt toimetama hakata. Selleks korraks ettevõtluse arendamisest kõik, kuid peagi veel mõned uudised ehk tulemas. Olge ise ka ikka aktiivsed ning ärge jääge lootma, et teised alati tulevad midagi tegema. Tehkem ise.

Nädalavahetusest niipalju, et sõude-ergomeetrite võistlus läks kenasti. Osalejaid oli piisavalt, kuid alati võiks rohkem olla. Näiteks jäi üks karikas suisa välja andmata. See-eest on veteranid väga aktiivsed ja selle üle on ainult hea meel. Ise võtsin koos Silvia Nilbega osa paaris-sõidust ning saime 4-5. koha, kusjuures kümnendiku pealt sama aeg oli perekond Arusalul, nii et kohalikus duellis jäime jagama esikohta. Tulemused SIIT ja pildid SIIT. Üritust toetas lisaks vallavalitsusele ka Eesti Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp. Tänud toetajatele ja osalejatele.

Samal ajal, kui sõudjad sõitsid, toimus ka Pandivere ralli ja meie meestest parima koha võtsid seekord Priit Seire ja Rando Suve, kes omas klassis olid viiendad. Mihkel Mändla ja Mart Bergmann pidid kahjuks liidripositsioonilt katkestama. Järgmiseks pidid rallisõitjad võtma treti ette Hiiumaale, kus teha vigade parandus. Hoiame pöialt. Ralli kõik tulemused SIIT.

See nädal alanud nii, et esmaspäeval oli tavapärane päev üldiselt, kuid lisaks sai käidud Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuses, kus tähistati tema nn sünnipäeva ning õhtu viis mind Pärnumaale. Käisin Tori koolis rääkimas Järva-Jaani spordi rahastamisest sealsele spordiklubile. Kuigi meie süsteemid on erinevad, siis üldiselt mõlemal pool asjad toimivad. Tori vallas, kus on ca 2500 elanikku, toimub üritusi umbes sama palju kui meil nii, et ses mõttes täiesti võrreldav. Spordiklubi vedamine käib neil seal puhtalt entusiasmist, nii et osaliselt ka sarnane, sest meilgi mitmed üritused tehakse ära asja-armastajate poolt. Viisin neile Järva-Jaani spordiraamatu ning neilgi tekkis mõte midagi taolist teha. Lisaks soovitasin sealt pärit spordikuulsusi heas mõttes ära kasutada, nt Tõnu Endrekson, kes nüüd ka seal oma pesa loomas. Nostalgiline oli see, et koosolek toimus minu kunagises endises koduklassis. Tervitused siinkohal õpetaja Anne Rätsepale :)

Eile tegime siin väikse hariduskoosoleku, kus rääkisime uuest rahastamisest ning rääkisime ka õpilaskodu potentsiaali suuremast kasutamisest. Eriti suveperioodil, kus turiste rohkem liikumas ning ka laagrite jaoks saaks kasutada. Mõtteid tekkis ning usun, et ka realiseeruvad.

Eile oli ka kultuurinõukoda Koigis, kuhu kahjuks seekord ei jõudnud, kuid usun, et info saan peagi kätte sealt.

Eilne vallavalitsuse istung oli suhteliselt lühike, sest otsustamistvajavaid asju hetkel väga palju polnud. Infona tuli, et naabervald Albu tahab oma üldplaneeringut kooskõlastada. Ühine piir ja mõju üksteisele on üsna väikesed, nii et probleeme ei tohiks tekkida.

Eile panin küsimuse facebooki üles, et kas ehk on lisaks naistele ka meestest saalihoki huvilisi. Mõned on, kuid jään veel ootele. Ehk, et täna veel esimest kokkusaamist ei teeks. Vaja oleks ikka 10 kindlat meest, et trennist asja oleks ja kaks võistkonda saaks moodustada.
Muide Facebookis varsti vallal 500 liiget, nii et kutsun teisigi sellega liituma, sest seal päris hea operatiivset infot jagada ning sinna saab igaüks ise ka kirjutada kui vaja on.

Täna käis vallas külas lasteaia koolirühm. Näitasin maja ning rääkisin kuidas vallamajas töö käib ning miks. Lapsed said igasuguseid küsimusi esitada. Enamus olid täitsa asjalikud, kuid oli ka lihtsalt vahvaid küsimusi nagu näiteks "Kus elab Andrus Ansip?" Pilt külaskäigust ka ning ilmselt on varsti Mesimummide blogist võimalik pikemalt lugeda ja seal ka rohkem pilte üleval. Igaljuhul vahva üritus oli.

Edasi käisin Karinu külakoosolekul, kus tavapäraselt palju rahvast ning sai ka erinevatel teemadel räägitud. Külas ka mitmed üritused tulemas. Näiteks järgmisel laupäeval toimub sõbralik liulaskmine.
Külarahvaga kokkusaamisega seoses on tulnud ka Jalgsema kandi inimestelt soov kord kuus kokku saada ja minul pole selle vastu midagi. Pigema vastupidi, sest küla-elu arendamine on minu jaoks päris oluline ning seda enam, et soov tuleb nende poolt. Loodetavasti saab esimene kohtumine peagi toimuma.

Täna peale blogikande tegemist on plaanis minna Paidesse, kus toimub Järvamaa Spordiliidu juhatus. Homme olen koos volikogu esimehega strateegiakoolitusel Raplamaal, mis jätkub ka reedel. Samas pean reedel ka Türile jõudma, nii et tegevust jätkub. Nädalat kokkuvõttev sissekanne ehk siis ka reedel.

Nädalavahetusel ka mitmeid tegemisi ja neist võite alati ülevaate saada ka valla kodulehelt, nädalainfo alt. Sealt näete, et homme on kultuurimajas äge film, kus peaosas Tom Cruise. Minge vaatama. Ja kui juba valla lehel olete, siis vaadake ka üleskutset kirjutada lehte artikleid või saata pilte või muud huvitavat. Veebruari omasse vast ei jõua, kuid kaugel see märtski on.

Kui looduse ja matkasõbrad olete, siis registreeruge juba ka Pitka matkale ära. Minul plaan kindlasti minna.

Katsuge viirustest hoiduda ja hoidke lähedasi. Ilusat nädala jätku.

1 kommentaar:

  1. Aitäh, Arto! Sain tervitused kätte. Ja alates tänasest olen ka sinu toreda blogi lugeja!

    VastaKustuta