neljapäev, 10. detsember 2009

Teisipäeval saime kokku AS Nordkalkiga kokku. Saime ülevaate Nordkalki tegevusest ja kus nende toodangut kasutatakse. Seda on õllepudeli klaasis, suhkrus, tellises, paberis jne. Arutasime võimalikku koostööd ning puudutasime ka Metsla varude uuringu küsimust. Et mitte otsuseid tormakalt teha otsustati selgitada asja olemust ka rahvale ja ilmselt 17. detsembri Karinu külaseltsi koosolekul on see üks punkt millest juttu tuleb. Selge on see, et ükski kaevandamine pole kunagi meeldiv seal elavale inimesele, aga selleks et üldse kuskil seda tegevust alustada, peab selleks olema maaomaniku luba. Aga eks siis järgmisel nädalal näeb kas emotsioonid on lõkendamas või nähakse selles uuringus võimalust oma maa väärtuse tõstmiseks.
Eile oli ka taas minut-minuti peal päev kui hommikust saati käis kiire uhamine. Käisid mitmed inimesed vestlemas, arutasime natuke turvateenuse tuleviku üle ning peale lõunat käisin JOL-i infopäeval, kus sain natuke infot tervislike töökohtade programmist ning hajaasustusega piirkondade heitveeprobleemide lahendamise projekti kohta (peast täpselt ei mäleta nimesid).
Tagasi J-Jaani jõudes läksin võimlasse, kus toimus kooli rammumehe võistlus. Kokku oli 14 võistlejat. Kohal oli ka kulturist Vootele, kes seekord oli kohtuniku rollis. Väga meeldiv üllatus oli see, et kohal oli ka tüdrukute kehalise kasvatuse õpetaja, kes ise tegelikult ju naabervallast. Kiiduväärt ja teistele eeskujuks.
Samal ajal toimus õues, pimedatel tänavatel, politsei poolt korraldatud preventatiivne helkurikoolitus, mis avas nii mõnegi inimese silmad. Kaasa arvatud mul endal, sest kui uudistama läksin, nähti kohe, et mul pole helkurit küljes. Nüüd juba on.
Täna käisime naabervallavanematega Ida-Regionaalse maanteeametiga kohtumas ja saime meeldiva vastuvõtu osaliseks. Saime päris palju väärtuslikku infot ja nii mõnedki probleemid said juba lahenduse. Märksõnaks on avatud ja aus suhtlemine, sest minnes otse kõrgemate jõudude poole, võib endale teha suure karuteene.
Peale lõunat aga toimus esimene vallavalitsuse istung, kus tuleristsed sai Alli. Istung toimus 2,5 tundi ja sujus hästi. Päevakorda siinkohal üles lugema ei hakka. Üldisem info ilmub järgmises valla lehes ja täpsemalt on võimalik protkollidega tutvuda vallamajas ja raamatukogudes.
Homse päeva veedame Marinega Tartus kui osaleme ISKE (infosüsteemide kolmeastmeline etalonturbe süsteem) koolitusel. Sealt peab kella 18.00-ks tagasi jõudma, kui algab eakate jõulupidu, kus sissjuhatuseks head sõnad väärikatele inimestele soovin.
Nädalavahetusel toimuvad Paides saalijalgpallivõistlused ja pühapäeval toimub kultuurimajas noorteka jõulukontsert, mida samuti soovin vaatama minna.
Tundub, et see blogimine on nakkav. Esimene lasteaia blogi on ka nüüd avatud www.mesimummid.tk või www.mesimummid2009.blogspot.com/
Esmaspäevani

1 kommentaar:

  1. Jah, oli tõesti väga informatiivne koosolek, mina ootan oma Öötla silla kutset. Aga see kiiduväärt ja teistele eeskujuks Aili on lisaks naabervallast olemisele juurtelt minu kodukandist, minu ema naabritüdruk :) Maailm ikkagi on väike.

    VastaKustuta