esmaspäev, 29. november 2010

Sada ja seened

Noniih. Mõned minutid eetriaega taas teenitud, kuid ise kahjuks saadet ei näinudki, olin trennis hoopis sel ajal. Tänud siiski kõikidele, kes kaasa elasid ja kes ka päris positiivset tagasisidet on andnud. Kui kellelgi veel jäi tänane 100 sekundit nägemata, siis tv3play.ee näitab seda.
Aga nüüd olulisematel teemadel. Reedel toimus koolis konverents. Ettekandeid tegid noored ise oma koduloo-uurimise tulemustest. Lisaks olid külas maavalitsuse ning Forseliuse seltsi esindajad. Ettekanded andsid ülevaate kogu hariduse ajaloost Järva-Jaani mail. Tulevikku vaatava ettekande tegi kooli direktriss.
Reedeõhtune stiilipidu, kuhu kõiki kutsusin oli samuti tore. Enamus olidki stiilselt riietand ja pidu läks üldiselt korda, kuid mõni peokülaline suutis ka negatiivses mõttes olla peo nime vääriline.
Laupäeval mudaliiga kohtumises saime Koeru käest sugeda, kuid mõne peris uskumatu korviga sain ikka ka hakkama.
Pühapäeval toimus traditsiooniline advendiküünalde süütamine. Lapsed tegid näidendit, mis muide oli trikiga ja ma sellest sain alles pärast teada. Ehk siis vihjeks niipalju, et lastel ei olnud peamikrofone nagu ma esialgu arvasin.
Segakoor laulis kauneid laule ja kirikuõpetaja pidas kõnet. Ise sain ka sõna ja sel korral rääkisin põhiliselt märkamisest. Kui liikluses on tõesti oluline kanda helkurit, et sind märgataks, siis tavaelus on vähemalt sama oluline või isegi olulisem märgata oma lähedast ja vahel ka täiesti võõrast. Kiita, aidata, tunnustada. Lihtsad asjad, mis ei nõua kulutusi, kuid aitavad vahel rohkem kui ükspuha kui suur raha. Lisaks lugesin ka ühe luuletuse, mille internetiavarustest leidsin. See oli selline:
Kord aastas jõulukella kauges kajas
saab ajalooks me olevik.
Ja jõuluõhtu küünlasäras
taas heledam näib tulevik.
Jääb ajalugu uue põlve lätteks,
kuid uue aasta teod on meie –
olevate kätes

Tänane päev algas meil hariva visiidiga Kalda tallu, et olla kursis ka oma vallas tegutsevate ettevõtete tegemistega. Kuigi ma olin varem käinud, siis enamus kollektiivile oli see siiski väga põnev ning ilmselt enamik siinlugejaidki pole näinud kuidas lüpsirobot tegelikult töötab.
Lõuna paiku arutasime naabervallavanema Raidiga asju, sest sel nädalal mitu olulist sündmust ja kohtumist. Kuna neljapäeval on plaanis minna HTMi ehk haridus- ja teadusministeeriumi, koolide tulevikus teemal aru pidama. Arvestades seda, et Koerus on uus vallavanem ning ses osas ka uued tuuled liikumas, siis saame Väinoga homme kokku ning arutame seda teemat. Usun, et kolmekesi koostöös suudame ka positiivse tulemuse saavutada.
Kolmapäeval on JOL-i juhatuse koosolek, kus tuleb juttu nii eelarvest, kui uue aasta tegevuskavast, nii loodavatest komisjonidest kui finantsjuhtimisest. Päevakava lõpeb alles peale viite. Eks näis mis kellani tegelikult kestab ja kui paljud sel korral lõpuni vastu peavad.
Kolmapäeval toimub võimlas ka gümnaasiumi rammumehe võistlus kell 17.00.
Neljapäeval on siis Tartu külastamise päev ja reedest räägin juba neljapäeval.
Sel nädalal peaks saama ka eelarve enam-vähem paika ja siis juba saab eelarve- ja majanduskomisjon sellega tööd teha ning lõpuks muidugi volikogu.
Selline see karge elu meil on. Kaunis talv on käes ja meel on rõõmus. Peab liuvälja tegema hakkama.
Ahjaa. Ühe postituse kommentaaris tehtud vihjega tänavavalgustuse osas oleme tegelenud. Hinnapakkumine on võetud ja otsime võimalusi selle realiseerimiseks.
Kuulmiseni

1 kommentaar:

  1. Väga hästi venitasid lõpus.Hea oli vaadata kuidas tibi närvitses Sinu lõpukõne peale ja vaatas kuidas raha väheneb. Hästi panid ja jätka sama tublilt edasi....ja ikka õigluse eest võideldes

    VastaKustuta