neljapäev, 20. jaanuar 2011

Ühte koma teist

Teisipäeval oli koosolek,kus oli teemaks Kokkola külaskäik Järva-Jaani. Sõprussuhted Soomega saavad 20 aastaseks ning katsume seda siis ka väärikalt tähistada. 14-17. juuli on nad J-Jaanis ning siis on kavas nii kontsert-aktus, külaskäigud, kohtumised ning ka Järve päev, kus erinevatel aladel saab mõõtu võtta. Lisaks ehk on tulemas ka üks Euroopa parimaid mudel-lendureid, kuid see on alles läbirääkimisel. Kavas on avaldada ka trükis sõprussuhete ajaloo kohta.
Eile käisin JOL-is uue liiklusseaduse infopäeval ja uut on ikka päris palju. Loodetavasti inimesed ikka loevad selle uue ka läbi, sest muudatusi on kamaluga ning eksimused võivad peris kergelt tulla. www.mnt.ee peaks abiks olema.
Täna saime all-asutustega kokku ja rääkisime uuest palgakorraldusest. Kui varem oli nii, et vallavolikogu määras palgad, siis nüüd ta kehtestab ainult määrad ning palgafondi suuruse ning allasutuste juhid peavad ise oma käsk-kirjaga töötajate palga paika panema. Sel aastal on see ses mõttes formaalsus, et ega palgafondi sisuliselt ei suurendata ning mänguruumi väga pole. Pigem on see tulevikuks mõeldud.
Täna oli ka esimene JOL-i kultuuri-ja hariduskomisjon. Koosolek oli töine ja asjalik ning usun, et sellest on tolku ka laiemas pildis. Probleeme ja küsimusi kerkis päris mitu üles ning minu ülesanne on need nüüd viia JOL-i juhatusse. Eks alguses kompame ja otsime oma kohta, kuid usun, et ise aktiivne olles suudame valdkonnale kasuks olla küll.
Homme on plaanis külaskäik kooli (kolm juubilari) ning seejärel kohtumine valla ettevõtjatega. Konkreetset päevakorda pole, kuid eks laias laastus on teemaks valla elu edenamine ning koostöövõimaluste otsimine.
Lisaks on homme ka vallavalitsus ning olen kutsutud ka Järvamaa Aasta Teo väljakuulutuamisele, kuid sinna jõudmine on küll küsimärgi all.
Homme õhtul tahaks jõuda ka kultuurimajja peole laulma ja tantsima, kuid ei tea kas ajaline ressurss lubab.
Laupäeval vaatame kõik kuidas Veerpalu Otepääl ilma teeb ning pühapäeval on võimlas esmakordne üritus "4x4", kus Järva-Jaani neli meeskonda võtavad neljal alal mõõtu. Aladeks on korvpall (2x7 minutit), jalgpall (12 min), võrkpall (25 punktini) ning rippumine (5 liiget aja peale). Tulge kaasa elama, sest ka pealtvaatajatele on mitmeid võistlusi ning oma lemmikud vajavad ju toetust.
Muudest infodest niipalju, et fotohuvilistel tasub silma peal hoida Järva-Jaani fotokonkursil "12 kuud", sest auhinnad on ootamas ning parimad pildid jõuavad ehk ka järgmise aasta kalendrisse. Info selle kohta SIIT.
Kool kuulutas välja ka Ansomardi imemuinaslugude võistluse ning selle kohta info SIIT. Nii et igav ei tohiks küll hakata.
Sula ja lume seguga on liuväli totaalselt nahkas, kuid vähemalt üritasime ning kui mahti ja aega on, siis ehk veel on võimalik midagi päästa.
Suusatada on võimalik võimla juures raudtee-tammil ning eelinfona võib öelda, et 6-ndal veebruaril toimub seal ka suusavõistlus, kui ilm ikka vähegi lubab.
Ahjaa, täna käisime Jüride-Maridega Paides tantsimas Paide Gümnaasiumi võimlemispeol. Saal oli rahvast pungil ning üritus oli kihvt. Eriti meeldis muidugi mees-õpetajate lindikava. Meile ka plaksutati.
Et ühte koma teist sai nüüd kirja pandud ning kaunist talve jätku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar