neljapäev, 9. juuni 2011

Disco pole oluline

Teisipäevane maakonna preemiate koosolek oli asjalik. Põhiline otsus, mis nüüd tuleb JOL-is vormistada ja veelkord läbi arutada on just elutööpreemiatega seotud. Nimelt see, et see poleks seotud konkreetsete valdkondadega nagu sport, kultuur ja haridus vaid oleks valdkonnaülene. Lisaks siis peaks sel olema rohkem väärtust. Muus osas jäävad kategooriad sisuliselt samaks, kuid nagu kultuurirahval on oma kultuurihiis, siis sellist oleks vaja ka sportlastele ja hariduse inimestele. Mõtteid juba tekkis.
Vallavalitsuse istung oli asjalik. Maade jagamised, ehitusload ning volikogu eelnõud. Lisaks veel üht-teist.
Teisipäeva õhtul sai Mardiga natuke taas ÜKT tunde tehtud kui Kase tänava korvpalliväljak sai uued jooned ehk osaliselt tegime vanad üle ning lisasime uute reeglite järgi oleva kolmepunktiviske joone ning kolmesekundi ala. Kunagi sai jooni tegevalt firmalt võetud hinnapakkumine ja see oli ca 10 tuhat krooni. Nüüd läks ca 350 krooni ainult. Vahel on vaja lihtsalt ise ära teha, sest nii on lihtsam, kiirem, odavam ning mõnikord ka parema tulemusega. Meie tehtud joonte kohta see viimane küll päris ei kehti.
Eile tööl miskit põrutavat polnud, paberites tuulamine.
Ahjaa, muide siin ühel päeval küsiti mu käest, et kas oma tarbeks võiks natuke võtta mulda Võllastele mineva tee servast, kus see hunnikus on. Olin nõus, et kui oma tarbeks ja väikses koguses, siis on see mõistlik, sest kust tavainimesel seda võtta on. Nii et kel väike käru ja mõistlikes kogustes mulda vaja, siis olge lahked, peasi, et korda majja jääb. Võllastele mineva teega on see huvitav lugu veel, et sinna toodi täidet Järva-Jaani-Peetri tee pealt, kus käib nüüd remont selles osas, kus eelmisel aastal tegemata jäi. Aga probleem ju see, et viiakse suurte masinatega ja seda tehakse garaažide eest ning sellega kaasneb tolm. Nurin minuni otse pole veel jõudnud, kuid ringiga kuulsin juba ja ikka on see sama lugu, et kui ei tehta midagi on jama ja kui tehakse on veel suurem jama. Mine sa võta kinni nüüd mis õige on.
Sarnane oli ka tänane kergliiklustee koosolek, kuid parema lõpuga. Kui alguses oldi teatud variantidele totaalselt vastu ja tundus nagu me tahaks jalgteed justkui ainult enda jaoks, siis rääkides ja arutades jõudsime mitmes küsimust tekitavas kohas kõiki pooli rahuldavate lahendusteni. Arutelud veel jätkuvad, kuid täna oli suur samm edasi. Suurim küsimus on muidugi keskväljak ja sellele kehtiv planeering. Tutvuge teiegi. Sellel lingil miskipärast küll tagurpidi, kuid ehk saate siiski aru. Realiseerimises osas ei julge lubadusi veel anda.
Tänasesse päeva mahtus ka uute ilmakodanikke õnnitlemine ning see oli tore ja vahva nagu ikka sellised üritused.
Homme on kabinetine tööpäev ilmselt ja seejärel tõmban ketsi jalga ja tagi selga ning panen Rockvere (loe Rakvere) poole ajama, et osa saada Punk-laulupeost ja seal ka ise üles astuda. Teatavasti ma olen ju "suurepärane" laulja.
Punklaulupeo tarvis tegime eile kaks punklaulupeo lippu ka, millest esimene küll p...e (Paide) läks. Hoiame Järva-Jaani pungilippu kõrgel ja et teiste käsitöölaste meel hea oleks, siis tervitused neile selle LOOGA.
Pühapäeval peab aga vormis taas olema, et Kiviõlile tuul alla teha. Kell 12 Kasekoplis, ole kohal, sest sellest lahingus on ainult üks ellujääja.
Nautige kuuma ja ärge ära kärsake.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar