esmaspäev, 12. september 2011

Andmisrõõmuga

Nädalavahetusel toimunud Jüride-Maride retk Lõuna-Eestisse oli väga huvitav. Sai käidud Liikluslinnas ja nähtud Jaagumäe talu maid (Maid) ning tegemisi. Kui poes näete selle talu tooteid, siis võite julgelt osta, puhas kraam. Aitäh reisuseltskonnale ja võõrustajatele.
Eilne mäng FC Baltecoga tõi meile punkti tabelisse juurde. Kui mängu alguses tänasime õnne, et vastane penaltit ei realiseerinud, siis teisel poolajal polnd meil õnne, et realiseerida oma häid võimalusi. 0-0 viik oli tulemuseks.
Enne kui lähen tänase päeva ja selle nädala tegemiste juurde, siis teatan, et kogudus on kirikukellade renoveerimise projekti käsile võtnud ning heade inimeste annetused on oodatud. Info siis alljärgnevalt.

TOETA JÄRVA-JAANI KIRIKU UUTE TORNIKELLADE VALMIMIST! SIHTOTSTARBELISE ANNETUSE SAATE TEHA EELK Järva-Jaani koguduse pangaarvele: 10702010401000 SEB
märksõnaga „kirikukellad“
Täname lahkeid annetajaid!
Projekti käigus valatakse Saksamaal Järva-Jaani kirikule kaks uut tornikella, valmistatakse uus kellatool, paigaldatakse elektriline helistamismasin ja digitaalne helistamissüsteem ning renoveeritakse kellatuba. Kellatoa akendele paigaldatakse spetsiaalsed kõlaaknad, mis tagavad kellahelina ühtlase kandumise välja. Kõikide annetajate nimed jäädvustame renoveeritud kellatoas, kuhu on edaspidi võimalik ka ekskursioone korraldada, vaadata uusi tornikellasid ning nautida kaunist vaadet meie alevile.

Ma panin oma panuse igaljuhul teele. Pane Sinagi.
Tänane päev algas Teenuse juhatuse koosolekuga. Kuna kopatöid on seoses uue trassiga juurde tulemas ning ka muidu on päris tihti koppa vaja, siis otsustati see Teenusele muretseda, nii et peagi on võimalik ka seda teenust saada oma vallast.
Nädala alguse "miiting" läks informatiivselt. Imestunult küsiti, et kas tõesti on vallas alla 1200 elaniku nagu laupäevases Järva Teatajas kirjas oli. Ei tea kust see number pärit on, aga õige number küündib ikka 1700 kanti. Ilmselt oli tegemist alevi elanike arvuga.
Lõuna veetsin naabervallas, kus Triin pidas meeles tema sünnipäeva meelespidajaid tatra salatiga, mis oli väga hää. Isegi neile maitses, kes tatart ei söö. Veelkord õnnesoovid.
JAP-i juhatuse koosolekul päris lõpuni kahjuks olla ei saanud, sest notari aeg tuli peale, kuid teemaks oli kaks järgmist aastat ja 2014 aasta üle-elamine, sest nagu aru sain, siis sel ajal raha jagamist ei toimu ja kontoril sebimist üle pea ei ole. Tuleb leida uusi väljakutseid ilmselt.
Paidest sain kätte ka uue valla lehe, nii et kiiremad saavad veel osta neid, sest neid piiratud koguses (eks neid ikka jääb natuke üle). Aga infot ja lugemist peaks olema küll.
Homses Järva Teatajas on kaugkütte hinnad teemaks ja nagu ühe postituse kommentaar ka soovitas, siis selle teemaga tegeleme. Kas sellest lõpuks tolku on, näitab aeg, kuid päris käed rüpes istuda ei saa, sest riigis erineb soojahind piirkonniti ca 3-4 korda ja see on karjuv ebavõrdsus. Kas riik saaks midagi teha? Kindlasti saaks, kuid kas tahab? Eesti Energia näide ju samasugune. Ilmselt väga ei taha.
Homme-ülehomme olen meeskonnatöö koolitusel Türil ja võibolla jõuan homme vahepeal lipsata ka kultuurinõukoja koosolekule, kuid eks näis kas kannatab koolituselt ära käia.
Neljapäeval lähen ise väiksele ülevaatusele ja reedel on lasteaia juurdeehituse pidulik avamine.
Varsti sügis käes ja hakkame lund taas "ootama". Seniks mõnusat kõrvitsa saaki ja head vaaritamist.

2 kommentaari:

  1. Tere.
    Kas kõik soovijad saavad omale Järva-Jaani teenuselt tellida sellise pinnatud parkla nagu tehti Seire maja ette. Palju selline töö ka maksis? Tänan.

    VastaKustuta
  2. Tere
    Järva-Jaani Teenuselt seda tööd tellida ei saa, sest tema sellega ei tegele. Frendit on see ettevõte, kes sellega tegeleb. Antud kohast rääkides on lugu nii, et seal kohas on teadaolevalt Seire ja maaomaniku vaheline kokkulepe olemas ning varasemalt oli seda ala juba parklana kasutatud ja kui ala rikuti, siis oli ehitajal kohustus see ka taastada. Uurin kas antud ala kasutamise kokkulepe ka praegu kehtib. Kui jah, siis probleem on kadeduses, kui ei siis tegeleme ja uurime edasi.
    Hinda ei oska öelda ja edaspidi soovin, et küsimusi ei esitataks anonüümselt vaid võib ka otse minult küsida.
    Arto

    VastaKustuta