neljapäev, 1. detsember 2011

4613...

...külastust oli blogil novembri kuus, mis tähendab, et ajaloo rekordist jäi puudu 11 külastust, mis oli täpselt aasta tagasi novembris. Ei tea küll mis selle novembri saladus on? Igaljuhul tänud külastamast ja edukat külastamist edaspidi.
Eelmisel laupäeval ilmunud arikkel olla ilmund ka Virumaa Teatajas. Ei tea mis selle põhjuseks küll olla võis. Saaksin aru, et arvestades riigikogu juttu, siis oleks võind see ikka Sakalas ilmuda, aga ju siis hoitakse naabritel silma peal.
Kolm päeva lennus olemine on läinud kiirelt. Teisipäevane Spordiliidu juhatus oli asjalik. Siinkohal on hea teatada, et Järva Talimängud toimuvad 11. veebruaril Aravetel ning osaliselt ka J-Jaanis (korvpall). Tasub juba harjutama hakata kabet, malet, lauatennist, suusatamist, korvpalli, mälumängu ning juhtidel kolmevõistlus. Meie meeskonna komplekteerimine hakkab ka varsti peale ja kõik on oodatud valda esindama.
Rakvere koolitus finantsstrateegiast oli huvitav ja järgmise aasta 1. oktoobriks peab see koos arengukava igaaastase ülevaatamisega tehtud olema. 4 aastat ette kõike näha on raske, kuid eks peab seda tegema. Kahju, et riik ise seda teha ei suuda, kuigi paljud meie sisendid just sealt tulevad.
Teisipäeval vaatasin karmi pilguga otsa ka valla tuleva aasta eelarvele ja saingi korraks parlanksi aetud. Suurte kärbete hinnaga küll, aga tasakaalu ta sain. Siit on võimalik nüüd edasi minna lisamise-vähendamise meetodil. Teisipäeval anname vallavalitsuse istungil selle volikogule üle ja siis hakkavad juba komisjonid seda hekseldama. Saame hakkama ma usun.
Eilne kodanikuühiskonna konverents oli asjalik. Mitmete mõtetega olin nõus, kuid paljudega mitte. Ei olnud ma nõus Eesti Energia personalijuhiga, kes ütles, et inimene tahab midagi muuta ja teha ainult siis kui tal on häbi või valus. On ka muid liikumapanevaid jõude, andmisrõõm näiteks. Lisaks sain paar head mõtet mõne idee ellu-viimiseks, just meetodite osas. Katsetan kunagi ja ehk on meeles teada anda selle edust või ebaedust.
Tänane noorte osaluskohvik, kus osales üle Eesti 1500 noort, oli asine. Mitmetel teemadel sai palju räägitud. Lisaks minule olid veel kohal ka Väätsa ja Ambla vallavanem ning riigikogulane Sven Mikser. Sai kuulatud noorte mõtteid ja nägemusi ning antud ka oma panus. Loodetavasti tehakse sellest lähiajal ka kokkuvõte ja ei hakka sellest siin pikalt kirjutama. Ise olen seisukohal, et noored on väga oluline osa meie elust ja neile peaks veelgi rohkem tähelepanu pöörama. Nii nende tööhõivele kui ka kõigele muule. Hea on tõdeda, et J-Jaani noorteklubi on suhteliselt toimekas ja ka täna oli meie noori seal ilmselt kõige rohkem. Vaatasin, et ca kolmandik. Siinkohal kiidusõnad Andreasele ja Jannole, kes täna olid organisaatorite rollis ja Kasparile, kes aitas infot levitada ja tänu kellele meid seal nii palju oli.
Homme uurime veel eelarvet ja seejärel on Paides JOL-i juhatus. Laupäeval puhkaks ja pühapäeval olete võimlasse oodatud, et kaasa elada jalgpalliturniirile.

TÄHTIS!!! Nüüd on täpsustunud aeg ja koht, millest eelmisel nädalal rääkisin. Nimelt toimub järgmisel kolmapäeval, 7. detsembril kell 18.00, Kultuurimaja väikeses saalis "Turvalisuse infopäev". Seal räägib politsei sellest, kuidas käituda kurieto puhul? Kuidas ja mis puhul pöörduda politseisse? Kas ja missugune ähvardus on karistatav? Mida me ise saame teha, et meil turvalisem oleks? Tulge kindlasti ning levitage infot. Teadmatus on tihti see põhjus, miks asi soiku jääb. Tulge saage teadlikuks!!!

Tänase sissekande lõpetan aga ikka positiivselt. Nimelt on Artur vist tulevane näitleja. Sel nädalal on neil lasteaias muinasjutunädal ja tallegi mitu rolli langenud. Vaadake liblikate rühma blogi Punamütsikese muinasjutus oli ta hunt ja kui küsiti: "Vanaema, miks sul nii suured silmad on?", siis tema vastas "Sest mul on suured hambad?", sama vastus kõlas ka küsimusele "Miks sul nii suured kõrvad on?".
Head detsembrit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar