esmaspäev, 28. november 2011

Ootus

Tänase päeva tippsündmus oli see, kui Jalgsemal avati uus robotlüpsilaut. Ilus, suur, tehnikat täis. Tasub vaatama minna kui võimalust on. Loomi veel sees polnud, aga tingimused tunduvad olema igaljuhul head. Homses Järva Teatajas selle kohta ka lugu ilmumas. Igaljuhul suur samm on astutud ja jääb nüüd vaid oodata kui Karinu ka järgi jõuab, sest teised on juba investeerinud. Täna oli hea meel tõdeda, et plaane on Karinul peetud ja peagi hakatakse ses osas ka konkreetseid samme astuma.
Nädalavahetusest veel. Laupäeval tulime Kumakese jalgpalliturniiril 10 meeskonna seas kuuendaks. Ise sain küll ainult alagrupi mängud teha, kuid oma väravad ikka lõin ära. Võitis Linnameeskond, kus parimaks mängijaks valiti Ervin Kõll ehk ka meie mees. Sel pühapäeval korraldand esimest korda Järva-Jaani Fair-Play turniiri. Tulge kaasa elama.
Laupäevase JT artikli tagasiside on normaalne. Nii positiivseid kui ka teravaid kommentaare, nagu ikka. Mõned kommentaarid on ka kustutatud, kuid need puudutasid Reformierakonda. Ilmselt olid siis ebasobilikud. Ühte olulist mõtet ma seal ei kajastanud, aga varem olen siin-seal ikka välja öelnud. Olen õnnelik ja õnnelikuks olemist ma pean elustiiliks. Kui seda teha ning võttagi nii, siis tundub maailm hoopis teistmoodi. Proovige vahel kui te seda juba teind pole.
Pühapäev algas sellega, et viisin kaks meie noort maadlejat poissi Põltsamaale turniirile ning õhtul tõin ka tagasi. Vahepeal aga toimus advendiküünalde süütamine. Tuulisest ja vihmasest ilmast hoolimata oli palju rahvast kohale tulnud. Oma tervituses rääkisin ootamisest ja ootustest. Kui lapsed ja ka enamus täiskasvanutest ootavad juba ammu lund, siis on tegelikult meil kõigil ka omad salasoovid, mille täitumist me soovime. Neid on aga kahte liiki. Ühtesid, mida me ise saame mõjutada ja teised on need, mida me ei saa mõjutada (ilm, maailma majandus jne.) Ka vallal on omad ootused ja tulevikusoovid ning enamikke neist me saame ise mõjutada. Selle aasta suured soovid on täitunud (lasteaed, vee-kanali projekt, kooli arvutiklass jne), kuid uuel aastal juba uued soovid (kultuurimaja ja kooli renoveerimine). Tõin ka piltliku näite kuidas ootusi täita. Nimelt ootavad ju lähedased, et Sa tuleksid ikka ja alati ohutult koju ning lihtsaim viis seda positiivselt mõjutada on kanda helkurit. Ehk tuletas see osadele meelde, kellel veel polnud seda küljes. Lasteaialapsed tantsisid ja laulsid kenasti, segakoor esitas samuti ilusad lood. Meie kogudusel on külas Virrati kogudus Soomest ning ka nende tervitus kõlas. Kuigi tuul raskendas küünalde süütamist, siis saime sellega ikkagi hakkama ning kõik soovijad said koju oma leegi kaasa. Ilusat advendiaega veelkord kõigile.
Täna oli hommikune nõupidamine nagu ikka, kuid endiselt on suurim murelaps meil eelarve, sest püsikulud on tõusutrendis, erinevalt tuludest. Raske nädal ses mõttes tulemas, sest järgmisel teisipäeval anname tasakaalus eelarve volikogule üle, kuid sinna on veel jupp maad käia.
Sain kokku taas kutsekoolihoone omanikuga. Seekord oli tal välja käia plaan, kus renoveerib uue osa ise ära. Igati tervitatav, sest seda osa on veel võimalik hõlpsalt kasutusse võtta. Tal on plaan oma kontor siia tuua ning võimalus on ka teistel huvilistel seal midagi ette võtta, sest ruumi on kõvasti. Suurt saali saaks ka päris mitmel viisil kasutada. Pange pead tööle ning kui erksaid mõtteid, siis andke teada.
Pealelõunal käisin majandusnõunik Reedaga Amblas, kus tutvusime EOMAP'i poolt pakutava kaardirakendusega. Igati asjalik asi, kuid kas ka hädavajalik. Võtame teadmiseks, uurime kogemusi, võtame pakkumise, otsustame ning otsime erinevaid lahendusi realiseerimiseks.
Täna osalesin ka Teenuse juhatuse koosolekul, kus räägiti üldisest olukorrast. Kui ühelt poolt vald on rõõmus, et lund pole, siis Teenusele on see ainult kahju, sest talvist muud tööd on vähem. Ehk siis miskil ajal ikka külmetab ja lund ka tuleb. Üldiselt on asi korras. Teemaks oli ka see, et pikaajalised võlgnikud anti inkassosse, kuigi neile pakuti võimalust lahendada see inimlikult. Kahju, et sellest võimalusest kinni ei haaratud. Ehk edaspidi ollakse siis hoolsamad.
Kolm järgmist päeva olen lennus. Homme osalen Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolekul, JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolekul ning lisaks osalen raamatupidajatega Rakveres finantsstrateegia infopäeval. Kolmapäeval tahaks osaleda Kodanikuühiskonna konverentsil ning neljapäeval noorte osaluskohvikus, mõlemad Türil, kuid sinna aega peab mahtuma ka eelarve koostamine.
Nüüd tahan kummutada ühe jutu, mis alevi peal liigub. Nimelt see, et Laial tänaval tehtud tee laiendus ongi lubatud kõnnitee. Ei, tegemist on tugevdatud teepeenraga, millel saavad sõita ka autod ning asja mõte on olemasolevat tee-ala laiendada, muutes sellega Laial tänaval liikumist ohutumaks ning seda minimaalsete kulutustega, sest seal niikuinii tehti juba töid. Ise olen küll juba tundnud, et sellest on kasu. Nii jalakäijatest kui teistest autodest möödumine on nüüd olulisemalt lihtsam. Päris kõnnitee aga tahab tõsisemat planeerimist ning ka kulud on kordades suuremad ning lähitulevikus seda vist ei juhtu, kui mõnd rahalaeva ei tule kuskilt. Samas on kurb see, et seal, kus on olemas kõnnitee,siis seal ikka kõnnitakse sõidutee peal. Täna tuli seltskond kooli poolt keset meierei kurvi vastu. Jõudsin vaid signaali lasta ja käega vehkida ning tundus, et sellest piisas, kuid võibolla ainult selleks korraks.
Viimase asjana ütlen seda, et meie uus kodulehekülg on ka valmis saamas ning peaaegu kõik rakendused töötavad. Kuigi vahepeal on probleeme nii laadimise kui administeerimisega, siis on see siiski suur samm edasi. Vaadake SIIT ning salvestage oma lemmikutesse, sest varsti on kogu info valla kohta seal üleval ning ka uudised ja teated hakkavad seal olema.
Viin nüüd sussi sisse kommi ära ja lähen lambaid lugema. Kaunist nädalat ning jõulukuu saabumist.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta