esmaspäev, 14. november 2011

Elu on mäng

Pealkiri on lihtsalt filosoofiliseks eelmänguks homsele (teisipäev) kabe simultaanile, kui Urmas Virves mängib korraga 15 vastasega. Noortekeskus ootab kõiki kabesõpru sellest osa võtma. Kell 18.00 algavale huvitavale sündmusele katsun ka kohale minna. Ei saa siinkohal mainimata jätta, et mõned aastad tagasi suutsin Urmase eest isegi Järva-Jaani meistritiitli napsata, kuid nüüd olen natuke roostes ilmselt. Aga mis seob kabet eluga on see, et ka elus tuleb mitu käiku ette näha.
Lühiajaline kasu võib olla petlik. Lisaks on tihti, õigemini alati nii, et kui tahad edu saavutada, siis pead alati kõigepealt midagi andma (söötma)ja siis saad alles vastu (võtad mitu nuppu). Paraku inimesed liiga palju mõtlevad oma edule ja oma vara kaitsmisele. Kui seda teevad mõlemad mängijad, siis on olnud ka nii, et ei võeta ühtegi nuppu, kuid mängulaud mängitakse nii kinni, et ei saagi kuhugi käia. Selle pärast mulle kabe meeldibki, et peab ette mõtlema, et edu saavutada peab kõigepealt andma ning alati on kaotusest võimalik õppida. Tulge kabetama.
Reedel toimunud kammerkontsert oli suurepärane ja ka esinejad jäid rahule. Lõpus kiideti kultuurimaja akustikat ning lubati Aivar Mäele ettepanek teha, et igal aastal vähemalt üks Estonia kontsert meil toimuks. Loodame, et nii see saab olema. Kahju, et rahvast väga polnud, kuid need kes käisid said hea elamuse.
Õhtusest jalgpallist ma rääkima parem ei hakka. Nagu öeldud- sel ajal kui eestlased Viktoriga kaarte mängisid, mängisid iirlased jalgpalli. Aga homse suhtes olen endiselt paduoptimistlik. Pole ju võimatu, et esimesel poolajal lüüakse kaks ja teisel kaks väravat ning lisaajal lüüakse viimane nael kirstu. Kui Eesti peaks edasi pääsema, mille tõenäosus on sisulisel 1%, siis olen nõus ühe talisupluse küll nende vaprate meeste auks tegema.
Laupäeval mudaliigas saime kaks nappi ja ühe korraliku kaotuse.
Õhtul toimunud isadepäeva kontsert oli ilus. Algas kohe vägevalt kui segakoor koos Robinsonidega tegid lugu "Isa tuli koju". Üks mu lemmikuid üldse. Lisaks tegi Artur oma esimese esinemise laulmisega. Liigutas vapralt suud kaasa ja säras rõõmsalt. Esimest korda esinesid ka kaunite daamide tantsurühm. Tempokat polkat on võimalik vaadata ka SIIT. Teised kavad olid ka südamlikud ja ilusad. Julgen ka teiste isade poolt suured tänusõnad öelda kõikidele esinejatele ja kava kokku panijatele. Selle aasta Meie Papsi tiitli sai Aare Selge, kelle tutvustamist ilmselt pole siinkohal vaja teha.
Eilsel väikeste jalgpallimatšist väljus võitjana Paide, kuid meie poisid olid tublid ning kui korralikult trenni teha, küll siis tulemused ka tulevad.
Täna peale hommikust nõupidamist toimus järgmise aasta Järvamaa külade päeva töökoosolek. Tuleb see 21. juulil ja toimub Kuksema mõisa pargis.
Homme on palju üritusi ehk siis täna juba.
Kell 10.00 on kõik oodatud Järva Arengu Partnerite infopäevale. Taotlusvoor avaneb juba jaanuaris, kuid ette on vaja valmistama juba praegu hakata. Kuna taotlejad võivad olla nii MTÜ-d kui ettevõtjad, siis tulgem kohale ning saagem targemaks.
Peale seda kell 12.30 on tulemas teine infopäev ning sinnagi on kõik MTÜ-d väga oodatud. Tasub tulla.
Samal ajal käib vahepeal meil ära EAS-i seirekomisjon, et kontrollida kas arvutiklassi tegemisega on kõik korras. Tulemus peale remonti on igaljuhul hea ja loodan, et kõik on korras.
Kolmapäeval taas üritused kattuvad. Tahaks osaleda Järvamaa muuseumi poolt korraldataval üritusel "20 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest", kuhu alguses ilmselt ka lähen, kuid samas tahaks minna ka Päevakeskuse sünnipäevale. See on ses mõttes hea üritus, et kaks aastat tagasi sai just seal oma esimene esinemine tehtud vallavanemana ning tähistab ühte eluetapi algust. Lisaks on muidu ka väga vahva ja mõnus, sest eakad on üks väga tegus ning tark seltskond, kellelt on palju õppida.
Neljapäeval on samuti erinevad võimalused osaleda üritustlel. Planeeringupäev, Põhja-Eesti turismikonverents, Lastekaitseliit korraldab konverentsi jne, kuid eks näis. Selle päeva kohta konkreetset plaani veel pole, kuid ilmselt tekib varsti.
Täna sain teada, et on põhjust uhke olla Taavi Idavainu üle, kes sai peadirektori tänukirja kui reedel toimus Lääne Prefektuuri politseigala Pärnus. Palju õnne tublile korravalvurile.
Hea kui on tublisid inimesi ja kui neid märgatakse. Praegu on samuti käimas kaks konkurssi, kuhu saab inimesi esitada. NOORED ja VABATAHTLIKUD. Olge ka aktiivsed ja esitage omad kandidaadid ning märgake inimesi.
Kaunist nädalat

3 kommentaari:

  1. Sirvides äsja ilmunud Paavo Kivise raamatut Lurichist, leidsin sealt märke, et Lurich oli ka 1899 septembris esinenud oma jõunumbritega Järva-Jaanis.
    Ega miskit tule tühjale kohale!

    VastaKustuta
  2. vabandan teemavälise postistuse pärast,aga kuna mõne mehe vägiteod on taas päevakorral,võiks kallid kaaskodanikud avaliku infoga tutvuda http://www.kohus.ee/kohtulahendid/temp/pdf.pdf

    VastaKustuta
  3. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta