teisipäev, 8. november 2011

Mis siin Järva-Jaani vallas toimub?

Aitäh inimesele, kes kommenteeris mu eelmist blogikannet ning tegi mul tänase sissekande pealkirjastamise lihtsamaks. Hommikune Koeru liin võeti maha juba enne minu aja-arvamist, kuid olin tol ajal vallavalitsuse liige ning arvan, et seda liini, mida regulaarselt kasutas 2-5 inimest ei olnud sellisel kujul mõtet hoida. Kuna Koerus on mitu suurt erinevat tootmis-ettevõtet, kus J-Jaani inimesed tööl käivad ja nende töögraafikud ei klappinud ning inimesed tegid oma töölkäimisi autodega, siis nii see liin lihtsalt välja surigi. Kui Sul hea anonüümne kirjutaja on mure, siis tule vallast läbi ja katsume lahenduse leida. Kasvõi selle näol, et aitame leida kontakte, kellega koos tööl käia. Muide on ka inimesi, kes käivad iga päev bussiga Tallinnas ja Paides tööl. Mis puutub töökohtadesse J-Jaanis, siis see on loomulikult probleem ja sellega jõudumööda tegeleme. Oleme korraldanud alustava ettevõtja koolituse, oleme kaardistanud erinevad ettevõtluspinnad, kus saaks oma ettevõtmisega alustada,teeme ettevõtjate ümarlaudu ning loodetavasti annab see ka positiivseid tulemusi. Kuna lugeja ilmselt pole kursis mu varasemate sissekannetega, kus rääkisin võimalikest uutest projektidest, siis siinkohal talle soovitus seda teha ning ei hakka teiste lugejate aega viitma. Teistpidi on probleem selles, et inimesi on vaja küll, kuid vastavad oskused puuduvad. Ei saanud me uut bussijuhti valda, Arcti Finland House ei saanud kvalifitseeritud töölist, koolitab nüüd ise välja, koolis peakoka koha peale ei jooksnud keegi tormi. Laias laastus võiks muidugi öelda, et tegijal on alati tööd või teeb ise endal töökoha, kuid seniks soovitan käia erinevatel koolitustel ning teha endast tegija või kui mõni konkreetne mõte või idee on, siis otse valda pöörduda ning arutame seda asja. Blogis sisinaga kommenteerides ei saa kuidagi tööle. Teemakäsitluse lõpp tänaseks.
Reedel tegingi tiiru ettevõtjate juurde, et saada nende toetus Koeru komando sulgemise vastu ning kõik, kes vähegi J-Jaanis olid, seda hea meelega tegid, sest mitmed neist on sealt ka reaalset abi saanud. Võib jah öelda, et meil ju vahet pole kumbalt pool abi tuleb, kas Koerust või Aravetelt (kuigi Koerust jõuab nõks varem), siis ühe kaotamisega tekib olukord, kus suurema õnnetuse korral on väljas maakonna kõik kolm komandot ja samal ajal toimuvale väljakutsele reageerijaid pole, peale vabatahtlike muidugi (kui nemad pole ka väljakutsel). Igaljuhul peaks täna see ministri lõpp-otsus tulema. Hoiame pöialt ja muid kehaosi.
Laupäeval läks meil Türi turniiril nii enamvähem. Alagrupis tulime nelja meeskonna seas teiseks, kuid poolfinaalis tuli tugevale Vändra meeskonnale alla vanduda. 3-4. koha mängus olime vastamisi Koeruga, kelle vastu läksime 3-0 ette, kuid nad suutsid ikkagi viigistada ning penaltidega tuli meil seejärel vastu võtta kaotus. Samal päeval valisime ka hooaja parima mängija, kelleks on Marko Mitt. Mees, kes mängis kõikides hooaja liigamängudes, lõi 5 väravat ning andis suure panuse meeskonna püsimajäämisele III liigas. Lisaks võitis ta ka mälumängu, mis puudutas möödund hooaega. Loodame, et jääb skautidele ikka silma ka.
Pühapäeval kultuurimajas olnud tsirkus oli lastele ilmselt vahva ja tore, mulle lihtsalt huvitav, sest polnud ammu tsirkuses käinud. Akrobaat/žonglöör oli muidugi osav küll ja pani rahva mitmel puhul ahhetama.
Täna veetsin 5,5 tundi koosolekutel. Kõigepealt töötajatega nõupidamine, misjärel oli kergliiklustee nõupidamine, kus arutati läbi eksperdi arvamusi ning seejärel oli ka kooli juhtkonnaga igakuine kokkusaamine. Kergliiklustee puhul oli enamasti tegemist ainult täpsustavate teemadega, kuid kooli puhul oli teemasid muidugi seinast seina, alates HEV (hariduslikud erivajadused) lastest kuni koosseisudeni välja.
Homme on vallavalitsuse istung, kuid enne seda saame kokku Rainer Eidemilleriga, kellega arutame PAI rakendamise võimalikkust ning võibolla saab J-Jaani vallast esimene vald, kellelt on võimalik sellega ka mingeid teenuseid "osta". Elame-näeme. Miskipärast on mingi kala linkide panemisega, kuid info selle kohta sellelt aadressilt- http://pank.weissenstein.ee/
Homme on järjekordne Järva Kilva etapp, kuid seekord ma sellest osa ei saagi võtta, sest lähen Paidesse Silvat vaatama. Täna muidugi koolis nägin ka Silvat, kuid Paides etendub operett Silva ja läheks seda ka vaatama.
Kolmapäeval osaleme Paides kriisireguleerimise koolitusel, kuid hommikul katsume hakata järama ka vallaeelarvet, mis praegusel hetkel on nii umbes nelja miljoni krooniga miinuses. Ehk siis on kõigi soovid eelarvesse pandud ja nüüd tuleb kääridega lustlikult sisse minna nii, et hundid jäävad terveks, lambad ei sure nälga ning kägu ja siga oleksid ikka need, kes nad on.
Muide, ärge siis unustage kommi ostmast, sest ukse taha võivad tulla mardisandid (me läheme kahjuks kodust ära, ei tasu tulla).
Neljapäeval tähistatakse lasteaias isadepäeva ning kavatsen sellest osa võtta.
Reedel on kõik oodatud Kultuurimajja, kus ESTONIA teatri lauljad tulevad annavad unustamatukontserdi "Tee silmapiirile". Loodan, et rahvast tungleb kõvasti, sest 4 eurone pilet on sellise kontserdi puhul ikka vääääga soodne. Nautigem kultuuri.
Peale seda kui kultuur on nauditud, siis tõmbavad kõik selga endale sinised riided ning sätivad ennast teleka taha, et nautida Eesti ilusat mängu Iirimaa vastu. Sealt peab sündima järjekordne ime ja usun, et meite mehed suudavad seda. Loodetavasti ikka Õlle 31 sätib ka oma teleka sel ajal õigele kanalile.
Meie valla tulevased imetegijad ehk noorimad jalgpallurid (lasteaed-4.kl) on aga pühapäeval võimlas võistlustules. Kell 11 peetakse sõprusmäng Paide noortega, keda treenib samuti Viktor Mets. Pealtvaatajad on sinna väga oodatud, sest oma esimeses mängus üldse on toetajaid ikka vaja. Emad-isad niikuinii. Täna oli Viki trennides käinud 24 poissi ning populaarsus ainult kasvab. Kui on hea treener, siis ikka käiakse ning antud juhul pole mul ses osas küll kahtlust, sest isegi sai tema trennides aastaid käinud. Trennidega saab alati liituda, nii et esmp-neljp võimlasse.
Täna vist kuulujutte polegi rääkida. Kurb küll, kuid usun, et neljapäevaks ikka juba midagi kostab ja on põhjust lugema tulla, võibolla :)
Ilusat nädalat

14 kommentaari:

  1. Bussiliiklus muutub peaaegu olematuks Roosna -Alliku poole sõitjatele, sest ainus liin 8.10 väljumisega J-Jaanist, ei taha vahepealsetes peatustes rahvast peale võtta. Kahju on inimestest, kes ei saa ju niimoodi enam oma vajalikke sõite teha! Palun seda mitte virisemisena tõlgendada.

    VastaKustuta
  2. kellel endal autot pole, sellel on vist maakohas elamine paras katsumus küll. buss ju nagu liigukski aga jah, nagu eelkommija juba ütles, siis pole see mõeldud "maakate" jaoks. sõidab pigem tühjalt ja sajaga läbi sellest maamülkast. iga aastaga muutub kusjuures avalik transport olematumaks. topitakse kinni koolid, päästeametid, kauplused jne. jne. elu on lill! vallal üksi pole siin suurt midagi ära teha, asi on riiklikus poliitikas ja rahva vaguras passiivsuses.

    VastaKustuta
  3. Värvime EESTI siniseks

    Tanel

    VastaKustuta
  4. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta
  5. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta
  6. Tere kõigile, Kas sa rahaliselt pigistatakse? Kas sa otsima vahendeid, et maksta ära laenu ja võlad? Kas sa otsima rahanduse asutada oma äri? Kas teil on vaja isikliku või äri laenu erinevatel eesmärkidel? Kas sa otsima laenude suurte projektide elluviimisel? Tagada laenu meilt täna ja alustada millegi rahuldust. Meie tehingu 100% garanteeritud, sest me tagama ka südamlik suhted klientidega. Pakume Laenud ilma krediidi kontrolli, nr tagatise lihtsa sammuga, kiiresti rahastamise ja madala intressimääraga 3%. Miks jäävad rahalist jaotus? Võtke meiega juba täna e-posti teel: Oceanicfinance113@gmail.com

    VastaKustuta
  7. Kas teil on vaja 100% laenu? Ma saan teenida oma rahalisi vajadusi vähem tagasipöördumisprobleemidega, mistõttu me maksime teile ainult 2%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionär, üldine krediidireiting, me saame aidata. Flexiblerepayment üle 1 kuni 30 aastat. Võtke meiega ühendust: comfortfrankloanfirm@gmail.com



    Otsite pikaajalisi või lühiajalisi laene

    1 Täisnimi: ............................
    2 Kontakt Aadress: .......................

    3. Riik: .....................

    4.Sex: ...............

    5. Vajalik laenusumma: ....................
    6. Kestus Laenud: ...................
    7. Otsene telefoninumber: .................

    Palju armastust,

    Comfortfrankloanfirm@gmail.com


    L
    Proua: mugavus

    VastaKustuta
  8. Kas teil on vaja 100% laenu? Ma saan teenida oma rahalisi vajadusi vähem tagasipöördumisprobleemidega, mistõttu me maksime teile ainult 2%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionär, üldine krediidireiting, me saame aidata. Flexiblerepayment üle 1 kuni 30 aastat. Võtke meiega ühendust: comfortfrankloanfirm@gmail.com



    Otsite pikaajalisi või lühiajalisi laene

    1 Täisnimi: ............................
    2 Kontakt Aadress: .......................

    3. Riik: .....................

    4.Sex: ...............

    5. Vajalik laenusumma: ....................
    6. Kestus Laenud: ...................
    7. Otsene telefoninumber: .................

    Palju armastust,

    Comfortfrankloanfirm@gmail.com


    L
    Proua: mugavus

    VastaKustuta
  9. Kas teil on vaja 100% laenu? Ma saan teenida oma rahalisi vajadusi vähem tagasipöördumisprobleemidega, mistõttu me maksime teile ainult 2%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtjad, pensionärid, üldine krediidireiting, me saame aidata. Flexiblerepayment üle 1 kuni 30 aastat. Võtke meiega ühendust aadressil: Rechaelfrankloanfirm@gmail.com



    Otsite pikaajalisi või lühiajalisi laene

    1 Täisnimi: ............................
    2 Kontakt Aadress: .......................

    3. Riik: .....................

    4.Sex: ...............

    5. Vajalik laenusumma: ....................
    6. Kestus Laenud: ...................
    7. Otsene telefoninumber: .................

    Palju armastust,

    Rechaelfrankloanfirm@gmail.com


    L
    Proua: Rechael

    VastaKustuta
  10. UPDATE ON LOAN REQUIREMENT

    If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
    (anatiliatextileltd@gmail.com)
    (bdsfn.com@gmail.com)
    What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2017 at the cheapest interest rate of %. For more details email
    us today via email:(bdsfn.com@gmail.com)

    For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
    Name :
    Country :
    Phone number :
    Amount Needed as Loan :
    Purpose of Loan :
    Have you applied for loan online before (yes or no)
    Email : bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Best Regards.
    Mrs.Emilia FedorcakovaUPDATE ON LOAN REQUIREMENT

    If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
    (anatiliatextileltd@gmail.com)
    (bdsfn.com@gmail.com)
    What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2017 at the cheapest interest rate of %. For more details email
    us today via email:(bdsfn.com@gmail.com)

    For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
    Name :
    Country :
    Phone number :
    Amount Needed as Loan :
    Purpose of Loan :
    Have you applied for loan online before (yes or no)
    Email : bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Best Regards.
    Mrs.Emilia Fedorcakova

    VastaKustuta
  11. Tere

        Kas vajate kiiret laenu oma rahaliste vajaduste lahendamiseks? Pakume laene vahemikus 2000 kuni 50, 000, 000, oleme usaldusväärsed, võimsad, kiire ja dünaamilised, ilma krediidikontrollita ja 100% -lise tagatisega välislaenud ülekandeperioodi jooksul.

        Samuti väljastasime laenu kogu valuutas, mille puhul on kõigi laenude puhul 2% intressimäärad ... Kui olete huvitatud, võtke meid selle meili kaudu tagasi.

    Kui soovite, pöörduge tagasi meie poole, kui olete huvitatud

    E-post: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +14062845321

    Lugupeetud
    Härra Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com

    Laenupakkumine

    VastaKustuta
  12. Kas teil on vaja laenu? Siin on võimalus rahalises olukorras olevatele inimestele ja neile, kes soovivad oma elus rahalist tõusu, anname laenu väga mõistliku intressimääraga, anname välja igasuguse laenu võla laenu, ärilaenu, meditsiinilaenu, eluasemelaenu, üliõpilast laenu jne, et aidata rahval finantskriisist. Ettevõtte nimi: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Võta meiega ühendust juba täna
    Rahalise abi e-post: plutocreditfinancier@gmail.com
    Mida: +18474539904

    VastaKustuta