reede, 25. november 2011

Kus lumi on?

Teisipäeval vallavalitsus oli küll suhteliselt lühikse päevakorraga, kuid siiski läks piisavalt pikaks, sest arutasime turvalisuse küsimust vallas. Paar sissekannet tagasi oli see ka teemaks. Tegime mõned konkreetsed otsused. Esiteks peab siin elav inimene oma õigusi ja võimalusi teadma ning seetõttu korraldame infopäeva, kus politsei esindajad sellest räägivad. Praeguse seisuga tuleb see 7. detsembril, jälgige reklaami ning kindlasti osalege. Lisaks peavad teeninduskohad kinni pidama lubatud lahtiolekuaegadest. Samas juhime kõikide asutuste tähelepanu asjaolule, et on võimalik valida oma klientuuri ja kui kellegagi on pahandusi, siis lihtsalt võib keelata sisenemise. Aga jah oluliseim on see esimene punkt inimeste teadlikkuse kohta. Et kui juhtumid aset leiavad, siis peab nende kohta avaldused tegema ja siis saab asjadele seadusliku käigu anda. Tihti peale on kahjuks tulemus see, et määratakse rahatrahv ning paharett liigub ikka vabaduses ringi, kuid sinna ei saa me paraku midagi teha. Kõik lõppenud kohtuasjad on avalikud ning need on kättesaadavad kola.just.ee aadressil. Piisab õigest otsingusõnast (nt nimi, asukoht jne). Seiskem kõik turvalisema kodukoha eest.
Teisipäeval oli ka kooli hoolekogu, kus olid paljud teemad üleval, kuid selle kohta peaks olema kooli kodulehel üleval ka protokoll ja siinkohal seda ümber jutustama ei hakka. Vaatasin, et hetkel veel pole, kuid peagi siis tasub sinna uuesti vaadata.
Kolmapäeval käisin Paides ning vestlesin JT ajakirjanikuga umbes poolteist tundi. Seda vestlust peaks saama homme lugeda JT-st, lk 5 vist. Tuli selline ettepanek ja ma ei näinud head põhjust seda mitte teha.
Spordiliit ja maavanem tänasid suvel Eestimaa suvemängudel osalenud meeskondade esindajaid ning sealhulgas Kalle Pussi ja mind. Lisaks saime ülevaate Tallinna Maratoni korraldajalt, et kuidas sellise suure ürituse korraldamine käib. Päris võimsad numbrid olid. ca 17000 osalejat, 1100 korraldajat, 400000 eurot eelarve jne.
Eile oli põhimärksõna volikogu istung ja seal läks ka üldiselt päris tempokalt, sest kõik päevakorrapunktid olid kenasti ette-valmistatud. JOL-i eelarvesse ja tegevuskavasse ettepanekuid ei tehtud, taas said mõned hinnakirjad ümmarguseks tehtud. Euroga seoses sai muudetud J-Jaani Teenuse põhikirja. Paari vallakorteri lepingut sai pikendatud ja üks korter, mis aastast 2005 ootab omaniku vahetust, sai ka nüüd võõrandamisotsuse, sest nüüd on lõpuks see kinnistatud. Kalmistu eeskiri läbis esimese lugemise ja üht-koma-teist oli veel.
Täna eelarvet tegema ja muid jooksvaid asju ajama. Uurin ka, et kuhu jääb lumi, sest pühapäeval kell 16.00 on ju esimese advendi puhul jõuluküünalde süütamine ning siis peaks ikka maa valge juba olema. Aga kõik on sinna oodatud. Esinevad lasteaialapsed, segakoor ning advenditule saavad ka kõik endale koju kaasa.
Homme on Paides jalgpalliturniir, kust poistega osa võtame ning samal ajal on ka korvpalluritel mudaliiga mängud.
TEATER on ka taas meid külastamas. Seekord Paide huviteater esitab "Poolel teel puu otsa". Tasub vaatama minna, sest tegemist pidi päris hea ja terava looga olema. Tutvustus SIIN.
Pühapäeval osalevad noored maadlejad Põltsamaal võistlustel ning aitan neid natuke logistika osas.
Aga nüüd siis hakkan tööle sättima. Kaunist päeva ja ilusat algavat advendiaega.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    VastaKustuta