neljapäev, 10. november 2011

Tee silmapiirile

See nädal on nii kultuuri täis olnud, et ilmselt seda ületada on tulevikus väga raske. Teisipäevane Silva oli väga vägev, kus naerda sai kõvasti ja etendus oli suurejooneline. Eile oli balletiõhtu veel lisaks. Selline üritustenädal näitab selgelt, et kultuurikeskusest ei saa kontserdimaja mitte siis, kui sellele klaaskorpus ümber pannakse, vaid siis, kui see täidetakse tasemel üritustega. Sel nädalal on Paide kultuurikeskus koostöös Estoniaga seda suutnud.
Täna oli vahva isadepäeva üritus lasteaias, kus sai lastega koos võileivarongi tehtud ning lauldud ka.
HOMME ehk reedel on kõik oodatud kultuurimajja, kus toimub kammerkontsert "Tee silmapiirile", kus esinevad Estonia Ooperiteatri tipplauljad. Oleme üks neist õnnelikest valdadest, kus kammerkontserte antakse. Esinevad Kadri Kipper (koloratuursopran), Aare Saal (bariton), Tarmo Eespere (klaver). Kontserdil kuuleb publik inimhääle kahte äärmust – koloratuursopranit ja bassi. Kas kahe äärmuse kooskõlas leidub ka harmooniat? Kavas on kaunimad meloodiad ooperi-, opereti- ja muusikalivaramust. Vabu kohti oli kell 23.40 veel vaid 80 ning pilet maksab 4 eurot. Lähen vaatama.
Ja tõelise punkti paneb kultuurinädalale Isadepäeva kontsert laupäeval kell 18.00 kus nii lapsed kui kaunid daamid teevad isadele rõõmu.
See oli siis nüüd tööväline aeg.
Töistel teemadel niipalju, et PAI veel vallas kohe kasutama ei hakka. Kui mõned küsimused maksuametiga selginevad, siis võime pioneerid olla küll. Võib juhtuda, et mõni MTÜ meie vallast on kiirem ses osas ning see on ainult tervitatav.
Vallavalitsuse istung oli päris pikk, kuid samas asjalik. Mitmed kaeveload andsime välja neile, kes tahavad ühisveevärgiga liituda, andsime seisukoha revisjonikomisjoni aktidele, menetlesime kalmistu eeskirja, kehtestasime uusi hindasid valla poolt saadavatele teenustele. Tegime hinnad, mis seoses eurole üleminekuga väga tobedad jäid, ümmarguseks. Tegin mu meelest eelmisel talvel selle kohta isegi küsitluse, et kas on mõistlik 0.96 eurot ümardada ühele eurole ning valdav enamus seda pooldas. Nüüd neid siis järjest täpsustame.
Muutsime ka hunniku tänava lõikude ametlikke nimesid, mis kajastuvad teegreistris. Nimelt tuli kuskilt ametkonnast kiri, et ei tohi enam olla Lai tänav lõik 1, vaid Laia tänava lõik 1. Ja sellised täpsustusi tuli mitukümmend teha. Igav ei hakka.
Eile käisime Tuve ja Ukuga kriisimeeskondade koolitusel. Oli asjalik ning vajalik. See tuletaski meelde, et peame ka oma meeskonna taas kokku kutsuma ning nõu pidama, samuti valla kriisiplaani kokku panema. Samal ajal toimus ka meedias kajastust leidnud õnnetus Vaol ning nägin lähedalt kuidas reaalne vabatahtlikke saatmine objektile käib. Toimis väga hästi.
Täna vaatasime siis esimest korda vallaeelarvele otsa. Tulude ja kulude vahe oli hommikul ca 4,5 miljonit krooni, pealelõunaks juba 3,8. Varsti peab see 0 olema. Peame hakkama saama. Karm on see, et nii valla kui kõikide allasutuste püsikulud on suurenenud seoses energia ja kütte kallinemisega, kuid tulusid ei tule kuskilt juurde ning seetõttu on investeeringuid väga raske teha, kuigi neid on väga vaja.
Täna oli kohtumine Võllaste projekteerijaga. Väga mõistlik mees oli ja usun, et saame lõpuks päris hea asja kätte.
Homme väike kohtumine Arctic Finland Houses ning seejärel Paides notari juures taas, kus seame isikliku kasutuse õigust Eesti Energia kasuks.
Laupäeval on mudaliigas Järva-Jaani meeskonnal koguni kolm kohtumist. Ehk jõuan ka mõnele.
Pühapäevaks aga soovin kõikidele lastele häid isasid, keda ikka oleks hea kallistada ning ärge siis unustage seda ka sel korral teha.
Mõnusat nädalalõppu ning näeme kontsertidell.

2 kommentaari:

  1. Võimla pileti hind jäi samaks kuna Meie hindu ei tõsta! Kahjuks nüüd murrab keegi oma sõna. 96-senti oli aus hind.

    VastaKustuta
  2. Kui nii võtta, siis ei tohiks hindu kunagi tõsta, kuid aasta tagasi oli juttu ikkagi euro tulekuga seoses tõstmisest. Kajastasin teemat eelmise aasta 20.detsembri sissekandes. Mis puudutab võimla hindu, siis kuigi jah ühekorra pilet ilmselt ümardub üles poole, siis noorte 10 korra kaart ümardub allapoole. Ei saaks öelda, et kellelegi liiga teeme. Aga kuna kommentaar oli selline natuke provokatiivne, siis pikemalt ei kirjuta vastu.
    Arto

    VastaKustuta