teisipäev, 10. jaanuar 2012

Ajalooline päev

Täna oli Järva-Jaani jaoks ajalooline päev kui lõppes ca 50 miljoni kroonine ühisvee- ja kanalisatsiooni projekt. Kohal olid peaaegu kõik koostööpartnerid, keda tänati ja kes ka ise sõna võtsid. Lindi läbilõikamist ei toimunud, kuid kolm tähtsat ja Ants Leppoja poolt tehtud pildi põhjal ka sarnast meest, keerasid torustiku lahti ning vesi hakkaski voolama. Pildil siis Järva-Jaani vallavolikogu esimees Margus Vaas, Keskkonna Investeeringute Keskuse juhatuse esimees Kalev Aun ning Merko Ehituse AS juhatuse liige Andres Agukas. Sündmus oli nii oluline, et isegi ETV käis kohal ja tehti uudislõik, mis on nähtav SIIT Lisaks kajastati seda Järva Teatajas ja Kuma raadios. KIK oli teinud ka mitteametliku võistluse, kus omavalitsused ja vee-ettevõtted konkureerisid projektide lõpetamise kiiruses ning meile omistati tubli kolmanda koha diplom, kus konkurente üle Eesti oli üle 70. Nüüd jääb loota, et need paarsada inimest, kes siiani polnud ühisveevärgiga liitunud, seda lähiaastail teevad. Aitäh veelkord kõigile, kes projekti õnnestumisele kaasa aitasid.
Eelmise nädala lõpust muud väga pole kirjutada ku,i et kuuskede põletamine läks hästi, sest kohale toodi üle kahekümne kuuse. Kultuuripärli valisime ka välja ning järgmisel reedel Albus toimuval üritusel kuulutatakse see ka kenasti välja. Muidu oli vahetus rahulik.
Täna oli lisaks suursündmusele JAP-i juhatus, kus rääkisime Kesk-Eesti Taluturust ning selle võimalikust toimumise vormist. Kõlama jäi see, et sellega peaks minema pealinna ning seal tähelepanu köitma. Eks näis kas läheb asjaks. Natuke rääkisime ka JAP-i talveseminarist, mis toimub koos Lõuna-Järvamaa koostökogu ja Arenduskojaga Otepääl sel neljapäeval-reedel. Osalen ka seal, nii et neljapäevane kanne tuleb ilmselt reedel. Veel oli teemaks avatud talude päev, mida arutame ka homsel Külade päeva toimkonna koosolekul, et ehk on võimalik midagi ühitada ses osas.
Täna oli koolis igakuine kokkusaamine, kus paljud erinevad teemad olid üleval. Üheks teemaks oli muidugi ka hariduse tuleviku küsimus, mis eelmisel nädalal üle-vabariiklikult üles kerkis. Praegu veel pole otsustatud, et kas otsustatakse siis midagi või ei ning see tähendab seda, et võitleme lõpuni, loodetavasti võidukani. Rääkisime ka õpetajate koolitamise võimalusest, mille jaoks hasartmängumaksunõukogult toetust saime ning muudel teemadel.
Õhtul pidasime võimlas sõprusmängu Paide Jalgpallilaboriga ning võitsime kindlalt. See oli eelsoojenduseks laupäeval toimuvale Türi turniirile.
Homme (ehk täna) on siis külade päeva toimkond, kus tulebkonkreetselt paika panna, et mis projektitaotlusi kuhu tuleb teha. Seejärel on Koerus kultuurinõukoda ja siis vallavalitsuse istung.
Õhtul osaleme R-Allikul Järva Kilva etapil, kus kõrgeid kohti läheme noolima või siis vähemalt uusi teadmisi.
Kolmapäeval on JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolek, kus kultuuripreemiate saajad tuleb ära otsustada ning seejärel JOL-i juhatuse istung. Nagu detsembris ühes sissekandes ka kahtlesin, et kas Türil ikka võim püsima jääb, siis tundub, et see on saamas reaalsuseks. Kahju on ainult Türi inimestest,kes kogu seda jama peavad taluma. Ilus see igaljuhul pole. Ehk siis ilmselt tuleb ikka lähiajal ka uus JOL-i esimees valida või nimetada. Koeru kohta tuli ka halvamaiguline uudis. Nagu Allan Praats oleks valijat petnud. Kummaline lähenemine, arvestades seda, et mees ei ela ega tööta enam Koeru vallas. Minu meelest käitub just vastutustundlikult ja pigem võiks neid pidada petjateks, kes küll on volikogus, aga reaalselt kohapeal ei ela, sest tegemist ju kohaliku võimuga ikka. Aga jah, ei ajakirjandust ette tea.
Kolmapäeval kell 18.00 toimub Karinul Nordkalkiga kohtumine ja neljapäev-reede olen siis seminaril.
Uus aasta on alanud tegusalt ja loodetavasti on nüüd aastale hoog sisse lükatud, et helge tuleviku poole tempokalt edasi liikuda.
Häid mõtteid ja tegusid teile

3 kommentaari:

  1. Kas Järva-Jaanis on juba suusarajad olemas või alles plaanis?

    VastaKustuta
  2. Patric on seal hea töö teinud. Nii, et radadega läheb tõenäoliselt aega.
    Aga hoogtööpäevaku ettepaneku võiks küll üles panna?


    Sirle

    VastaKustuta
  3. Rääkisin Kalev Tederiga, kes ka eelmisel aastal aitas võimla juurde radu sisse tõmmata, et tuleb pühapäeval seda sinna tegema. Loodetavasti seni ikka lund jätkub. Praegu saan ainult soovitada Aravete radu.
    J-Jaani pinnal asuvad Buranid on paraku hingusel, kuid lähiajal esitame projekti, et järgmiseks hooajaks uus rajamasin saada.
    Võllastel jah Patricku mõju alles, kuid tegeleme jõudumööda ka sellega.
    Arto

    VastaKustuta