teisipäev, 12. veebruar 2013

Pikk Liu

Uus nädal mürinal peal ja täna pikima liu laskmine käib siin ja seal. Loodame, et ühtegi Liu-nimelist  Hiina kodanikku ette ei jää.

Nädalavahetusest niipalju, et saalihokinaistel läks päris hästi. Võitsid ühe mängu ja kaotasid turniiri võitjatele 3-8, mis pole ka sugugi halb tulemus. Kokkuvõttes 8 naiskonna seas 4. koht. Tublid. Meeste esimese saalihokimängu teeks 20. veebruaril kell 19.00 ja siis näeb kas läheb ka käima või ei, kuid teeme proovi ära. Nii et kõik mehed ja mehepojad järgmisel kolmaäpeval Järva-Jaani võimlasse. Ei pea olema ainult Järva-Jaani mehed, mujalt ka oodatud.

Spordiga jätkates, siis olen juba eelnevalt rääkinud, et 1-3. märts toimuvad Võrus Eesti Talimängud. Kossumehed on oma etteaste juba teinud, kuid ülejäänud peavad kohapeale minema. Et meeskond hästi esineks ning kõik alad saaks täidetud, siis palungi kõikidel huvilistel, kes oleksid nõus valda esindama, tulla vallamajja reedel kell 16.00 või anda huvist mulle otse märku. Komplekteerimist vajavad veel male, kabe, suusatamise ning mäesuusa/lumelaua võistkonnad. Jään ootama aktiivset osavõttu. Alade tutvustusega on võimalik tutvuda SIIN. Toome selle esikoha sealt ära.

Eile toimus Türi-Tamsalu matkatee koosolek, kus osapoolte esindajad rääkisid plaanitavast ning vaadati üle ka koostöölepe. Alla kirjutatakse sellele praeguse seisuga 26.märtsil. Usun, et asjast saab asja. Kaasamõtlejatel ja huvilistel võtta ühendust Arletiga.

Eile õhtul kogunes ka enampakkumise komisjon ning eelarve-ja majanduskomisjon, et arutada müüki minevate kinnisvarade alghindasid. Veebruari volikogus kuulutatakse need ka välja. Hetkel läheb siis müüki neli kinnisvaraobjekti- Raudtee tn 15, Raudtee tn 17, Pikk tn 32 ning Koeru tee 16. Alghindadeks on enamvähem üks eur ruutmeetri eest, välja arvatud Koeru tee objekt, mis on poole odavam, sest seal kommunikatsioonidega kõige keerulisem. Et teada saada kus ja mis asub, siis maameti Kaardirakendus aitab. Lisainfot saab peale enampakkumise kuulutamist, kuid võib ka juba praegu vallast majandusnõunikult küsida.

Täna algas päev JOL-i eestseisusega, kus panime paika järgmise nädala juhatuse päevakorra.

Vallas arutasime õpilaskodu tuleviku teemadel. Nimelt on hetkel olukord selline, et sügisest me riigieelarvelisi kohti enam ei taotle ja teemaks on õpilaskodu kasutamine ainult gümnaasiumisse õppima tulevate õpilaste jaoks. Selleks, et ka sellisel kujul õpilaskodu käigus hoida on sinna vaja saada vähemalt 10 õpilast ja selle nimel paneme töö sajaga käima. Usun, et hea koostöö korral ja sihikindla tegevusega me suudame seda ka teha. Peagi on ehk oodata ka pressiteateid :)

Tänane õhtu siis jätkub Järva kilvaga, mis seekord toimub meil Järva-Jaanis. Loodame, et suudame taas jõuda esimesse poolde. Mis puutub vastlatesse, siis vald ise sel aastal ei korralda eraldi päeva. Küll aga on täna juba toimunud vastlapäev lasteaias ning koolis. Kell 17.00 teeb oma vastlatralli Jalgsema ning Seliküla küla. Homme toimub noortekeskuse juures Noorteka vastlapäev, kus tehakse lumekujusid ja meeldejääv skulptuur 112, mida maakonnas juba kuskil tehti.  Reedel korraldab päevakeskus vastlatralli suurtele peredele ning laupäeval toimub Karinul Sõbrapäeva vastlaliug. Võimalusi küll ma arvan.

Homme olen Tallinnas Valdade ja linnade päeval, kus siis saan ka ühes blokis sõna või õigemini osalen diskussioonis. Vaadake kas leiate üles. Päevade kava SIIN. Vihjeks saal Allegro. Blogi teemal on uudiseid niipalju, et hää kolleeg Koigi vallast on ka bloginduse käsile võtnud ning sealt kandist peaks vähemalt kord nädalas uudiseid tulema. Link mul siin vasakul menüüs täitsa olemas ka. Ja väike uudis see ka, et eelmisel kolmapäeval tegite te uue rekordi. Nimelt luges kolmapäeval, 6. veeburaril minu blogi 420 inimest, pole paha.

Neljapäeval on praegu suhteliselt rahulik kui välja arvata see, et osalen Rahvakultuuri maakondlike projektide hindamise komisjonis, mis mulle on esmakordne. Hindamine küll on tuttav, kuid see programm on uus. Eks näis. Taotlusi on poole rohkem kui jagada on, nii et läheb aruteluks.

Reedel on siis see talimängude koosolek ja õhtul on kõik oodatud Paidesse. Seal toimub Koolitantsu eelvoor, kus meiltki tantsijad taas minemas. Sel puhul tegi Marten ka reklaamiklipi. Mingem omadele pöialt hoidma.

Laupäevale ette vaadates, siis õhtul planeerige sammud kultuurimaja poole, sest kell 18.00 linastub seal kino "SKYFALL" ehk James Bondi värskeimad seiklused.

Ja kui vaadata nädala lõpuni ette, siis pühapäev suur Pitka matka päev. Kohtume retkel. Loodame, et ka mõõk leiab taaskord tee Järva-Jaani valda.

Selline sündmusterohke nädal on ees ja käsil. Alati tasub käia ka valla kodulehel surfamas ja uudiseid otsimas ning valla facebooki leht ootab ka oma 500. kasutajat. Uus Jaani Teataja tuli ka välja, kus head ja värsket infot on. Tormake ostma, sest võib otsa saada.

Pikka liugu ja ahjaa, neljapäeval ka sõbrapäev tulemas, olgem ikka sõbrad ja sõbralikud edasi.


1 kommentaar:

  1. Kolmapäevasest "diskussioonist" Tallinnas - diskussiooni meil välja ei tulnud. Olin liiga palju, et mitte öelda kõiges Sinuga päri. :)

    Tervitades Valdur

    VastaKustuta