reede, 22. märts 2013

Töökohad

Soovin kõikidele lugejatele kaunist kevadet
Tulles pealkirja juurde, siis lisaks sellele, 10. aprillini saab kandideerida Kareda vallavanemaks, sest 1.aprillist asub Triin Koeru vallavanemana tööle, on ka Järva-Jaanis mitu töökohta saadaval. Ma täpselt ei tea kas Arctic on saanud oma kaadri täis või mitte, kuid lisaks otsib klienditeenindajat Grossi pood ja endises toidutares on kohvik lahti minemas, kuhu kahte inimest vajatakse. Kuulutused SIIN. Ehk annab see keskväljaku ümbrusele veelgi hoogu ja atraktiivsust juurde, et ka teised müügis olevad hooned sisu saavad. Mõtlen Jaani ja Laia tn ristis olevat äri- ja eluhoonet ning vana postkontorit.

Nüüd toimunu juurde. Teisipäeval toimus kergliiklustee koosolek. Päris asjalik ja töine kohtumine oli. Kuigi kopa võiks maasse lüüa aprilli keskel, siis seda ikka enne lume minekut ei tehta, mis on ka loogiline. Lisaks vallapoolsele projektile teeb sel aastal ka maanteeamet natuke kõnniteed ja nemad ehitavad kultuurimaja juurest peaaegu Koeru ristini. Kahjuks neil niipalju finantsi pole, et otsad päris kokku saada, kuid saavad kõige ohtlikumad kohad ohutumaks. Loodetavasti jätkub neil raha, soovi ja tahet ka edaspidi ning projekti lõpetamine ei lükku kaugesse tulevikku.

Kultuurinõukojas rääkisin Järvamaa kultuurikorralduse arengukavast ning soovisin tagasisidet 15. aprilliks, et teada saada kuidas ja mida edaspidi paremini teha. Peamine küsimus on tegelt selles, et kas sellist kava üldse vaja on ja kas see on toimiv dokument või on kuskil lihtsalt riilulil. Soov on igaljuhul sellest tolguga asi teha. Kui kellelgi veel arvamusi ses osas on, siis võib julgelt märku anda.

Vallavalitsuses olid üldiselt tavapärased päevakorrapunktid, kuid lisaks andis Andreas väikse ülevaate Järva-Jaani Teenuse olukorrast. Olukord hetkel väga roosiline pole, sest välja on tulnud päris palju ebameeldivaid üllatusi, kuid tegeleme jõudsalt nende lahendamistega ning usun, et peagi saame ka asjad joone peale. Igaljuhul praegu tundub küll, et uue juhi näol on ettevõttes ka uus hingamine. Feissbuuklastel soovitan ka Järva-Jaani Teenus ära laikida.

Eile käisin Paides korruptsioonialasel koolitusel. Midagi väga targemaks ei saanud, kuid väike meeldetuletus ikka. JOL-i juhatuses rääkisin lisaks kultuurikorralduse arengukavale ka maakonna spordiarengukavast. Aga, et mitte pikalt rääkida, siis kokkuvõte SIIN.  Rasvases kirjas on siis vastus, mille saadame Kiisleri tõmbluskeskuste plaanile ehk siis jääme ikka seisukoha juurde, et ainult piiride muutmine ei muuda midagi. On vaja ka sisu ja rahastust muuta. Seoses sellega oli meil täna ka valla haldusreformi komisjoni istung ning ka sama põhimõte, et lihtsalt joonistada pole mõtet. Eks näis kuidas Kiisleri kavale reformierakond reageerib, aga kui tõmbekeskusest Eesti puhul üldse rääkida, siis on see üle lahe ning tõmbab igal aastatl tuhandeid eestlasi ning selle mõjuga tuleks küll kiirelt tegeleda.

Täna oli Järvamaa arenguleppe III töörühma koosolek ehk rääkisime maakonna kokkukuuluvustundest ning heast mainest. Ettepanekuid on päris palju ning töö läheb edasi. Eks näis kas 1. aprillil, mil toimub grupijuhtide koosolek, suudetakse kokku leppida, et kas midagi üldistatakse ka või jäävad kõik ettepanekud sisse nii nagu need esitatakse. Ise näen küll, et kõik tegevused võiks olla piire ületava mõjuga, kuid eks siis kuuleb.

Homme on väike kohtumine turvafirma esindajaga ning seejärel lähen Paidesse, sest JOL-il saab 18 aastat täis. Nüüd justkui võib juba alkoholi osta. Sellega tuleb muidugi üks vana lugu meelde :)

Õhtul on kõik oodatud teatrisse. Kell 19.00 on laval "PAUH", kus osades Eva Püssa ja Tarvo Krall. Tasub tulla. Ise plaanin kindlasti minna ning peale seda ei lähe ma mitte koju jalgpalli vaatama, vaid hoopis Jüride-Maridega tantsima. Kuna ma ei tea kas me oleme ette reklaamitud või üllatusesinejad, siis kohta ei julge öelda. Aga loodan, et Eesti suudab Hollandile ikka korralikult hambaid näidata.

Nädalavahetus on töises mõttes rahulik.

Mõnusat nädalalõppu

1 kommentaar:

  1. üks vana lugu, mis Artole meelde tuli: http://wwx.jt.ee/131007/esileht/20006998.php

    VastaKustuta