esmaspäev, 18. märts 2013

Welcome to Järva-Jaani

Eelmisest nädalast rääkides, siis võib peatuda mõnel huvitaval uudisel, mis meediast läbi käis. Üks nimelt oli see, kus Järva-Jaani vald on maakonna kõige ebasportlikum, seda siis Karedaga koos. Küsiti ka minu käest, et mis toimub? Põhjus lihtne. Nimelt on seal kirjas ainult spordiklubide all sportivad elanikud, kuid meil on spordiklubi lihtsalt riiulil ning tegevus käib läbi valla ja kooli. Kui võtta laias laastus, siis sain praegu mõttes vabalt üle 100 harrastaja (umbkaudsed arvud mehed+naised: jalgpall 30+15, korvpall 10, saalihoki 10+15, sangpomm 7+3, maadlus 8, võrkpall 5, suusatamine 15+5, rattasport 5, motokross 5, +jooksjad/kõndijad ja muud harrastused). Kui arvestada veel seda, et ka tantsimine on liikumisharrastus ja seda teeb meil kõikides vanustes peaaegu 200 inimest, siis pole numbrid vist kõige halvemad. Aga noh, alati saaks rohkem ning eks noori võiks spordi juures enam olla, sellega olen nõus. Võibolla kui kunagi leidub lõpuks keegi, kes spordiklubi vedama hakkab, siis saab ka statistikas numbrid ilusamaks.

Reedesest Ansomardi lühijuttude konkursist ilmus ka uudis ning ka mõned jutud on seal kirjas. Kuulasin ka ligi kaks tundi neid lugusid ja mõned olid ikka tõeliselt mõtlemapanevad. Aitäh koolile, kes seda viis aastat on vedanud ja loodetavasti tuleb taolisi konkursse veelgi. Kiitused kirjutajatele muidugi ka.

Reede õhtul toimus kultuurimajas Järva-Jaani seitsme ettevõtte 20. tegutsemisaasta pidu. Need ettevõtted tekkisid peale kolhoosi lagunemist ning on edukalt tegutsenud tänaseni. Peale lagunemist oli neid 16. Igaljuhul edu ja jaksu edaspidiseks. Ettevõtlusest rääkides on hea meel, et ka meil vallas on uusi ettevõtteid tekkinud. Üks ettevõte, mis on musternäidis sellest, kuidas ise endale töökoht luua, on OÜ MoobelSL. Kaks kohalikku noort meest võtsid kätte ja tegid ettevõtte, mis teeb mööblit servamata lauast. Kodulehel ka pildid toodangust, nii et kel huvi küsige pakkumist.

Nädalavahetus oli rahulik. Samas tean, et suusahundid käisid Salomoni suusamaratonil Valgehobusel ning ka Võllastel käis vilgas tegevus. Bionic Racing Team tegi ka treeningpäeva, mis läks kuuldavasti väga korda, kuigi masinad nii rõõmsad päeva lõpuks polnud.

Tänane päev algas sellega, et kella 9-ni sai tuua meile enampakkumise ümbrikke. Kokku laekus neljale krundile kaks pakkumist, õnneks erinevatele. Päeva lõpus oli ka avamine. Tulemuseks on see, et müüki lähevad Raudtee tn 17 ja Pikk tn 32. Koeru tee kinnistu ja Raudtee tn 15 lähevad ilmselt varsti siis uuele ringile. Hea meel on, et noored on huvitatud kruntidest ning ehk on siis peagi seal tegevust näha. Tundub, et tendents, millest siin mõnel korral olen rääkinud pole väga muutunud ehk Järva-Jaani on koht kuhu tahetakse tulla ja olla. Kui Lõuna-Eestis tehti programm "Maale elama", siis Järvamaa sinna ei mahtunud esialgu. Eks tuleb siis oma Welcome to Järva-Jaani programm käima panna ja mõningaid mõtteid on. Seniks võib vabade elamispindade rubriigis surfata või ka otse ühendust võtta ehk leiame midagi sobilikku.

Täna käisin maalinäituse avamisel Päevakeskuses. Ülle Bergmann on taas suurepäraste töödega hakkama saanud ja on toonud need ka teistele  vaadata. Tasub minna, sest imetlemist on igale maitsele. Panen siia kõrvale ka ühe näite loomingust. Kui mõni pilt väga meeldima hakkab, siis on seda võimalik ka osta, kuid seda peale näituse lõppu, sest muidu teised ju ei näegi. Foto on telefoniga tehtud, kuid tehtud paarismaalist, mis oleks eriti lahe kujunduselement.

Homme hommikul on uue kergliiklustee ehitamise esimene koosolek ning loodetavasti läheb projekt töiselt ja asjalikult käima. Reaalselt peaks tegusi nägema aprillis. Kuna talv kestab ka poole kevadeni, siis polegi hullu.

Homme toimub Järvamaa kultuurinõukoda ning ka vallavalitsuse istung. Kolmapäeval on Paides korruptsiooni teemaline koolitus ning seejärel JOL-i juhatus. Neljapäeval osalen Järvamaa arenguleppe III töörühma koosolekul ning õhtul on valla haldusreformi komisjoni koosolek, kus arutame Kiisleri tõmbekeskuste mudelit.

Kuna on koolivaheaeg, siis noortel aega rohkem kui muidu. Paarkümmend noort läksid Austriaga tutvuma, kuid neile, kes siiamaile jäid, toimub Noortekas mitu üritust. Infot facebookis ja valla nädala eelinfos.

Neljapäeval kell 19.00  linastub kinos Kadi Kõusaare film "Kohtumõistja" ning reedel kell 19.00 on teatris etendus "PRAH", kus mängivad Eva Püssa ja Tarvo Krall (piletid 5/7  euri). Mõlemad loomulikult Järva-Jaani Kultuurimajas ja kohti peaks napilt kõigile jaguma.

Kolmesõnaga- "Welcome to Järva-Jaani" ehk "Tere tulemast Järva-Jaani"
Oodatud on kõik head inimesed.  
Ilusat nädalat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar