kolmapäev, 17. juuli 2013

Tagasi

Nii paljukest seda puhkust siis praegu oligi. Lohutuseks võin endale kohe öelda, et augustis on veel vähe saada.

Mis siis vahepeal toimunud ja mis tulekul?
Valla mõistes on kindlasti üks oluliseid ja tähtsaid uudiseid Karinu külaga seotud. Nägula (facebook) rahvas ja JT lugeja teab seda juba, kuid siia ka siis uudis. Saime Karinu küla vee- ja kanalisatsiooniprojekti rekonstrueerimiseks toetust 1 282 462 eurot, millele lisandub omaosalus 316 952 eurot. Kõik tööd peaks lõppenud olema 30.06.2015. Sel aastal alustame projekteerimise ning riigihangetega. Ehituseks läheb järgmisel aastal. Endiselt ja jätkuvalt tegeleme ka Karinu-Järva-Jaani kergliiklustee realiseerimise võimaluste otsimisega.

Homme on see päev kui toimub viimane koosolek Järva-Jaani kergliiklusteega seonduvalt. Hetkel tõstetakse Olerexi infotahvlit ümber ja kui harjamine ka saab peagi tehtud, siis võibki julgelt teed kasutama hakata. Uhket ja suurejoonelist lindilõikamist ei toimu nagu kombeks enne valimisi on teha. Kui muru ka juba kasvab ja asi kena välja näeb, siis ehk toimub Tamme farmi poolses otsas üks pisike sprindivõistlus, kuid seda siis juba ilmselt augustis-septembris. Head kasutamist ning ohutut liiklemist.

Puhkuse ajal on ka sporti tehtud. Osalesin Paide minitriatlonil, kus õnnestus saada omastarust tubli 7. koht. Tulemused ja pildid SIIN. Vahepeal käisime ka Jõhvis jalgpalli mängimas, kus saime suure kaotuse, mille tingis põhimeeste puudumine. Nüüd meil puhkus ja 28. juulil alustame uuesti.
Eelmisel nädalavahetusel toimus Tori Põrgu triatlon, kus võisteldakse paaris. Tulime venna Ahtoga 12 meeskonna tihedas konkurentsis 3. kohale. Ala ise näeb välja nii, et kõik stardivad korraga ujuma. Peale üle jõe ujumist joostakse kanuudeni (ca 800m), kus siis üks paariline ootab teise ära. Seejärel kanuuga ca 700 m ning lõpuspurt kaldast üles. Pole ammu juba nii pingutanud. Järgmisel aastal jälle.
Seejärel osalesin Tori valla kodukandipäeval, kus Mannare küla eest võisteldes tulime ka kolmandaks. Oma põhialal jalgpallis tulime venna ja venna poistega teiseks.
Sportlik nädalavahetus lõppes Ants Nurmekivi jooksuga. Ise ma seal ei osalenud vaid aitasin korraldada. Osalejaid oli üle 50 ning head meelt teeb see, et oli rohkelt lapsi ning kohal olid ka mitmed Eesti tipud nagu Piret Pormeister ja Kristo Reinsalu. Ohtralt pilte näeb SIIT (autor: Marko Parksepp). Siia panen kõrvale pildi, kus enda poiss Artur on jooksmas oma esimese esikoha poole (uhke tunne ikkagi). Järgmisel aastal on plaanis üritus panna üle-riiklikku jooksusarja ning kuupäevaks on juba paika pandud 13.juuli. Ajakiri Jooksja annab ka omapoolse tõuke ning loodetavasti saab sellest kesksuvine jooksjate meelisjooks. Jooksule annab jumet ka Ants Nurmekivi enda näpunäited, nii et võib juba kalendrisse panna. Sel sügisel tulemas kindlasti ka Tiina Idavainu jooks.


Eile lõpetasime Sinimägedes Järva-Jaani 2013 aasta töö- ja puhkelaagri. Sel aastal osales selles koguni 38 noort ning panen siia kõrvale ka pildi esimese päeva hommikust. Sealt siis hää näha, kelle üle võib rõõmu tunda, sest kahenädalane töökogemus on juures. Sinimägedes saime põhjaliku ülevaate 1944. aastal sealtoimunud lahingutest, külastasime muuseume ja mägesid ning lisaks saime ise paint-ball mängida. Sain iga kord küll "surma", kuid meeskondlikult siiski olin võitjameeskonnas.  Kiidusõnad Margitile laagri eestvedamise eest ning loomulikult tänud ka juhendajatele ning kõikidele abilistele. Lisaks tänusõnad osaühingutele Metstaguse Agro, Paistevälja ning Karinu PM, kes ka võtsid sel aastal oma juurde noored tööle. Loodan ja usun, et see toimub ka järgmisel aastal. Kaunist suve ka noortele.

Töistest asjadest veel rääkides, siis homme olen kutsutud Paidesse, et arutada järgmise programmperioodi maakondlikke objekte. Seejärel toimub eelpoolmainitud kergliiklustee koosolek, kus objekti ka läbi jalutame. Peale lõunat külastab Järva-Jaanit rahvusvaheline grupp, kus enamus on seotud politseijõududega ning mulgi on neid au tervitama minna.

Pühapäeval on Järvamaa avatud talude päev ning Järva-Jaani vallast on avatud Jürimardi talu Metsla külas. Kindlasti külastage ning käige ka teistes taludes. Info SIIT.

Järgmise nädala esmaspäeva kiigates näen, et pean notarisse minema, et vormistada taas vallavara müük ning teisipäeval on kõik oodatud valla arengukava arutelule.

Homme on muide kultuurimajas võimalik näha suurt krokodilli. Nii vähemalt võib välja lugeda alevis olevate kuulutuste pealt. Tulge siis piiluma.

Ilusat suve ning kuulmiseni ilmselt järgmise nädala alguses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar