esmaspäev, 26. august 2013

Tõmmatakse sohu

Alustame eelmise nädala teemadest.

Vabariigi taasiseseisvumise kontsert ansambliga Kokkukukkumine kirikus oli väga mõnus ning veelgi huvitavam oli hilisem kohtumine luuletaja Hando Runneliga. Tema mõtteid ja mõtterännakuid oli väga huvitav kuulata ning loodan, et kodukanti satub ta ikka tihedamini. Kodukandimeeste ja koguduse poolt kingiti talle Ülle Bergmanni poolt maalitud maal tema kodutalust. Aitäh ürituse korraldajatele.

Kolmapäevane 8x200 m jooks läks meil ehk Järva-Jaani jalgpallimeeskonnal hästi. Tulime viie võistkonna seast tublile viiendale kohale. Kuid kergejõustikuklubidele ning teistele maakonna meeskondadele kaotus ei olnud piinlik ning hea meel oli osaleda sellisel uudsel võistlusel. Päris miilijooksjaid oli ka muidugi vägev vaadata.

Reedel toimus Järva-Jaanis maakonna koolieelsete õppeasutuste suveseminar, kus käisin ka tublisid õpetajaid tervitamas. Räägiti uutest suundadest alushariduses ning tutvustati õpperadade olemust, millele järgnes meie matkaraja tutvustus. Positiivset tagasisidet sai lasteaia õueala koht ning muidu jäädi ka rahule.

Reedel toimus Järva-Jaanis ka iga-aastane JOL-i suvekoolitus, mille me sel korral tegime töötuse teemal ning kus rõhutasime ümberõppe olulisust. Töötusest, eriti valimiste kontekstis, ja selle olukorrast käis rääkimas Eha Tasang Töötukassast, millele järgnes valla ettevõtete tutvustamine ning võimalik töökohtade kaardistamine. Erinevates testides ilmnes, et kõige parem vald ümberõppes on Koeru vald. Ise jäime kolmandaks. Loodan, et koolitatavad jäid rahule. Tänud siinkohal kõikidele koolitajatele.

Pühapäeval käisin Räpinas, et osaleda Kaunis Kodu 2013 tseremoonial, mille patroon on hr T.H. Ilves. Sain kutse seoses sellega, et Järva-Jaani vald on sel aastal kõige kaunim vald Järvamaal. Tööd on veel küll, kuid kui päris aus olen, siis paar päris positiivset avaldust väljastpoolt valda on tulnud küll. Käisin koos poeg Arturiga laval auhinda vastu võtmas ning presidendil sai kenasti ka kätt surutud ning kutsusin teda ka Järva-Jaani külastama. Eks näis kas teda tõmbab siia või jääb enne Aravetel või Koerus seisma. See lause on muidugi seotud tõmbekeskuste teemaga, mis eelmisel nädalal üles tõmmati teravalt. Homses Järva Teatajas tuleb minult ka väike arvamusartikkel sellel ja ka teistel teemadel. Täna helistas mulle isegi kohalik ettevõtja ning teine ettevõtja rääkis lihtsalt, et mismõttes Järva-Jaani pole tõmbekeskus, on ju. Kahjuks midagi ilusat vastata polnud. See on vist see koht, kus pean kahetsema, et kuhugi parteisse ei kuulu. Samas loodan ikkagi lõpuks terve mõistuse võitu. Või vähemalt ausa mängu võitu.

Läinud öö oli erakordne. Sain esimest korda osa priitahtliku pritsimehe tööst. 3.22 helistas Tuve ja küsis kas saan väljasõidule tulla. Kiire jah ning riided lendasid selga. Jõudsime Tuvega ühel ajal ning kimasime Tarbjale appi. Kui alguses oli suur küsimärk, et mis me nii kaugel abis teeme, siis pool tundi hiljem oli see suisa hädavajalik kui Röal küün põlema "läks" ning Türi mehed ümber mängiti ja jäime Paide põhiautole appi. Saime korralikult vett ette tuua ning seda pea neli tundi. Reporteris ka uudis neist sündmustest. Loodame muidugi, et neid sündmusi oleks võimalikult vähe.

Täna oli spordivaldkonnas ka kaks huvitavat sündmust. Esiteks oli kohtumine Toivo Jalakaga, kes soovib, et Pika tänava tenniseväljak saaks uue hingamise ning ta annaks selle hea meelega vallale või mõnele ühingule tasuta kasutada. Ma suur fänn veel pole, kuid vahel tahaks mängida küll. Kui veel huvilisi on, siis andke teada, teeme platsi korda. Üksi ei käi jõud üle.
Teine ning suurema huviliste arvuga sündmus toimus kultuurimajas, kus loodi Järva-Jaani Ratta- ja Suusaklubi. Kopeerin info Teet Kallakmaa facebooki kandest- "Täna sai siis lõpuks loodud Järva-Jaani Ratta- ja Suusaklubi. Asutajaliikmeteks olid: Pille Palumaa, Tiina Idavain, Ülle Kallakmaa, Toivo Idavain, Arto Saar, Erki Sõrmus, Rando Suve, Oole Soodla, Priit Seire, Allar Arusalu ja Teet Kallakmaa. Juhatuse liikmeteks valiti Teet Kallakmaa, Oole Soodla ja Erki Sõrmus. Loodame, et klubitegevus tuleb aktiivne ja tulemuslik. Kõik soovijad saavad igal ajal liituda klubi tegevusega. Kindlasti teavitame tegemistest ja plaanidest. Kohtumiseni spordiradadel.
Võtke siis aktiivselt osa ning liituge klubi tegevusega ning suunake ka julgelt noori sinna, sest juba sel aastal soovitakse mõlemal alal panna käima oma treeningring. Peagi peaks ka suurem tutvustusüritus toimuma.

Homne päev on vähe rahulikum, esialgu. Kolmapäeval on aga koosolekud alates 8.30-st. Algab JOL-i eestseisusega, jätkub JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolekuga ning lõpeb Metsajõel toimuva Järvamaa spordiseminariga. 

Neljapäeval osalen pedagoogide uue  õppeaasta eelsel kokkusaamisel Paide kultuurikeskuses. 

Nädalalõpp tuleb sportlik. Laupäeval toimub Paide ühepäeva kümnevõistlus Türil ning pühapäeval on kõik oodatud Kasekoplisse, et Balteco meeskonnale koht kätte näidata.

Sellised lood, siinpool sood

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar