teisipäev, 6. august 2013

Õigust rääkisin

Nagu eelmises sissekandes sai mainitud, siis tõepoolest olid vahepeal vägevad sündmused. Alustan ajalises järjekorras.

Eesti omavalitsusjuhtide suvine mitmevõistlus, kus ma väga kõrgeid sihte ei seadnud, läks mul ülihästi. Võitsin kuni 45 aastaste arvestuses esikoha ning üldkokkuvõttes jäi alistamata vaid Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja, kes on juba mitmekordne suvine võitja. Kümnest alast õnnestus mul ära võita sudoku ja noolevise. Kui nooleviskes edestasin ühe silmaga kahte võistlejat ja alavõit tuli napilt, siis sudokus oli võit konkreetsem. Ülesanne oli keeruline ning lahenduseks kulus mul üle 13 minuti, kuid järgmisel läks üle 5 minuti rohkem aega ning üldse jõudis 30 minutiga ära lahendada 5 võistlejat. Kõiki alasid ei hakka ette lugema. Siinkohal suured tänud korraldajale Lennart Libale ning Järvamaa kolleegidele Triinule, Jürile ja Raidile, kellega sai ühise tiimina tegutsetud. Õnnitlused Triinule, kes oli kolme naise seas parim ja võttis seejuures ka maksimumpunktid. Jüri oli 45+ meestes kolmas ning Rait oli ka tugev esikümne mees. Palju pilte ja protkollid SIIN. Head uurimist. Lisaks tervitan head kolleegi Tiit Tootsi :)

Lõuna-Eestist jõudsin tagasi minuti pealt, et osaleda muuseumvaguni avamisel. Anti teemakohane kontsert ning kohal oli päris palju inimesi. Avati ka Järva-Jaani pärandkultuuri kuu. Vagun on sisukas ja kel aega, siis lugemist on seal küll ning ka ilusaid pilte. Kiidusõnad tegijatele. Pilte avamisest tegi Kerli. Muuseumist endast pilte JT-st.

Laupäevast Isetehtud masinate killavoori kajastasid kõik meediakanalid ning klipid olid nii TV3-s kui Kanal2-s. Pilte leiab ka igalt poolt. Väga vinge üritus oli ja niipalju rahvast pole ilmselt Järva-Jaanis juba aastakümneid olnud, kui üldse. Suured kummardused Tuvele ja tema meeskonnale. Seda ületada on raske, kuid ilmselt mitte võimatu. Homme tehakse väike tagasivaade ning säetakse ehk ka uued eesmärgid.

Pühapäevane jalgpallilahing läks ka võimsalt. Ligemale sada fänni oli kohal ning olid toeks, et me võidu koju jätaks. Nii me ka tegime ja võitsime 6-2 Tallinna Maccabit. Hat-trickiga sai hakkama Raido Vespere. Tabelis jagame endiselt 2-3. kohta. Pilte Facebooki lehel. Sel pühapäeval mäng tabeli liidri JK Visadusega.

Praegu olen taas puhkusel ning see läheb muidugi kiirelt. Eile tegin lihtsalt tööd, kuid täna esindan juba maakonda üle-eestilisel spordiliitude suvemängudel. Homme õhtul tulge siis kell 18.00 Orina mõisa juurde, sest sealt algab ajaloohõnguline jalutuskäik.

Oli vägev nädal ja nüüd saab tasasemas rütmis edasi minna, kuigi reedel läheb alev taas kihama, sest üle 40 rahvusvahelise noore tulevad siia 10-ks päevaks laagrit pidama. Olgem  siis lahked ikka.

Laia tänava äärde on tekkinud valge kõnniteeriba. Olen nõus, et see veel kriitikat ei kannata, kuid tegime otsa lahti, et järgmisel aastal saaks selle asfaldi alla panna. Usun, et kui nüüd rull sellest üle käib ning esimesed vihmad on ka olnud, siis on see täiesti kasutatav ja lisab turvalisust.

Kõike kaunist ning loodan, et kuum kellelegi liiga ei tee.

2 kommentaari:

  1. Muuseumi piltide link ei klapi..

    VastaKustuta
  2. Tere. Ilmselt on vaja digilehe paroole, et ligi pääseda.
    Arto

    VastaKustuta