teisipäev, 22. oktoober 2013

Suured tänud!

Nüüd on need siis läbi. Va valimised siis. Teen väikse kokkuvõtte tulemustest. Kõigepealt alustaks ikka ise-endast. Kuigi seekordsed 199 häält on 70 võrra väiksem kui eelmisel korral, siis tegelikult oli see mulle väga positiivseks üllatuseks. Ei olnud ju seekord mingit uut tulemist ja vastas-seisu ning väga palju noori oli kandideerima tulnud, kes eelmisel korral justkui oli ka minu sihtrühm ja lisaks ilmselt nii mõnedki mõtlesid, et küll Arto sisse saab ja hääl läks kellelegi teisele. Võibolla oli ka neid, kes tegelikult polegi minu tööga rahul, kuid jah, seda me tegelikult teada ei saagi. Häältesaagilt olin Järvamaal Paide ja Türi omade järel 7. ning protsentuaalselt suisa esimene 26,7 protsendiga. Siinkohal suured, suured, suured tänud teile hääd vallakodanikud lähemal ja mõned ka kaugemal. Loodan, et ei valmista teile pettumust ning jätkan sama hooga ning veel paremini. Soovin jätkata valla arendamist ja usun, et olete ikka ka nõu ja jõuga abiks.

Järva-Jaani volikogu tegi läbi ka päris suure verevahetuse ehk siis uusi tulijaid on koguni 6. Meie valimisliidust Katrin-Helena Melder, Tene Metsma ning Hille Nugis. IRList Andreas Sapas (Aivar Murumaa on varem kuulunud volikokku), REFist Tiiu Lunts ning KESK-ist Ardi Selge. Kõikide valimistulemustega on võimalik tutvuda SIIN. Sooliselt on ka meie volikogu tasakaalus, hetkel 7-6 meestele ja kui ma peaks vallavanemaks valitud saama, siis väike ülekaal isegi naistel, sest minu asemel peaks sisse tulema Silva. Selle nädala jooksul saame selgeks ka oma valimisliidus, et mis kujul hakkab olema seekordne vallajuhtimine ning järgmisel nädalal võib toimuda juba ka esimene vallavolikogu istung.

Mujal Järvamaal toimunud sündmustest on hää meel osade kolleegide super-tulemuste üle. Amblas tegi Rait oma meeskonnaga puhta vuugi, sealjuures sai ise korraliku häältesaagi, mis tähendab, et aetakse õiget asja. Oma kogukonna parimad tulemused on ette näidata ka Jarnol Väätsa vallas(protsendi mõttes maakonna teine), Kristjanil Koigis, Pipi-Liisil Türil ning Kaljul Albus. Õnnitlen kolleege ning soovin hääd koostöö jätkumist.
Muutuste keerises on ilmselt Koeru, kus skandaalide taustal (Ühtse Koeru hääletamise mõjutamine, Parema Koeru häälte ostmine), on saanud enamuse opositsioonis olnud Parema Koeru liikmed. Kas see naabritele tähendab head või midagi muud, näitab aeg ja ega tulemusedki pole seal ilmselt veel kinnitatud.
Üldiselt vist teised vallad jätkavad samal kursil ning ka Paide linn vist jätkab vanaviisi, kuigi väike raputus oleks hää olnud küll.

Igaljuhul tilu-lilu aeg, lindilõikamine ja muu tsirkus on selleks korraks läbi ja inimesed saavad taas korralikult tööle hakata. Oma tegemistest annan ikka blogis teada, nii et olge varmad lugema. Kommenteerimine on endiselt võimalik ja nagu eelmine sissekanne näitab, siis saab päris edukalt diskuteerida sellises vormis.

Oma selle nädala tegemistest võib rääkida sellises vormis, et kui ma vallavanemaks ei saaks, siis võiksin hakata lektorina raha teenima, sest neljapäeval osalen sotsiaalministeeriumi seminaril ja räägin teemal "Tervisemõjude analüüsi võimalustest erinevate otsuste langetamisel" ning reedel räägin e-Riigi Akadeemia seminaril "eRiik, eesmärk või vahend?" oma blogindusest. Mõlemal kahel päeval on veel järgmise aasta Üldlaulu-ja tantsupeo mõttekoda, nii et tulevad linnapäevad.
Täna lähen Paidesse, kus arutame laulupeo tuleteekonna asju ja ma olen seal seetõttu, et Järva-Jaani vallast läheb see ka järgmine aasta läbi ja on ilmselt üks Tulevaldadest.
Täna toimub vallavalitsuse istung ning seal taas päevakord nagu ikka. Sotsiaaltoetused, ehitusload jne. Elu pole seisma jäänud.

Homme osalen Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolekul ning muidu läheb sellises töises rütmis. Sporditeemal rääkides, siis tasub minna Võllastele piiluma, sest rajad on talveks päris heasse konditsiooni viidud ja sel aastal peaks tulema läbi aegade parimad rajad sinna.

Nädalavahetuse suunas vaadates, siis tulemas ka meil 24h Rahvamaja üritused ja plakat siinsmas, tulge ja osalege nii palju kui saate.

Peale sellist positiivset tagasisidet (valimised) on lustlik edasi minna ning soovin ka kõikidele teistele positiivselt meelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar