reede, 31. jaanuar 2014

Toetame peresid

Alustame heade uudistega ning jätkame ka headega.
Tänasel Järva-Jaani vallavolikogu istungil otsustasti tõsta sünnitoetust seniselt 300-lt 350-le ning ranitsatoetust 32-lt 65-le. Seda toetas volikogu ühehäälselt, mis teeb head meelt. Eile tuli sarnane uudis ka Roosna-Allikult, kus tõsteti sünnitoetust 150-lt 300-le, kuid neil ka mõned lisatingimused (kahes osas maksmine ja mõlema vanema sissekirjutus). Meil makstakse toetus korraga välja ja piisab ühe vanema sissekirjutusest. Anname sellega märku, et toetame pere loomist ning laste kooli saatmist ehk pered on meile väga olulised.

Lisaks toetustele oli üks kahetunnine päevakorrapunkt ehk vallaeelarve esimene lugemine. Kui JT tõi suurelt välja, et vallavanema palka on plaanis tõsta 6% ning mida tehtigi, siis veelgi olulisem selle aasta eelarves on see, et näiteks lasteaiaõpetajate palk tõusis üle 10% ning kõrgharidusega õpetajal on see 715 eurot ehk 2013 aasta kooliõpetaja miinimumpalk. Päris järele veel ei jõua, kuid sinnapoole oleme teel. Suurema eelarve analüüsi loodan teha märtsi alguses kui olen puhkuselt tagasi ning eelarve ka kinnitatud.

Teisipäeval sai valmis sild üle õpetaja allika ning kultuurimajas ootavad teid uisud, et jääd nautida. Uiskude eest tänud Koeru noortekale, kelle käest need said mõned aastad tagasi laenatud ning mis kuni Koeru liuvälja valmimiseni meil kasutada on. Kasutage võimalust. Silla ehitamise eest kiitus Järva-Jaani Teenuse meestele ning materjali eest tänud Seliküla saeveskile. Hea meel kui lihtsate vahenditega ning heade inimestega saab toredaid asju teha.

Eile oli KENK-i nõukogu ning teemaks KENK-i roll selles muutuvas ajas, kus Innove hakkab looma maakondlikke tugispetsialistide keskusi. Ise arvan, et KENK-i roll on ja jääb olema oluliseks kõikidele Järvamaa KOV-idele, sest uutes keskustes pole mõeldud ei logopeedi teenusele, ei lasteaedade lastele ega ka noorteinfo jagamisele. Riik tahab aidata ning müts maha selle ees, kuid teatud maakondades, kus oma süsteem toimib, on see pigem lahtisest uksest sisse murdmine ning kasu asemel tekitatakse alguses suur hulk segadust. Eks näis, mis saama hakkab. Sel nädalal lubati tugikeskuste juhtide konkurss välja kuulutada.

Peale lõunat sain kokku Päästeka ja Politsei rahvaga, et arutada, mis 13. märtsi öösel Järva-Jaani alevis juhtuma hakkab. Päris põnev üritus on noortele tulemas ja aitame selle siis meie mail kenasti ellu viia. 5-liikmelised võistkonnad peavad läbima öises alevis erinevaid kontrollpunkte ning sooritame ülesandeid, mis on erinevate ametkondade poolt välja mõeldud. Usun, et saab põnev olema.

Täna saime koos Silvaga kokku Rene Viljatiga, kes on aidanud teha erinevaid raamatuid vanade piltidega. Meil plaanis järgmise aasta kihelkonna päevadeks valmis saada raamat, kus on Järva-Jaani vald vanadel ja uutel piltidel. Umbes nagu eelmise aasta vallakalender, kuid 20 korda mahukam. Siit veel üleskutse, et kel  vanu pilte (aastani 1950), siis tooge vallamajja, laseme sisse skännida ning seejärel tagastame.
Lisaks sellele raamatule on koostamisel eraldi raamat alevi majade kohta koos juttude, ajaloo ning inimestega, mida koostab Virve Kluust. Raamatud täiendavad üksteist ning usun, et natuke rohkem kui aasta pärast võime uhkust tunda, sest jupike Järva-Jaani ajalugu on taas talletatud.

Tänane üks headest uudistest on seotud veel sellega, et Saagu Valgus projekt läheb tempokalt edasi ning kuni kutsekoolis suuremat soojasüsteemi pole, saavad toredad inimesed tegutsema hakata alevi keskel, endise Kaubaäri ruumides. Täna käisime ruume vaatamas ning tuhin tuli kõigil peale. Laupäeval tehakse juba ka väike talgupäev seal.

Homme osalen Järvamaa Aasta tegu tseremoonial. Ise andsin hääle Arvamusfestivali poolt, sest see oli ikka vägev üritus sel aasta, kuid eks näis kas läheb täkkesse.

Homme õhtul toimub suur invasioon Paidesse, kus paarkümmend Järva-Jaani last ja noorukit lava vallutavad. Hoidkem pöialt.

Laupäeval orgunnin sõude-üritust ning pühapäeval kell 10.00 süütame samba juures küünlad Tartu rahu aastapäeval. Kohal ka kodutütred.

Sellised uudised siis nädalalõppu ning ärge siis külmal endale liiga laske teha.

3 kommentaari:

  1. Väga vahva,et see sillake üle õpetajate allika oja ehitati.Ilmselt haakub ka tulevaste kultuurimaja ja vallamaja taguste plaanidega.Mul aga samuti jutt tritsutamisest.Omavanustega alustasime kõik pässu tiigil tasakaalu harjutustega.Kui tekkisid turbatiigid,kolisime kohe sinna.Nüüd,kui meil on ligi 5ha.suurune tänavu ideaalne jää.kutsume rahvast sinna lombile.Järv pole peale jääraja ja Vaasi Ülle seltsingu ja talisuplejate-saunatajate rakendust leidnud.Vallavanem muretses väga asjaliku vetelpääste majakese.Kaasajal pole selle soojaks ja valgeks tegemine mingi probleem.Kallas on valgustatud ja pingid olemas.Teenuse meestel igatsorti lumetõrje tehnikat.Kas aga arvutite tagant uisklejaid kätte saab,on ise jutt.

    VastaKustuta
  2. Järvele võivad suuremad uisuhuvilised teha oma soovide järgi uisuvälja ning kuuldavasti on seda ka juba tehtud, nii et kõigile midagi. Uue liuvälja kultuurimaja taga on noored juba üles leidnud. Eile toimus juba 5v5 hokimäng, täna hommikul lükati taas lumi pealt ära ning uisuväljal oli korraga 8 last. Ja on juba tulnud tagasisidet, et platsi lähedus on ikkagi ka oluline. See ei tähenda muidugi, et ei peaks edasi arendama ka muid kohti. Katsume jõudumööda.
    Arto

    VastaKustuta
  3. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta