reede, 7. veebruar 2014

Lühidalt

Nädala teises kandes nädala kohta väga palju uusi asju välja tuua pole ja tänasest sissekandest JT digiuudist ilmselt välja ei trei.

Haridus- ja kultuurikomisjonis terve aja ei saanud olla, kuid põhiteemaks oli eelarve ning ses osas mõned ettepanekud tulevad. Lisaks rääkisime sellest KALENDRIST, mis leitav mu blogist ja valla kodukalt. Kuna ajavöönditega on mingi keiss, siis paneme edaspidi algusajad pealkirja ette ning siis kõigile see ühtemoodi nähtav.

Eile käisin Arvamusfestivali töörühma koosolekul, kus võeti kokku eelmist aastat ning hakati selle aasta plaane sättima. Pange juba enda kalendrisse 15-16. august kirja, sest just sel ajal toimub II Arvamusfestival Paide Vallimäel. Eile said juba mõned eesmärgid ja sihtrühmad kirja ning nüüd hakkab iga kahe nädala tagant väike töökoosolek olema.

Järva-Jaani abipolitseinikud on olnud tublid ja saanud ka erinevaid tunnustusi. Nüüd tegin politseile ettepaneku, et võiks tulla rääkima abipolitseinikuks olemisest ning ehk on veel huvilisi, kes tahaks sel viisil ühiskonda panustada. Paika sa 18. veebruar kell 18.00 vallamajas. Kohale tuleb ka Paide päälik Üllar Kütt. Nii et tulge ja kuulake.

Täna sai välja kuulutatud, et Järva-Jaani järvel on võimalik suusatada ja käisin ise ka vaatamas. Päris hea tundus. Õhtuti põleb järveäärne valgustus kell 18.00-22.00 ning loodetavasti saab nüüd veebruari natukenegi seda suusahimu rahuldada. Uisuväljak läks küll kenasti käima, sest täna aknast välja vaadates oli pidevalt 8-10 last uisutamas. Sillaprojekt oli igaljuhul edukas.

Poliitilistel teemadel võib vahepeal välja tuua, et haldusreformi kodukal minu küsimustele vastamine on seiskunud. Kahju. Tänases JT-s kirjutas taas maavanem reformi olulisusest, kuid samuti vastuseid sealt eriti ei saanud. Sellega ma olen nõus, et alati saab asju paremini teha ja siis on reformid igati õigustatud, kuid hetkel pole vastuseid ega ka sisupoolt. Viidata paranevale ühistranspordile ilmselt pole päris korrektne või noh oleneb mida me selle all mõtleme. Kui uusi busse, siis jah, kui transpordi tihedust siis kindlasti mitte. Kui mõelda J-Jaani peale, siis ei ole meil normaalset ühendust ei Koeru, ei Aravete, ega ka Paidega, kust peale viite polegi võimalik J-Jaani tagasi saada. Aga hetkel on tulnud niipalju tagasiside selle kohta, et reformi hetkel ikkagi tulemas ei ole ning väga rohkem sellega pead vaevama ei peakski. Teeme ise oma vägevaid asju ja loome hea elukeskkonna ning ongi tore.

Homme hommikul siis laagriteema ning kell 11.00 Saagu Valguse avamine, mis küll veel 100% valmis ei ole, kuid tegutsema saab juba hakata ning aja jooksul saab järjest seda edasi arendada.
JOL-i üldkoosolekust ilmselt saab ülevaate hiljem.

Laupäevaseks Järva Talimängudeks on meeskond koos ning loodame kõrgeid kohti püüda. Kuna korvpallis on väljas koguni 9 meeskonda, siis üks alagrupp toimub Järva-Jaanis ning kell 10.15 võite tulla omadele kaasa elama. Peale Järva-Jaani näeb meil veel Väätsa, Koigi ja Ambla meeskonda.

Pühapäeval tantsupäev ning muu vaba aeg läheb heade küsimuste välja mõtlemisele, sest teisipäeval toimub Järva Kilva voor Järva-Jaanis, kus koos Mardiga seekord ise küsimused koostame.

Saigi lühidalt. Kaunist nädalalõppu

5 kommentaari:

  1. Kas oskad Arto vastata küsimusele,mis tolku on olnud sellest kurikuulsast Järvamaa Aasta Üritusest "arvamusfestival"Tundub,et hakkate jälle selle lobisemisega tegelema.See ju "jääkeldri" teisik.Katsu kuidagi paremini selgitada,kui see libekeel Kübar.

    VastaKustuta
  2. Eks proovi ise õhtul kottpimedas järve suusarajal suusatada. Kui tähele oled pannud, siis lisaks töötutele on meil vallas mõned tööinimesed ka.

    VastaKustuta
  3. Tere. Arvamusfestivali lõpp-ideoloogia selgitamiseks pole ma ilmselt parim variant, las ikka pääorganisaatorid teevad seda.
    Suusaradade osas küsiksin viimaselt kirjutajalt, et kas järve valgustus jätab järve pealse tõesti kottpimedasse ja kui nii, siis oskan ainult soovitada pealampe, mida tihti sellistel puhkudel kasutatakse. Uisuväljaku valgustus on ka suhteliselt kaugel, kuid õhtuti kasutatakse ikka seda aktiivselt.
    Katsun täna õhtul siis minna ise suusatama sinna, ehk rajal näeme siis.

    VastaKustuta
  4. Kas meil keegi rohelises majas vallaelu arendamisega ja rahvale töökohtade loomisega ka tegeleb? See tilulilu ajab juba südame pahaks!

    VastaKustuta
  5. Viimasele. Laupäeval toimub koostöös Arenduskeskusega infopäev Alustavale ettevõtjale ehk töökohti saavad luua ikka inimesed ning üritame neid igati aidata. Samuti kohtusin hiljuti Mäo keskuse inimestega, et sealset infot meie inimesteni tuua ja olen facebookis juba ka mitmeid töökuulutusi jaganud. Päris käed rüpes ei istu. Kui on häid mõtteid, mis samuti vallaelu edasi viiks, siis need on alati teretulnud. Aga seda tean ka, et tee, mis tahad, virisejaid leidub alati.

    VastaKustuta