neljapäev, 20. veebruar 2014

Suitsuandur lakke

Eelmine postitus oli vist minu kõigiaegade lühim, kuid siin siis lubatud postitus on.

Eelmine nädal kulges siis nii. Kolmapa-neljapa Mäetagusel toimunud omavalitsusjuhtide mitmevõistlus oli edukas nii mulle kui Järvamaale. Tulin nii noorte meeste kui ka  üldvõitjaks. Minu järel tulid kohe teised järvamaa mehed- Paide Alo ja Ambla Rait. Imavere Jüri oli "vanameeste" teine. Kokku osales 19 meest ja kolm naist. Kümnest alast õnnestus mul võita kolm ala (disc-golf, kombineeritud ala ning ujumine), teiseks tulin korvpalli visetes ning jooksus, neljandaks sõude-ergomeetril ning ATV-l. Seekord ebaõnnestus täielikult SUDOKU, kus valisin vale taktika alustades raskemast variandist, samal ajal kui lihtsad andsid sama palju punkte. Laskmine pole mulle kunagi sobinud ning soome kelgu sõit oli keskpärane. Kümnest alast läks 7 paremat arvesse ja viimati mainitud alade kehvad kohad jäid välja. Mäetaguse ise-enesest on ikka vägev koht. Sama suur vald kui meie, kuid eelarve on üle kahe korra suurem, elu-keskkond on suurepärane (kool, SPA, mõis jne). Vägev. Suvised mängud juba juuli lõpus ja seda Türi vallas.

Reedel toimus suvise Ants Nurmekivi jooksu töökoosolek. Sel aastal plaanis teha suuremalt ning lisada üritus ka erinevatesse jooksukalendritesse, loodan, et me pole sellega väga hiljaks jäänud. Toimub see siis 13. juulil Järva-Jaani järve ääres. Lisaks on plaan seal teha jooksuseminar, kutsume erinevaid ettevõtteid oma sporditooteid reklaamima-müüma ning samal päeval on toimumas ka Järva-Jaani spordiveteranide kokkutulek, mida veab eest Märt Ibrus. Saab olema asjalik spordipäev.

Laupäeval toimus vallas alustavate ettevõtjate infopäev. Väga hea meel oli näha, et teema pakkus huvi ning kohale oli tulnud 17 inimest. Järvamaa Arenduskeskus tutvustas enda tegemisi ning võimalusi alustavale ettevõtjale. Kes soovib ka saada ettekannet, siis saatke soov mulle meilile ning saadan teile selle vastu, see ei  ole salastatud info. Kui koheltulnutest saab tulevikus ettevõtjaks kasvõi üks inimene, siis on infopäev korda läinud. Täna toimus infopäev juba tegutsevatele ettevõtjatele, kuid sellel nii suur osalus polnud. Maksu- ja tolliametist oli peaspetsialist kohal ning rääkis maksudest üldisemalt. Natuke ka töötajate registreerimisest, mis 1. juulil peale hakkab ning erinevaid võimalusi maksuameti kodulehel. Lisaks arutasime võimalust, et kas alustav ja tegutsev ettevõte võiks infot jagada. Meelsus oli positiivne. Tegeleme teemaga ärksalt edasi.

Pühapäevane Pitka matk läks ülihästi. 491 inimest, kes ennast matka lõpus kirja panid, said nautida päris head ilma ning hääd seltsksonda. Endal oli see viies kord ja järjest lihtsamaks see justkui läheb. Üks aasta tuisuga ilmselt on nii selgelt meeles, et kõik teised ongi lihtsad olnud. Eile avasime Jalgsema külamajas ka Pitka näituse ning seda on võimalik peagi uudistama minna. Hetkel on eelinfo, et ka 24. veebruaril on see mingil hetkel lahti ja muul ajal siis kooskõlas külamaja perenaistega. Päris ilus sai. Panen ühe pildi siia kõrvale ka. Kaitseliidule meeldib Jalgsema väga ning siin on ilmselt tulemas mitmeid erinevaid koostööprojekte. Igaljuhul kiidusõnad nii matka korraldajatele kui ka näituse koostajatele.

Esmaspäeval käis meil Hostelis Terviseamet ning kontrollis vastavust seadusele. Olime ta ise sinna kutsunud, sest ei tahtnud teenust enne suurelt välja reklaamida, kui kõik nõuetele ei vasta. Mõned pisimärkused olid, kuid ei midagi klienti kahjustavat, nii et võime reklaamida küll, et külastage Järva-Jaani Hostelit, kus on 28 voodikohta, info tel 59042474. Welcome to Järva-Jaani.

Esmaspäeval oli KENKi (Kesk-Eesti Noorsootöö Keskus) nõukogu, kus põhiteemaks oli KENK-i 2014 aasta tegevus ja eriti just teise poolaasta oma. Siin on see teema, et INNOVE on maakondadesse tegemas Rajaleidja keskusi, mis hakkavad pakkuma sama teenust, mida osaliselt tegi ka KENK ühe oma ülesandena. Kuna muid tegevusi ja projekte on ka, siis mingeid kardinaalseid otsuseid tegema ei hakka, seda rääkisin ka JOL-is. Üritame leida uusi väljakutseid ning valgeid laike, mida saaks siis KENK taas täitma hakata. Miks ma sellega järjest enam ennast kurssi viin, on see, et mind valiti nõukogu esimeheks ja mitte enda initsiatiivist, vaid teised nägid, et ma võiks seda teha. Annan endast parima.

Teisipäeval oli JAP-i juhatus. Saime tagasisidet toimunud infopäevadest, kus uut strateegiat ning meetmeid tutvustati. Põhirõhk jään ettevõtetele, kuid samas ei jää välja ka külakogukonnad ning ka suured ühisprojektid. Ühe päevakorra punktina oli sees ka täiendavate vahendite jaotamine ning hea meel on tõdeda, et neljast projektitoetusest kaks tulevad Järva-Jaani valda. Ehk siis Järva-Jaani Muuseum saab esitlustehnika jaoks vahendid ning OÜ Mööbel SL seadmete soetamiseks. JAP-i vahenditest vahetatakse hetkel ka Jalgsema külamaja katust, nii et kasu küll meile sellest ühendusest.

Vallavalitsuse istungil oli päris palju punkte. Suure töö tegi ära Mariliis, kes jäätmetega mässab praegu. Neid eelnõusid oli ikka üle kahekümne kokku. Lisaks kasutus- ja ehitusload, sotstoetused ning volikogu eelnõud. Neist kõige olulisem muidugi vallaeelarve, mis nüüd teisele lugemisele läheb. Kuigi ma ise ei saa volikokku seda tutvustama minna, siis usun, et praegune versioon on juba päris hea ning see ka kiidetakse heaks. Suurematest asjadest ja investeeringutest oleme arvestanud sellega, et kool saab arvutiparki uuendada, kultuurimaja saaks endale uued toolid, võimlasse uued rööbaspuud, Karinu raamatukokku õhksoojuspump, toetused terviseteenustesse ning muidugi investeering inimestesse. Pisemaid asju veel.

Teisipäeva õhtul toimunud abipolitseinike infopäev nii hästi ei läinud kui alustavate ettevõtjate oma. Kokku oli koos esinejaga 5 inimest, kuid potentsiaalseid tulevasi abipolitseinikke oli vist üks ja seegi mina. Mina sain küll hulga targemaks ning kes tahaks teemaga rohkem tutvuda, siis www.abipolitseinik.ee annab vastused. Kevadel on Paides ilmselt tulemas koolitus, nii et kes huvi tunneb, andke teada. Läheme teeme ära.

Teisipäev õhtu kujunes oodatust pikemaks, sest 00.35 sain sõnumi, et Koeru tee 18 põleb maja. Läksin rõdule ja nägin Võllaste pool leeki. Kiirelt riidesse ja autoga kohale. Kohale jõudes polnud ühtegi päästeautot veel näha, keerasin otsa meie enda päästestaabi poole. Koeru ristis tuiskas Andreas mööda ning kohale jõudes tulid juba Tuve ja Ivar vilkuritega vastu. Panime kiirelt Andreasega riidesse ning läksime järgi. Kohale jõudes olid voolikud lahti ja saime kohe Andreasega juga juhtima hakata. Kahjuks päästa polnud enam midagi. Vedas, et suitsuandur oli mehel olemas, mis ta üles ajas. Nüüd on see hetk kui vaadake oma toa lakke ja vaadake, kas teil on see ikka olemas. Minul on kodus suisa neli neid (erinevates tubades siiski). Uudis sellest oli nii Seitsmestes uudistes (alates 11.40) kui Reporteris. Esimeses loos saab sõna Tuve ja teises võeti minult kaks sõna. Loodame, et kogu riik ainult vabatahtlikkusel püsima ei hakka. Aga olgem ise hoolsad ja järgigem ikka ohutusnõudeid.

Kolmapäeval algas päev JOL-i juhatusega, mis kestis üle nelja tunni. Kell kolm oli siis juba mainitud Pitka näituse avamine ning seejärel läksin kooli hoolekokku, kus tutvustasin valla selle aasta eelarvet, mis kiideti ka heaks.

Täna oli koosolek järgmise aasta kihelkonnapäevade korraldamiseks ning selle raames plaanime teha ürituse "Aeg maha", kus siis ühel nädalavahetusel läheme tagasi esimese vabariigi aega ning Järva-Jaani alevis näeb kuidas siin elutegevus käis umbes 80 aastat tagasi. Mõtted on jooksma pandud ning kui keegi soovib ka mõtteid jagada ning häid ideid anda, siis need on teretulnud. Enne suve saame taas kokku ning vaatame kuhu kellegi ideelõng jooksnud on.

Pealelõunal oli siis maksuameti koosolek, millest ka juttu oli juba. Õhtul Järva-Jaani kultuurimajas kino, mis tõi saali üle saja lapse. Kino mõttes oleme raudselt Põhja-Järvamaa tõmbekeskus :) Sellega seoses tuleb meelde, et ka Järvamaa Arenduskeskuse ja politsei mainisid siin käies, et oleme selgeks tõmbekeskuseks.

Homme toimub Järva-Jaani Gümnaasiumis väga ettevõtlik päev, sest Ettevõtliku kooli raames toimuvad kaks "Me armastame Eestit" mängu- kell 8.00 Kultuurimajas algklassidele ning kell 11.00 kooli aulas suurematele. Lähen uurin ka.

Homme ehk reede õhtul kell 19.00 toimub kultuurimajas Vabariigi aastapäeva kontsert "Puudutuse ime" (muidugi tasuta). Selle muudab eriliseks see, et seekord on publik lavapool ja laval ning esinejad saalis (lavale lihtsalt ei mahu). Tulge vaatama. Ise osalen seekord tantsijana.

Laupäevast lähen nädalaks puhkama, kuid telefoni teel võib väikse ajalise nihkega isegi kätte saada (aga muidu Uku on boss).

Täna saatsin välja ka teate, et Järva-Jaani Kevadrock on tulemas, info SIIN.

Nii, info lõpp vist. Olge siis mõnusad ja järgmine sissekanne juba märtsi alguses. Kaunist Vabariigi aastapäeva ja ikka olgem positiivsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar