teisipäev, 4. veebruar 2014

Saagu valgus

Veebruar on peale hakanud ja kirjutada sündmustest oleks palju. Mitmeid üritusi on  Järva Teataja ning muud meediakanalid ka kajastanud ja seetõttu natuke lihtsam.

Reedel toimunud Järvamaa Aasta Tegu tseremoonial tegi puhta vuugi oodatult Arvamusfestival ning juba on alanud ka selle aasta festivali ettevalmistamisega. Homme osalen ise ka juba ühel väiksel nõupidamisel.

Koolitantsu festivalil andsid tooni maakoolide noored ehk siis Järva-Jaani ja Koeru tantsijad, kes žürii poolt ka ära märgiti. Järva-Jaani puhul sai eripreemia juhendaja Ülle terviklike kavade eest. Kiidusõnad kõikidele tantsijatele ja peagi saame ka tulemused teada. Vägev oli ka see, et vähemalt pool saali oli  Järva-Jaani rahvast täis. Pilte ja videosid Kuma Facebookist ja JT-st. Vaadake ise.

Laupäevane sõude-ergomeetrite võistlus läks samuti hästi. Kohal oli rekordarv osalejaid ehk 60. Neist üle poole olid kohalikud ja eriti head meelt tegi noorte rohkus. Kuni 14 aastaseid oli koguni 31. Lisaks olid tulnud võistlejad nii Tallinnast, Pärnust kui ka Tartust. JT-uudis. Ise osalesin ka, küll ainult paaris-sõidus. Naabrinaisega suutsime kenasti esiviisikusse jõuda. Protokollid SIIN. Aitäh kõikidele osalejatele. Järgmisel aastal jälle.

Laupäeval oli positiivseid asju veel. Peale seda kui võistlus oli lõppenud, läksin kultuurimaja tagust uisuväljakut vaatamas ja mis toimus. Hoki viis viie vastu. Noored kutid panid uiskudel ning ajasid litrit taga, nagu vanasti. Äge. Sellega laupäevased üllatused ei lõppenud. Seda puhku teine äärmus. Nimelt käisin Rakveres ja sain tagasitulles Vajangu noorte uue meelelahutuse osaliseks, mille ma nende kahjuks ära lõpetasin. Nimelt olid viis tüüpi tee ääres, üks neist pikali. Neli kutti tegid jalgadega löögiliigutusi maaslamaja suhtes. Sain aru, et ilmselt tehti nalja, kuid hing ei jätnud rahule ja keerasin ringi. Kuna tegin seda eemal, siis arvasid, et uus auto tuleb ja jätkasid oma tegevust. Jätsin autotuled neile peale ja jooksin välja. Kõik olid kiirelt võsa poole teel, mina kannul. Võtsin ühe sihikule, kuid pimedas sai siiski eest ära. Kuttide õnnetuseks oli lumi maas ja telefoni valgusega ajasin jälgi ning suutsin kolm poissi põõsa alt siiski välja võtta. Lugesin neile moraali, rääkisin mida selle asemel teha võiks ja kui ohtliku tegevusega nad tegelesid, sest mõni äkilisema jalaga inimene oleks järsult pidurdanud ja libedal teel oleks võinud, kes teab mida juhtuda. Poisid vabandasid ning läksid lontis nägudega minema. Loodan, et see kohtumine oli neile natuke õpetlik ning sellises olukorras neid rohkem nägema ei pea. Parema meelega näeks neid mõnel jalkamängul. Aga jah meelelahutus oli neil küll täiesti ettevalmistamata, sest esiteks põgenemine oli ebaõnnestunud ning lisaks öeldi välja ka oma pärisnimed. Tänapäeva noored ikka ei oska seda värki :)

Eelmisel nädalal olin miskipärast rohkem meedias kui muidu. Esiteks olin laupäeval vallavanema kabineti rubriigis ja natuke varem ilmunud ajakirjas JALKA oli minust pikk artikkel. Ei pea lugema.

Pühapäeval asetasime Tartu rahu aastapäeval lilled ausambale, tegime uisukat puhtaks ning tegime taas korraliku tantsuproovi. Sel pühapäeval on siis tõehetk.

Eilne tööpäev oli esmaspäevane. Sel nädalal on eripära see, et kolmel korral külastavad meid lasteaia rühmad. Näitan maja ning suurematele räägin natuke ka vallavalitsuse tegevusest. Eile oligi koolirühm külas ning kõik said ka vallavanema tooli proovida, kahjuks keegi suurt kauemaks sinna istuma ei tahtnud jääda. Aga muidu on lapsed ikka lahedad.

Eile pealelõunal käisime Kerli Talkisega Paides Terviseametis ning uurisime, mis tingimustele peab majutuasutus vastama ning saime mõned nüansid teada, mida veel endises Õpilaskodus tuunima peame. 17. veebruaril külastatakse meid ja selleks ajaks katsume asjad korda saada. Kerli on osalise tööajaga alates veebruarist majutusasutuse perenaine. Suvel kui tegevust on rohkem, siis täidame terve koha ära. Usun, et saame asja kenasti käima.

Täna oli JAP-i  infopäev Koerus ja tegelesime uue perioodi meetmete väljatöötamisega. Hakkavad vaikselt looma, kuid küsimusi ja mõtteid oli ka palju.
Vallavalitsuse istungil oli põhiteemaks jäätmetega seonduv ning natuke juurde ka ehitusteemat, raieluba, enampakkumise tulemuste kinnitamine jne. Ei midagi uudisekünnist ületavat, minumeelest.

Homme hommikul on haridus- ja kultuurikomisjoni istung, seejärel võtan lasteaialapsed vastu ning pealelõunal enne mainitud Arvamusfestivali toimkond. Neljapäeval veel üks rühm ning muidu rahulik päev esialgu.

Reedel kohtume põllumajandusettevõtjatega seoses töölaagri korraldamisega. Plaan taas mõnikümmend noortsuvel  tööle rakendada.

Reedel kell 11.00 avatakse Saagu Valgus Järvamaa keskus, mis esialgu pidi tulema endise kutsekooli  hoonesse, kuid hetkel jääb mõneks kuuks alevi keskele, nn Volli poe keskväljaku poolsesse ossa. Vaprad naised on mitmeid päevi rassinud ning on odavate vahenditega teinud vanadest ruumidest hubase koha, kus head teha. Kes tahab teada mis on asja mõte, siis tasub vaadata SEDA videot, sest midagi taolist soovitakse ka meile teha. Juba on tulnud väga palju positiivset tagasisidet ning ka asju on juba pakutud. Ise usun ka väga sellesse ja katsun ka niipalju toeks olla kui saan. Loodan, et kõik Järva-Jaani elanikud suhtuvad sellesse positiivselt ning aitavad ka ise kaasa, et tänu sellele kohale saaksid vaesemate laste pered ka abi ja seda nii Järvamaal kui ka Lääne-Virumaal. Esialgne koduleht on SIIN.

Laupäeval on tulemas Järva Talimängud ning kuna lumeolud on kehvad, siis jääb suusatamine ära. Eks peab muudel aladel siis kõvasti pingutama, et tiitlit kaitsta. Ise teen kaasa juhtide võistlusel ja mälumängus. Hoidke pöialt.

Usun, et olete nüüd taas natukene rohkem valgustatud kui 10 minutit tagasi. Aitäh lugemast.

6 kommentaari:

  1. Valla majutusasutus? Kas varsti hakate vilja ka kasvatama ja sigu pidama?

    VastaKustuta
  2. Vilja kasvatama ning sigu kasvatama pole plaanis hakata.
    Lugupidamisega,
    Arto Saar

    VastaKustuta
  3. Kuidagi väga kaootiliselt ja kummaliselt käib see majandamine siin Eesti oblastis. Alles see ju oli, kui suure õhinaga loodi õpilaskodu ja tambiti sinna euroremonti suuri summasid. Asi ei saanud õieti käimagi minna kui juba õpilaskodu "endine" ja vallast sai ühtäkki majutusettevõtja. Ehe "Buratinos Wondeland"! On ajad...

    VastaKustuta
  4. Kui õpilaskodu toetas riik....siis kes toetab majutusasutust??
    Kui õpilaskodu suleti siis oli põhjuseks pealemaksmine. Kas nüüd siis järsku ei maksa keegi peale? Te seal vallas ise ikka usute mida räägite?
    Selline valetamine paneb mõtlema, et kas seltsimees Saar ja haridusminister Mändal vales majas ei tööta....
    Ootan juba põnevusega uusi reforme.....

    VastaKustuta
  5. Tundub, et keegi on vale jalaga üles ärganud ning ei suuda asju positiivselt näha. Aga jah, eelarves on plaan nii, et ei maksa sellel asutusele peale ehk siis turistide, erinevate ehitustööliste ja laagrite majutamistega peaks see hoone ennast vähemalt nulli töötama. Lisaks on see positiivne muudele turismiga seotud ettevõtmistele. Kui see läheb luhta, siis otsime uusi võimalusi. Sügisel loeme koos tibud üle.

    VastaKustuta
  6. Kas tõesti ei tule valedel lõppu! Õpilaskodus ööbisid koos lastega ka erinevad ehitustöölised( Koeru,Tamsalu, Järva-Jaani ühisveevärgi töölised) ja ikka ei tulnud omadega välja. Nüüd siis panustame ainult töölistele ja turistidele.... Võiks vähemalt ausalt üteleda, et õpilaskodu sulgemine on nii vallavanema,direktori, haridusnõuniku jne. üks suuremaid ämbreid. Ning eks seda me veel näeme kaua see koliseb.....

    VastaKustuta