esmaspäev, 17. märts 2014

Aga regionaalminister?

Tali on taas tagasi tulnud ja kui tundus juba, et kevad on käes ja sel aastal lumelükkamisele raha ei lähegi, siis taevataadil oli ikka veel üks vimka varuks. Nagu öeldakse- ega tali taeva jää. Sõitke siis ettevaatlikult.

Eelmisel nädalal sai Hostelit natuke tuunitud ja esimesed matkajad juba olid ka nädalavahetusel sees. Facebookis Hosteli lehel ka pildid. Fänne juba üle 200. Päris hea tulemus ühe nädala kohta. Kuigi eelmise postituse all keegi Jobu kommenteeris ja kahtles, et kas ikka tasub ära see Hostel, siis eks igastühest meist see sõltub ning hääd sõna saavad kõik levitada. Kui ainult vinguda ja pessimistlik olla, siis ei jõua me kuidagi edasi.

Neljapäeva öösel toimunud ÖÖ-KEAT üritus läks väga hästi. Olin keskväljakul kontrollpunktis ja ülesanne oli leida 8 pildi järgi üles kohad, kus need tehtud olid. Kõik said hakkama, kuid parimat aega näitasid kohalikud kodutütred. Kokkuvõttev artikkel Jarva.ee-st Igaljuhul suured tänud pääkorraldajatele ja kogu tiimile, et Järva-Jaani sellise ägeda ürituse tõid.

Nädalavahetusel oli plaanis minna Võllastele veel uuesti disc-golfi radu plaanima, kuid lumi lükkas plaanid sassi, sest lume sisse tahavad taldrikud jubedalt ära kaduda.

See nädal algas majaselt ja kuskil ula peal ei käinud. Sai pabereid määritud. Homme on Sargveres kultuurinõukoda, kus ühe punktina on arutluse all kultuuriarengukava. Peale seda on vallavalitsuse istung, kus ka päris pikk päevakord. Kolmapäeval tulemas JOL-i juhatus. Neljapäeval osalen ANK-projektide hindamise komisjoni töös ning külastame erinevaid noortekeskuseid. Reedel toimub Piibe konverents, kus ka väikse ettekandega esinen. Kava SIIN.

Laupäeval on pool Järva-Jaanit Pärnus koolitantsu festivali piirkondlikus finaalis. Loodame, et kolmest tantsust vähemalt üks ka finaali jõuab, kuid see on siis ka miinimumprogramm.

Jooksvalt toimetan ka selle-aastase Järva-Jaani Kevadrocki korraldamisega. Hetkel on listis 8 bändi, neist kolm Järva-Jaanist, mis näitab, et bändielu meil ikka on elav. Pange endale siis 5.aprill juba kenasti kalendrisse, sest siis saab mürglit. Peagi Kevadrocki blogis täpsemat infot tulemas. Hoidke silmad lahti. Eelinfona võib öelda, et raskerockilibasurrogaatmürapunkansambel Pervertum Debile tuleb ka 10. aastapäeva kavaga välja.

Muudel üldpoliitilistel teemadel arutledes on päris huvitav vaadata uue valitsuse tekkimist. Märkimist väärib kindlasti see, et valitsuse kabinetist ei leia enam regionaalministri ametikohta, millega võib vist seekordsele haldusreformile lõplikult kriipsu peale tõmmata. Huvitav on jälgida ka, et mis saab haridusministri kohast ja kuidas uue ministri käe all suunad on. Eks näis kuidas uutele eesmärkidele kate leitakse, kuid mõte ise-enesest on üllas. Aga globaalses mõttes on ajad ikka väga ärevad. Krimmis osales referendumil üle 120% valijatest, uskumatu, aga nii see oli. Briti lennukeid pakutakse Baltikumi kohale juba ja midagi vahvat see ei tähenda. Loodan, et lääs suudab ennast ikka korralikult kehtestada.

Sellised sündmused siis toimumas. Vist lehematerjali pole, kuid väike ülevaade ikka.

3 kommentaari:

  1. Ega te taha ometi öelda, et selle mõne külastajaga hostelile nüüd mingi tasuvus tekib? Lihtne matemaatika näitab, et isegi tööjõu ja jooksvat kulu ei too mõne külastajaga tagasi. Või on teil seal J-Jaanis nagu Edgari oblastikeskuses kõik "tasuta"?

    VastaKustuta
  2. Meil on eelarves 15000 euri nii kulu kui tulu rea peal Sinu lihtne matemaatika ütleb, et kui me suudame keskmiselt kolm korda kuus tuua maja inimesi täis ehk 28x20x3= 1680 siis see tähendaks, et tulu teeniks aastas 20160 eurot. Ilmselgelt talvekuud pole kõige rahvarohkemad ja veerandi võiks justkui vähemaks võtta. Tulud-kulud on nullis kui kuus on vähemalt 63 ööbimist (15000/12kuud/20euri). Arvestades, et ka praegu on pika-ajalisi ööbijaid, siis tähendab see seda, et üksikuid ööbijaid on nulli jõudmiseks vähem vaja. Kui sel aastal me ei suuda seda teha, siis tõepoolest vaatan peeglisse ja küsin mis valesti läks. Kui on häid mõtteid kuidas veelgi paremini turiste siia tuua, siis on kõik ettepanekud teretulnud. Sel nädalal näiteks on Hosteli info Piibe konverentsil olemas. Loen viimasest lausest välja, et küsija ei ole Järva-Jaanist, äkki astud läbi ja arutame siinseid arenguid. Paraku anonüümseid kujusid on raske kutsuda.
    Arto

    VastaKustuta
  3. Kommenteeriks seda regionaalministri-teemat. Arvestades, et halduspoliitika peaks olema üks tervik, mis hõlmaks nii sporti, kultuuri, avalikku haldust, haridust, majandust, põllumajandust jne jne, ei ole Eestis küll ühe eraldi regionaalministri ametikoht kuidagi õigustatud. Ehk nüüd, mil ministeeriumid alustavad tööd senisest laiapõhjalisemalt (vähemalt lubatakse), annab iga ministeerium haldusreformi oma panuse. Vähemalt minule jättis S- V Kiisler küll üsna küündimatu inimese mulje, kes tegi ainult suuri sõnu, selline kärbitud tiibadega broiler oli. Ehk muutub asi nüüd uue juhtimise all. Arvestades, et taasiseseisvunud Eesti ajal on haldusreform plaanis olnud kolmveerandi sellest ajajärgust, siis no lähema 10 aastaga võiks asja ju lõpuks jooksma ka saada:). Coger

    VastaKustuta