neljapäev, 21. august 2014

Puhas jutt

Infonälg on kindlasti lugejatel suur ja siinkohal siis ka väike abi ses osas.

Eelmisest teisipäevast alates on juhtunud järgmised lood.

Kolmapäeval toimus JOL-i juhatus ning sealt lendasid kohe mitmed pressiteated välja ja seda ka juba koosoleku ajal ning neid saab lugeda SIIT.

Neljapäeval oli Kurnu künkal kahe valla eakate 5. kokkusaamine. Koeru ja Järva-Jaani kogenud elanikud tegid tantsu ja laulu ning Koigi huumorineiud olid ka külalistena päris mõnusad. Väiksest kahe valla üritusest on saanud nii suur üritus, et kohal oli maavanem ning isegi sotsiaalkaitseminister. Tegelikult oli see väga kena žest nende poolt ja näitab, et ka väiksed asjad lähevad korda ja tegelikult need väiksed asjad ongi kõige ägedamad. Ise sain ka paar sõna öelda ja pildimaterjali saab näha Koeru kultuurimaja Facebooki lehelt. Minister tänas meie tublisid sotsiaaltöötajaid Maarikat, Mairet ja Inest. Kiidan ka, sest nad on tõesti tublid.

Neljapäeval toimus esimene disc-golfi nädalamäng ja vaatamata kesisele ilmale oli kohal 22 huvilist. Esimesed võitjad olid Anti Orgla ja Kerli Talkis. Nüüdseks on peetud ka teine etapp, mis toimus teisipäeval suures vihmas, kuid õnneks osalejaid jagus ja kohal olid ka Eesti tipptegijad. Tulemused SIIT. Täna ehk 20. augustil käis rajal vähemalt 40 inimest, sest kell 12 oli juba 8 autot kohal ja õhtul laenutasin veel vähemalt 12 inimesele kettaid. Vägevalt on käima läinud ja nüüd pingutame 6. septembri nimel, et siis saaks Eesti Meistrivõistlused ka väärikalt peetud.

Reedel käis külas Tori vallavalitsus. Rääkisin meie vallast tunnikese ja edasi näitasin kooli, lasteaeda ja hostelit. Külastasime Kubja ürditalu ning Saagu Valgust. Peale lõunasööki võttis Tuve nad üle ja tegi muuseumituuri ning lõpetas tankisõiduga. Tundus, et jäid rahule ning siinkohal tervitused Tori rahvale. Tuli välja, et ka sealne rahvas pidi aeg-ajalt mu blogile silma peale viskama. Peab varsti vastuvisiidile minema.

Reede õhtu lõppes jalgpallihävinguga Kuusalus, kus suurimaks kaotuseks oli Risto vigastus. Katsume hooaja lõpuni vastu pidada ja edasisi kaotusi, igas mõttes, vältida. Sel laupäeval Kiviõlli minek.

Laupäeval osalesin Arvamusfestivalil ning olin seal JOL-i lava ning sporditeema arutelu juht. Põhiteesid, mis meelde jäid olid need, et tervislik ja sportlik eluviis algab kodust ja eelkäige vanemate eeskujust, vahel ka tagautsitamisest. Lisaks on ka keskkond oluline. Sport on emotsioon on ja on üks kogukonna ja riigi alustaladest. Sport peab olema aus. Sport muudab isiksust küll ja kujundab seda ning teadaolevalt ainult positiivses võtmes.

Arvamusfestivalil käisid reedel ka meie tantsurühmad ning siinkohal neile suur kummardus, et vaatamata suurele vihmale ja kesisele publikule kanti ette parimad palad ja jäädi lõpuni positiivseks.

Pühapäeval toimus teine Türi-Tamsalu rahvamatk ja värskes JT-s ka sellest väike nupuke. Kokku ca 50 osalejat, kelledest osa õnnestus mul ka näha ja tervitada Vanatehnika Varjupaigas. Järgmisel aastal jälle.

Pühapäeva õhtul toimus mõnus piknik, mille Ülle meile korraldas. Aitäh mõnusa  ning sulni õhtu eest ja lisa tänusõnad Mari-Liisile, kes suurepärase kokatööga hakkama sai :)

Esmaspäeval tulid kultrasse osa uutest toolidest ära ning päris kenad teised. Paraku peab teist laari natuke ootama ja 1. septembril veel neid näha ei saa, kuid põle hullu.
Teisipäev oli rahulikum päev, tutvusime valla teedel toimunud remont-töödega ja võib rahule jääda. Laia tn kõnnitee viimistlus peaks lähipäevil tehtud saama. Võrkpalliplats järve äärde on ka valmis saanud, ainult jooned veel maha panna. Homme peaks ka Karinul kopp maha minema. Töö käib.

Homne ehk kuupäevaliselt juba tänane tööpäev algab vallavalitsuse istungiga ning pealelõunal osaleb ka meie esindus Türi vallas Järvamaa omavalitsuste iga-aastasel suveüritusel, mis sel korral kannab nime "Ühe mütsi alla". Eks näis kui suur see müts siis tehtud on.

Reede hommikul osalen laulu ja tantsupeo komisjoni koosolekul Paides. Reede õhtul kell 18.00 tasub tulla Kultuurimaja ette, sest seal annavad kontserdi legendaarsed Järva-Jaani muusikud, kes alustasid kokku mängimist juba aastal 1964 ehk 50 aastat tagasi. Kontsert tasuta.

Endiselt ootame uusi töötajaid ning selle ja muude uudiste kohta infot SIIT.

Olge vaprad.

3 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kommentaari algus kadus kuskile, igatahes, kirjutan siis uuesti.
      Avastasin, et Järva-Jaani on sellises portaalis, nagu maale-elama.ee. Kõik muu tekst tundus olema enam-vähem, kuid viimane lause tahtis küll naerma ajada. Tsiteerin:"Bussiühendus Tallinna ja Tartu rahuldav, mõlemasse on võrdselt 95 km."
      Siis hakkasin aga mõtlema, et tegelikult on kõik ju defineerimise küsimus. Kui rahuldav tähendab ühte bussi hommikul Tallinna ja teist sealt õhtul tagasi ning mitte ühtegi bussi Tartu, siis on tegu vist tõesti rahuldava bussiühendusega? Ometigi tekkib vägisi küsimus, et elame Piibe maantee ääres, Eesti keskel, kuid ometigi pressib meile ääremaastumine peale. Kuidas saab ääremaa olla keset Eestit?

      Kustuta
  2. Tere Indrek
    Märkus õige, sest Tartusse saab jah ainult läbi Mäo või Tamsalu rongijaama. See, et Tallinnaga vähemalt edasi-tagasi saab, see on OK. Minu teada ka mitu inimest käib igapäevaselt tööle nii. Mis puudutab ääremaastumist, siis ma ka ei tea kuidas see võimalik on, kuid kohalikul omavalitsusel jäävad käed tsipa lühikeseks, et seda protsessi muuta.

    VastaKustuta