neljapäev, 18. september 2014

Vanad naised peavad suve

Kui millestki rääkida ei ole, siis räägitakse ikka ilmast. Mitte, sellest, kes kui kaua on ilma olnud, vaid ikka päikesest ja vihmast. Ma ka ei osanud tänast sissekannet alustada ja vihjasin pealkirjas mõnusale sügisele.

Aga mis siis sündinud.
Eelmisel nädalal oli tulekahju ja sellega tekkis küsimus taas üles, et kes peaks tulekahju korral teavitama hoone omanikku. Mäletan, et sama küsimust küsisin kevadel kui postkontori kuur põles. Ei päästjad ega politsei seda tegema justkui ei pidanud. Siis pakkusin ise, et võin seda teha, sest mul oli kontakt olemas, kuid mõni kord võib olla, et omanik saabki alles siis teada, kui ise kohale läheb, sest ega omavalitsusi samuti ju ei teavitata juhtumitest süsteemselt. Peab vist teema kellelegi tähtsamale suunama, kes neid asju otsustab. Samas võibolla on see tegelikult kombes, aga ma ise lihtsalt pole asjast aru saanud.
Ühesõnaga võtsin ka maakleri kaudu Soo tn 14 omanikuga ühendust ja palusin maja teha ohutuks.

Nädalavahetusel toimunud Disc-golfi  tulemused SIIT ja uus etapp juba laupäeval kell 16.00.

Esmaspäeval toimus eelarve- ja majanduskomisjon, kus rääkisime selle aasta eelarve täitmisest ning eelarve strateegiast. Eelarve osas on tuludega väga täpne seis ehk 8 kuuga laekus tulumaksust täpselt 66,6 % ehk siis 2/3 nagu peabki. Kokku on laekunud 68% tuludest ja kulutatud on ca 63 %.  Loodame, et sügis väga seda seisu ei muuda, kuid Venemaa kamm ja piimahinnad jne mõjutavad meidki. Üks koht, mis ei ole laekunud loodetud mahus on Hostel. Sel aastal siiski ükski laager meile ei tulnud ja tuludega peame rohkem vaeva nägema. Sel puhul saimegi ka kolmapäeval kokku booking.com esindajaga ning peagi peaks meie majutusvõimalused ka sealses keskkonnas olemas olema. Tegemist, siis maailma suurima ja samas lihtsaima viisiga broneeringuid teha. Samas öeldakse, et kohe esimesel aastal ei saagi täisedu tulla.

Teisipäeval vallavalitsuses oli päris palju teemasid. Esimese punktina oli kooli arvutite hanke tulemused ja peagi peaks koolis olemas 40 ühesugust arvutit. Lisaks on plaanis sel aastal osta ka täiendavad sülearvutid õpetajatele. Uus IT-juht on igaljuhul koolis härjal sarvist haaranud. Lisaks olid tavapärased punktid nagu ehitusload, jäätmevabastus ning volikogu eelnõud. Seoses Karinu veeprojektiga toimus ka tänavate sulgemise otsustamine, millest vallale ka väike tulu tuleb.

JAP-i juhatuse raames külastasime Ervita restauraatoreid, kus nägime vägevat saeraami, millega saab ikka väga laiasid laudu teha. Sealt läksime Vaole, kus Müüsleri Saare selts on vanu hooneid uuele elule aidanud. Koigis nägime laguneva kortermaja asemel kelgumäge ja kenasti korrastatud õueala. Päinurmes on vana rahvamaja kenasti korda tehtud ja ootab taidlejaid. Juhatuse koosolekust niipalju, et uue strateegia tegemine on kontrolli all. Lisaks rahastati kahte Koeru valla projekti, sest eestpoolt olid osad projektid loobunud.

Eile oli KENK-i nõukogu ja seal ka kenasti kõik jooksma läinud. Noorsooinfo ja tegevused toimivad. Ruumid on korda saanud ja ümber paigutatud, uued projektid on kirjutamisel ning kaks uudiskirjagi on laiali saadetud. Uue aasta eelarve on koostamisel ja KENK-i asju arutame ka JOL-i koostöökoolitusel oktoobri alguses.

Eile oli üle mitme aasta kohtumine Allan Laupaga ning põhiteemaks oli muidugi lagunev vana sööklahoone Pikal tänaval. Pühapäeval tuleb korra veel Järva-Jaanist läbi ja siis ehk saame ka juba midagi väga konkreetset kokku leppida, et mis ja kuidas edasi läheme. Selge on see, et lahtised plekid peavad ära saama, sest on väga ohtlikud. Kui kellelgi on häid mõtteid või soovib midagi seal teha, siis andke märku. Kunagi üritasin seal Kogukonnakeskust käima saada, kuid endal jaks ei käinud üle ja väga palju kaasatulijaid sellele ideele miskipärast polnud. Ehk saame veel midagi päästa.

Täna oli suhteliselt vaikne päev ja homme ka koosolekuid kalendris kirjas pole. Valmistume järgmiseks nädalaks, sest tulemas on valla sünnipäev. Nimelt reedel, 26. septembril saab vald 23 aastaseks. Kell 16.00 toimub pidulik tänuüritus Jalgsema külamajas, kus anname üle tänukirjad, teenetemärgid ja vapimärgi
ning õhtul kell 20.00 on kõik oodatud kultuurimajja peole, mille kuulutus siin kõrval.

Sel nädalavahetusel läheme Jüride-Maridega üle pika aja esinema ja seekord viib tee meid Viljandimaale. Saab taas tore olema.

Uuele nädalale otsa vaadates näen, et esmaspäeval on JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolek ning pealelõunal arutame rahvatantsupäevaga seonduvat. Teisipäeval olen taas Viljandimaal kui Järvamaa Arenduskeskus viib meid sealse ettevõtlusega tutvuma ja mõtteid arendama. Kolmapäeval on vallavalitsuse istung, riigigümnaasiumi 2. koosolek ning Rajaleidja keskuse avamine. Neljapäeval külastavad meid Rõuge valla toredad inimesed, eesotsas sealse noore ja sportliku vallavanema Tiit Tootsiga. Neljapäeval ka volikogu istung tulemas üle mitme kuu. Reedel on Paides siseturvalisuse teemaline seminar ning õhtu poole siis eelpoolmainitud sünnipäevaüritused tulemas.

Tegemist jagub ja kui viitsimist ka, siis mis sääl kurta. Paneme edasi

2 kommentaari:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    VastaKustuta
  2. Are you having a very low FICO score, and are desperate for a perfect and urgent fix? I confidently recommend CYBER CREDIT GURU. They cleared all negatives, late payments and collections from my credit report and boosted my FICO score from 505 to 800 excellent score, across all three bureaus within four days. CYBER CREDIT GURU does a very neat and perfect job without leaving any form of trace behind. You can give them a trial today and I bet you will never regret it. Contact: CYBERCREDITGURU (AT) GMAIL DOT COM or phone/text: +1 (650) 239 7249

    VastaKustuta