teisipäev, 25. november 2014

Kultuurist

Tere taas
Eelmise postituse kommentaariumis tekkis isegi diskussioon ja see on päris tore. See näitab, et inimesed ikka loevad ja üritavad kaasa mõelda. Aitäh

Eelmise nädala kokkuvõtteks ka mõned read. Kolmapäeval kui käisime pearaamatupidaja pangaõigusi muutmas, siis kahe suurpanga võrdluses sai esikoha Swedbank, kus läks õiguste muutmiseks ca 15 minutit SEB-i tunni vastu.

Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolekul oli päris pikk päevakord ja sai päris palju otsuseid tehtud. Aasta lõpp on lähenemas ning sellega seoses hakatakse parimaid selgitama, konkurss kuulutatakse varsti välja. Samas tehakse juba uue aasta plaane ning meistrivõistluste ja spordiürituste taotlusi hakatakse vastu võtma. 2015. aastal toimuvad nii Järvamaa kui Eestimaa suvemängud. Peame hakkama vaikselt ka sellele juba mõtlema. Külastage ikka ka www.jarvasport.ee aadressi ning olge uudiste ja võistlustega kursis.

Neljapäeval oli suurem töövarjupäev ning viimasel hetkel tekkis ka mulle vari. Nimelt Koeru KK 11. klassi õpilane Carolyn Mets. Loodan, et sai natuke aimu minu tööst. Tutvustasin talle ka oma üljäänud nädalat. Mul oli esmakordselt võimalus üle oma varju hüpata, kuid jätsin selle siiski kasutamata. Tol päeval aga võtsin ta kaasa Paidesse, kus arutati Kesk-Eesti kultuuriprogrammi üle. Ettekande tegi seal Ründo Mülts ja ikka respekt noormehega on tegemist. Tund aega rääkida nii huvitavat juttu kultuuripäranditest, seda ikka suudavad vähesed. Ise jõudsin järeldusele ja ütlesin ka seal välja. Meie kultuuri kandja on PÕLD. Kui nüüd mõelda, siis on kõik meil sellega seotud. Mõisad tekkisid viljakate põldude äärde, piimameiereid on seotud põldudega, viinavabrikud samuti, rääkimata Tõest ja õigusest, talumuuseumitest või käsitööst. Vastus oli meil koguaeg nina all, kui see nüüd on ikka õige vastus :)

Juta pensionile saatmise üritus oli emotsionaalne. Head sõbrad ja kolleegid olid tänusõnu ütlema tulnud ja lugusid oli rääkida küll. Eks see tahab veel tükk aega harjumist ja ega ikka ei usu ka veel seda. Kaja on juba käe valgeks saanud ja homme tuleb oma uue töökohaga tutvuma ka uus raamatupidaja-ökonomist. Nime ja väikse tutvustuse avalikkusele teen siis kui paberid ja kõik toimingud tehtud. Muidu sõnun ära ka veel.

Neljapäeva õhtul käisin Tallinnas ning sellest oli väike uudis ka Õhtulehes. Tegemist siis jalgpallurite Unistuste Bändi prooviga. Tulemust nägi eile Estonias, kus saalitäis vutimehi ja naisi said Jalgpalligalal kätte oma medalid ja muud tunnustused, mis aasta jooksul teenitud. Rohkem pilte näeb SIIT, kuid ühe grupipildi sealt panen siia ka meeleolu tekitamiseks. Kunagi ehk näeb ka videosid neist lugudest, mis esitatud said. Igaljuhul oli taas äge juurde saada uusi tuttavaid ning emotsioone sai kamaluga. Tervitused kamraadidele.

Reede hommikul käisin Kuksemal, kus avati Autoeksperdi esimene ja viimane esindus Järvamaal. Clarke OÜ on see ettevõte, kes selle ketiga ühines. Uudis oli sellest ka JT-s ning teisipäevases lehes sellest ka artikkel. Edu ja minge siis sinna teenust saama. 3 aastane garantii ootab. Rohkem infot SIIT. Edu ja jaksu aastateks.

Laupäeval käisime jalkapoistega Türil turniiril ja suutsime päris head mängu teha. Kuigi alagrupis jäime napilt poolfinaali ukse taha, siis südikat mängu näitasime kõikides mängudes. 5-6. koha mängus tulime 0-2 seisust välja ja võitsime FC Metropoli 3-2. Järgmine turniir 7. detsembril võimlas kui toimub järjekordne Fair Play turniir.

Pühapäev oli siis Estonia päralt ning sellest oli juba juttu.

Täna oli selline päev, kus pool maja oli meil erinevate koolitustega seotud. Tarkust on vaja. Ise olin aga terve päeva majas ja tuunisin natuke eelarvet, et see neljapäeval volikogule kenasti üle anda. Kui hommikul oli tulude ja kulude vahe veel ca -170000, siis õhtuks vedas tasakaalu välja. Eks peale üleandmist läheb taas komisjonides suuremaks tööks, kuid algus on tehtud.

Homme hommikul võtame uue raamatupidaja vastu ning edasi lähen Väätsale kodanikupäeva konverentsile. Kodanikuteema mulle meeldib ja katsun igati selle teema tõstatamisele abiks olla, sest tihti unustatakse ära, et kumba pidi see nüüd oligi- Kas kodanik on riigi jaoks või vastupidi? Sealt tehakse ka otseülekanne, kuhu pääseb selle lingi kaudu, mis selles lõigus teist värvi on.

Kolmapäeval on esialgu rahulik päev.

Neljapäeval olen kutsutud Viljandisse, et rääkida kuidas meil Järva-Jaanis noorte ja noorte kaasamisega lood on. Üldiselt on meil noored aktiivsed ja tegusad, kelle üle saab ikka uhke olla. Üks väheseid MTÜ-na tegutsevaid noorteklubisid on ka meil.

Tagasi tulen volikogu ajaks ja selle kohta on kodulehel info olemas. Päevakord pikk ja sisukas.
Reedel toimub Roosna-Allikul Järvamaa noorte osaluskohvik ning plaanis ka sinna minna, sest kui noori ka ei kuula, siis keda veel.

Nädalalõpp on aga Järva-Jaanis vinge kultuurikalendriga. Algab see juba neljapäeval kinos kell 18.00 kogupere filmi "Väike Nicolasega" (pilet nagu ikka 1.60). Reedel toimub suurepärane kontsert kultuurimajas kui kell 19 astuvad lavale klassikatähed Henri Zibo ja Mikk Langeproon (pilet 5.-). Pühapäeval toimub pastoraadis barokkmuusikakontsert ja sellel järgneb kell 13.30 advendiküünla süütamine, kus esinevad Päevakeskuse eakad ning Saagu Valguse huviringi lapsed. Sel korral küll valgel ajal, kuid siis tekib neist üritustest ühtne tervik.

Muudest teemadest tuletan meelde, et endiselt on võimalik teha pakkumisi vallavara enampakkumistele. Alghinnad ikka päris mõistlikud. Info SIIT. Osalege või jagage infot.

Kõike mõnusat ja olge libedaga ettevaatlikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar