teisipäev, 4. november 2014

No hüva

Eelmise nädala kolmapäeval midagi väga suurejoonelist ei toimunud.

Neljapäeval käisin Paides toimunud Maaraamatukogude päeval raamatukogutöötajaid JOL-i poolt tervitamas. Ütlesin, et ka uues maakonna kultuurikorralduse arengukavas on raamatukogudele pühendatud kolm sisukat lehekülge. Lisaks tõdesime kõik koos, et maal pole raamatukogu pelgalt laenutuskoht, vaid kohaliku kogukonna kultuuri ja info kandja-hoidja.

Volikogu istung läks rahulikult. Meie piirkonna uus konstaabel Mati Seire selgitas muudatusi politseisüsteemis, miks seda tehti ning kuidas temast sai siinse piirkonna päälik. Rääkisime ka koostööst ning sellest, et peagi hakkab politsei ilmselt vallamajas asuma, mis peaks veelgi koostööd suurendama. Igaljuhul kuue valla sotsiaaltöötajatega on juba ümarlaud tehtud ning töö on hooga käima läinud.
Muudest volikogu punktidest oli mulle uudse teemana arupärimistele vastamine, kuid omast arust said need kenasti vastatud.

Neljapäevast tooksin välja veel ühe mõtteokoha või õigemini küsimuse. Kas meil Eestis veel mingi filmide eelvaatamine toimub kui neid lastele näitama hakatakse kinodes. Käisin vaatamas perega lastefilmi Doktor Proktori puuksupulber, reklaamiti ju hästi. Algas film sellega, et sõjaväelasest isa sihtis oma tütart püstoliga kui see oli teda kergelt ehmatanud. Peagi katsetas üks läbikukkunud teadlane oma poegade peal uut kaitseülikonda ning tulistas neid bazuukaga nii, et pilpad lendasid ja poisid olid oimetud. Lisaks olid tavalised sõnad anaal, sulgurlihas ning süüfilis. Ega roppu pole ju, kuid kas lastefilmi need sobivad. Lisaks näidati, et hea mõte oleks katsetada tikkudega peeru põlema panna. Ühesõnaga oli tegemist justkui õppefilmiga, mida ei tohiks teha, kuid seda hoiatust ei näinud. Loodan, et mõned lapsevanemad loevad seda siin ja jätavad selle kinoskäigu seekord ära.

Reedel toimus JOL-i kultuuri- ja spordikomisjon ning otsustasime maakonna tütarlastekoorile pakkuda võimalus USA-sse koorifestivalile minna. Nüüd oleneb neidude valmisolekust ning rahalistest võimalustest, et kas projekt ka käima läheb. Loodan, et läheb.

Peale seda käisin Türil aasta terviseteo auhinda vastu võtmas. Sain rääkida ka mõne sõna disc-golfist ning pargi loomisest. Kuidas seda saab harrastada igas eas ning igas füüsilise vormis olles.
Laupäeval oli igaljuhul taas 20 võistlejat rivis, sealhulgas ka need, kes polnud varem üldse alaga tegelenud. Juba on paar gruppi teada andnud, et tahaks rajale tulla. Tulge aga.

Laupäeval ja pühapäeval osalesime vabatahtlike päästjate II astme kursustel. Lõpetuseks tegime  testi ning täna saime tulemused teada. Tulemuseks on see, et Järva-Jaanis on juures kuus II astme koolituse läbinud vabatahtlikku päästjat- Jaanus Pedius, Siim Pedius, Andreas Sapas, Villi Bluum, Kuldar Kark ja Arto Saar. Lisaks kohapeal toimetamisel on meil võimalik nüüd minna appi ka riiklikule komandole kui selleks on aega ja tahtmist. Vägev.

Täna algas päev nagu ikka töökoosolekuga. Peale seda arutasime ca 5 tundi Järvamaa noorsootöö üle. Lisaks KENK-ile oli kohal värske maavanem Alo Aasma ning esindajad täiskasvanute koolist, Süda-Eesti sotsiaalkeskusest, Maavalitsusest ja Rajaleidjast. Leidsime, et tegevusi mida maakonna tasandil teha, on väga palju ning üksikud noortekeskused neid teha ei suuda. Lisaks on mitmeid teemasid, mida polegi mõistlik ja võimalik üksinda teha, Antud teema tuleb ka kolmapäeval JOL-i juhatusel arutelu alla.

Oktoobris oli võimla kasutajaid natuke üle 400, pole vist väga halb. Täna näiteks oli puhtalt jalgpallitrennis juba 10+15+9 osavõtjat. Head meelt teeb uute laste lisandumine.

Homme ja ülehomme on koosolekute virvarr. Homme JAP-i üldkoosolek. Kolmapäeval JOL-i juhatus, vallavalitsuse istung ning lisaks ka riigigümnaasiumi töörühma kolmas koosolek.

Neljapäeval on Järva-Jaani kihelkonnapäevade töökoosolek ning õhtul läheb lasteaias suuremaks rokkimiseks, sest toimub isadepäev kontsert.

Nädalalõpp esialgu kalendris tühi. Lahe.

Kes soovivad novembri vallalehte miskit panna, siis õige aeg on seda nüüd teha ning artikkel või info saata arendus@jjaani.ee aadressile 5. novembriks.

Egas midagi, pusime ja arendame seda elu siin edasi.

No hüva

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar