reede, 16. jaanuar 2015

Annan ikka aru

Nädalake lennanud taas ajalooannaalidesse ning aeg teha kokkuvõtet.

Eelmisel kolmapäeval saime JOL-i kultuuri- ja spordikomisjonis otsused tehtud ja eile kinnitas need juhatus ka ära. Kahjuks tulemusi ei saa praegu jagada, sest need saavad teatavaks homme kell 17.00 Paides toimuval tunnustamisüritusel.

Korvpallilahingud pole kahjuks väga hästi läinud. Punkte oleme teeninud küll, kuid kahjuks mitte võidupunkte. Ambla vastu saime paki. Tarbja vastu suutsime eile kuni viimane veerandini võrdselt mängida, kuid siis hakkasime vigadega välja pudenema ning lõpuks vahe kärises. Järgmine mäng meie meestel laupäeval Koigis kui kohtutakse Retroga. Ise olen samal ajal jalkameeste ja -poistega Türi Cupil. Anname taas parima.

Eelmisel neljapäeval olnud kohtumistest. Laada osas said asjad paika ning rollid jaotatud. Tuve ja Arlet toimetavad sellega, nii et kõik pange endale 6. juuni juba kirja.
Esmatasandi tervishoiu koosolekul räägiti tervisekeskuste loomistest. Valmisolekut selleks maakonnas on näidanud Paide, Türi ja Koeru. Meil on endal olemas toimekas perearstikeskus ning sain koosolekult ka kinnitust, et olemasolevaid perearste kuidagi jõuga reorganiseerima ei hakata. Niiet meid see otseselt ei puuduta. Huvitav oli see, et kui esialgu tundus, et keskustesse koondamine võiks tuua ka mingit efektiivsust inimressursi osas (perearste jääb ju vähemaks), siis tegelikult ei olnud ses osas mingit vähenemist näha. Küll on rohkem spetsialiseerumist ning ses mõttes ilmselt kasu on. Samas jälle teenus läheb inimestest kaugemale. Autot omavale patsiendile on keskus hea, kuid pensionärile läheb teenus kindlasti raskemini kättesaadavaks. Aga esialgu püütakse need miljonid kuidagi ära jagada ja eks siis näis kuhu need keskused meil maakonnas lõplikult tulevad.

Reedel tegime kooliga väikse nõupidamise ning arutasime mure ja rõõmu kohti. Nädalavahetus läks kiirelt. Sai perega nii ketast loobitud kui lumelauaga sõitmas käidud. Nautige ka talve ja ajage lapsed ka lumme müttama. Pühapäeval olime Arturiga pea tund aega ainsad kelgumäe kasutajad.

Pühapäeval ja teisipäeval ja siis jälle pühapäeval on toimumas ka tantsuproovid, et tähistada väärikalt Jüride-Maride jubileumi. Siin kõrval ka kuulutus selle kohta. Tulge kohale. Ja see kala peabki tugeva kaaga olema.

Esmaspäeval oli suhteliselt töine päev, kuid suuremaid kokkusaamiseid polnud.

Teisipäeval toimunud vallavalitsuse istungil sai päris palju volitusi antud Marile ning lisaks sai Mari ka käe valgeks oma esimese eelnõuga. Hakkab juba rööpasse minema.
Lisaks sai teisipäeval natuke Hosteli asju arutatud.

Järva Kilva etapp, mis seekord toimus Roosna-Allikul kujunes meile üle ootuste edukaks. Nimelt tulime 9 satsi seas tublile kolmandale kohale Dracula ja Kuma mälumängu korüfeede järel. Sel korral olid meie võistkonnas peale minu Mart Piiroja, Mari Maltis ja Üllar Kütt. Järgmine etapp toimub 3. veebruaril ning seda Jalgsema külamajas. Eelmisel aastal tegime Mardiga ise küsimused, kuid seekord ei tea kas jõuame või peame abi paluma. Kui keegi tahab ise teha, siis andke märku :)

Eilse JOL-i juhatuse kokkuvõtet võite lugeda SIIT Peale seda arutasime KENK-i tuleviku üle. Vähemalt neli omavalitsust on valmis otse rahastama ning mitmed noortekeskused on endiselt pooldaval seisukohal, kuigi KOV-i juht seda ei tee. Lõplik seis selgub jaanuari lõpuks, kuid selgeks sai see, et maakondlikul tasemel noorsootööd on vaja koordineerida ja jätkame uute projektide kirjutamist.

Eile toimus üle mitme kuu taas Saagu Valguse tehnikaring, kust sai osa 11 poissi. Loodan, et läks korda.
Peale seda läksin taas Roosna-Allikule. Küll mitte mälumängu mängima vaid toimus väike valimisüritus. Koos Helmen Küti ja Jaanus Marrandiga oli hea meel tutvustada ennast ja omi mõtteid sealsetele inimestele, Meelt lahutas Boriss Lehtlaan. Nägin seda legendaarset meest päris elus esimest korda ja ikka on uskumatult vitaalne mees. Rahvas oli sõbralik ning loodan, et saan ka toetushääli sealselt rahvalt. Seoses valimistega annan teada, et minu ja Alo blogis uued lood üleval. Peagi tulemas ka minu aruandmise tund Järva-Jaanis. Kuulutus siin kõrval. Tulge kohale.

Täna toimus Paide linna eestvõttel kohtumine haldusreformi teemal, mis peale 2010. aasta ettepaneku tegemist on olnud kalevi all. Suuremaks aruteluks peaks minema peale valimisi, sest enne seda ei tea ju kunagi mis eesmärgil miskit välja öeldakse.

Õhtul käisin uuesti Paides, sest toimus Järvamaa Kodutütarde ja Naiskodukaitse 15. aastapäeva kontsert-aktus. Väga kiirelt aeg lendas, sest kõik sujus ja oli ilus. Toimusid ilusad sõnavõtud ja lisaks ohtrale tunnustamisele, oli laval suurepärane muusikakollektiiv Häälemaa. Soovitan soojalt. Palju õnne kõikidele kodutütardele ja naiskodukaitsjatele ning suured tänud meie enda tublidele juhtidele Tenele ning Küllikile.

Homme suhteliselt majasisene päev tulemas. Eelarvele otsa vaatama ning mõned eelnõud ehk veel ette valmistama järgmise nädala vallavalitsuseks. Õhtul muidugi lisaks veel tunnustamisüritus, mis eelmisel aastal sai Järva-Jaanis korraldatud.

Nädalavahetus sportlik-kultuuriline.

Seniks olge ikka sõbralikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar