kolmapäev, 27. mai 2015

Suvi tuleb

Juba mitu kantmeetrit vett on merre voolanud ja aeg taas üllatada sissekandega.

Eelmisest sissekandest alates teen siis riburadapidi väikse resümee. 17. mai jalgpalli kodumäng oli võitluslik. Vastane sai 4 kollast kaari. Kiviõli meeskond pidi lisaks 11 mehele platsil, vastu saama ka 70-le pealtvaatajale ning seekord jäid alla 2-0. Ise lõin esimese värava peaga ning suutsin väravasöödu anda Markole.

Eelmisel esmaspäeval käisin Koeru muusikakooli lõpuaktusel, kus kaks Järva-Jaani valla neiut lõpetasid. Kiidan veelkord Grete-Liisi ja Martat, sest 7 aastat pole üldse kerge. Sel aastal õppis seal mu mälu järgi 15 õpilast ehk peaaegu 1/3 kogu kooli õpilastest. Igaljuhul on see hea võimalus meie noortele ja tänud Koeru vallale, kes selle enda hingeasjaks on võtnud.

Teisipäeval olin ca 5 tundi Türil, kus toimusid Järvamaa koolinoorte MV-sed kergejõustikus ning olin medalite kaelapigutaja.  Meie noored ei võistelnud, sest sel esmaspäeval ootasid neid kooli Olümpiamängud ning 13. juunil soovin ca 20 noort viia ka Aravetele Järvamaa suvemängudele.
Õhtul saimegi Teeduga kokku, et arutada Aravetele minekut, jagasime ülesanded ära ja kuigi samal päeval on ka kooli kokktulek, siis esimene koht tuleb ikka ära tuua.

Kolmapäev algas vallavalitsuse istungiga ning pealelõunal tutvustati meile e-arvetele üleminekut. Kuna järgmisest aastast peab niiehknaa minema üle, siis on õige aeg seda teha juba varakult. Meil homme juba väike koolitus ja hakkame juunist peale. Eks sisseelamine on keeruline, kuid selleks ongi suvi parem, kui on vähem arveldamisi. Omnivaga on paar mõtet veel ja neist ehk õige pea. E-arvetele üleminekut on plaanis tutvustada ka ettevõtjatele 16. juunil, kuid kutsed lähevad peale kellaaja selgumist.
Peale koosolekut tegime Teeduga ühe projekti ära ja ka suvise Ants Nurmekivi jooksu projekti panin KULKA-sse teele.

Neljapäeval tegin ennelõunal väljasõidukontori Tartusse, kui kolm poissi käisid veel tervisekontrollis.
Reedel käisin traditsiooniliselt Vargamäel talgutel ja aitasime ka puid istutada. Õhtuks purjetasin Pärnu kolledži sünnipäevale, kuhu sel korral sai kutsetega ja olin seal kui vallavanemast vilistlane. Pidasin väikse kõne ka ja kinnitasin eesolevat koostööd. Oli tore näha õppejõude ja teisi toredaid inimesi. Palju õnne veelkord. See oli ka põhjus miks ma ainsana Tuhkatriinu peaproovist puudusin.

Laupäeval oli siis meie tantsuaasta suurpäev kui kõik see tantsupere ehk üle 170 tantsija oli laval. Päris tugev lava ikka meil. Etendus oli ilus ja rahvas lõpetas püsti seistes aplodeerides. Aitäh taaskord Üllele, kes ikka meiega tohutut vaeva näeb. Tantsud selleks hooajaks veel läbi pole, sest Järvamaa laulu- ja tantsupidu  on juba sel laupäeval ning järgmisel nädalal meeste tantsupidu ka.

Pühapäev oli mul selline huvitav puhkepäev, kus kell 8.30 tõmbasime Saimsiga aiamaal vagusid sisse, 9.30 läksime noortega Roobade turniirile, kus nad palju kiita said, tublid tõesti, 10.30 olin juba Türil tantsupeo proovis, kust kell 12.00 purjetasin pealinna, et III liiga liidrit kimbutada, läksime küll juhtima, aga siiski 1-2 kaotus. Sealt tulime tagasi, et kohe discgolfi nädalamängul osaleda, kus sel korral 3. kohta õnnestus jagada. Selline rahulik päev.

Eelmise nädala töövõit oli ka see, et avastasin ühe looduse reostuse ja ka reostaja. Õnneks läbi facebooki jagades tunnistas teo tegija ennast ka süüdi ja koristas ära ning teeb ka väikse boonustöö. Siit veelkord üleskutse, inimesed hoidke oma ümbrus ja kodukoht puhtana. Sealhulgas ka suitsukonid. Kodus ju ei viska koni vaibale, miks siis looduses viskad?

See nädal on alanud nii, et esmaspäeval külastasin kooli olümpiamänge, kust võttis osa ka Vajangu kool, noppides mitmeid medaleid. Ise tegin üheminuti sangpommi. 39 korda 16kg pommiga väga paha pole.
Pealelõunal oli JAP-i juhatus.

Eilseks oli mul hulk ülesandeid kirja saanud ning enamus said ka tehtud.

Täna sai ka suht vallamajas toimetatud. Õhtul sai mõnuga muru niidetud ja õhtul madistasime Penniga Võllastel discgolfi karikasarja playoffi. Langesin miinusringi.

Homme on tihedam päev kui esimene kohtumine ja väike töövestlus on juba kell 9.00. Lisaks on kohtumine kell 12.00, mille järel on juba e-arvete koolitus ja kell 15.00 on volikogu istung. Homme on lisaks meile volikogu istung Koerus, kus peaks siis paika saama uus vallavanem ehk Andres Teppan.

Reedel on koolis 9.kl tutipidu.

Lõunaks tulge kõik keskväljakule, sest kell 12.30 jõuab sinna Järvamaa laulu- ja tantsupeo tuli ja me koos Taveriga tervitame seda.

Kohe peale seda tasub pilgud suunata Piibe maanteele ja Tallinna suunas, sest suur rattasõit läheb meie juurest taas läbi ning esimene vahefiniš on ka meil Kiriku ees. Orienteeruv aeg on 13.10, kuid soodsa tuulega võivad ka varem jõuda. Olgem valmis.

Pealelõunal teeme väikse koosoleku Laada teemal ning kell 17.00 toimub lasteaia lõpupidu.

Laupäev on Järvamaa laulu- ja tantsupeo päralt ning meilt ikka päris hulk kollektiive minemas. Vägev.

Pühapäeval toimub maikuu viimane discgolfi nädalamäng, kell 14.00 ning  peale seda läheme kõik Kasekasse, kus JK Kaitseliit Kalev tuleb kotti panna. Tulge vaatama ja kaasa elama. Tänu publikule on plaan sel aastal kodukamaral jääda võitmatuks.
Kes jalgpalli ei jõua vaatama, siis 19.00 etendub Jalgsemal taas Loojangupuna. Kindlasti soovitan.

Uus nädal on küll mul puhkus, aga siiski võtan osa 1. juuni ehk lastekaitsepäeva discgolfist kell 10.00 ning kell 13.00 ootab Paide linn meid ühinemisest rääkima. Lähme ja kuulame.
Vabadel päevadel tuleb paar proovi teha ja siis neljapäevast juba minek Rakverre.
Samal ajal läheb meie priitahtlike esindus Soome, et ära tuua uus kiirreageerimise masin. See peaks jõudma Järva-Jaani maile reede öösel ning ehk kuuleb sellest natuke suuremalt ka.

Aga seniks kõik hääd ja sissekande lõpuks jagan kuulutust, mida palun teil jagada. See on SIIN.

1 kommentaar:

  1. Seoses laupäevase laadaga Järva-Jaanis on Hoiu-laenuühistu selle nädala REEDEL ( homme) avatud !
    www.mehly.ee

    VastaKustuta