esmaspäev, 29. juuni 2015

Anname hoogu

Blogipaus juba selline nagu oleks puhkus alanud, aga vara veel jalg sirgeks lasta. Ehk siis kaks nädalat lennanud kiirelt ja nüüd siis pilk taha ja ette.

Üle-eelmisest nädalast hakkame siis peale. 16-ndal toimunud ettevõtjate infopäev läks asjaette. Kokku osales natuke üle 10 kohaliku ettevõtja ning peale koosolekut sain infot, et vähemalt üks ettevõte läheb kiiresti juba e-arvete peale üle. Teised olid esialgu kahtlevad, sest väga palju arveid ei liigu. Aga info oli asjakohane ja tulevikuks kasulik.

Üle-eelmine nädal oli ka suur lõpetamiste nädal. Meie majandusnõunik Mari sai magistrikraadi, Andreas lõpetas TTÜ-s baka, lasteaia õpetajad Triin ja Reeli said samuti ülikoolipaberid kätte. Super hea kui meil ikka haritud inimesed tööl on. Palju õnne kõigile ja kindlasti oli vallas veel kõrgkooli lõpetajaid, kellele samuti õnne soovin (naabrimees Oskar näiteks).

Selgus ka uus Järva-Jaani Gümnaasiumi direktor. Valik meil suur ei olnud, sest laekus vaid üks avaldus, kuid mina olen tulemusega rahul. Noor, haritud, mitmekülgne mees Järva-Jaani kihelkonnast, Vajangult. Augusti lõpust asub tööle Raigo Prants. JT-s ka selle kohta väike uudis. Sirje Pehk`i ees suur kummardus ja tänu 12 aasta jooksul tehtud suure töö eest. Kool on selle ajaga tundmatuseni muutunud ja seda muidugi positiivses võtmes. 12. klassi lõpuaktusel sai Sirjele antud ka kutse valla sünnipäevale, et teda korralikult tänada.
Selleaastased riigieksami tulemused olid ka kenasti üle Eesti keskmise, nii et maagümnaasiumid toimivad küll.
Käisime Raigoga juba ka koolis ringi ning muljed on positiivsed. Kohtusime põgusalt ka juhtkonnaga ning usun, et üleminek saab sujuv olema.

Kooli lõpuaktused läksid kenasti. Mina pidasin 9. klassile kõne ja Meelis 12. klassile. Rääkisin kooli tulevikust ning plaanidest. Suures tuhinas jätsin mainimata taas lubaduse, et kui sügisel on 10. klassi vähemalt 15 õpilast tulemas, siis on kõikidele gümnaasiumi ajaks kasutada tahvelarvuti. Aga viskan siinkohal kindad õhku ja loodan, et ei pea ise neid kinni püüdma. Lisaks on sügisest algamas koostöö Pärnu kolledžiga, et turismiõppe valik õpilaste valikusse lisada. Turismivaldkond sellepärast, et kohapeal on meil päris palju selles valdkonnas tehtud, kuid samas on ka veel palju arendada. Kui realiseerub ka uue turismikeskuse projekt, siis seda enam. Lisaks on turism tulevikuteema, mis üha rohkem majanduses rolli mängib ja selle valdkonna ained on igatepidi noortele kasulikud.
Niiet loodan, et lisaks meie enda noortele jõuab siia ka noori lähivaldadest ning miks mitte ka kaugemalt, sest Hostelis on neile eraldi soodne ööbimine olemas.

Pealkirjas viidatud hooandmine on mõeldud selleks, et Järva-Jaani noortel oleks sügisest veelgi rohkem huvitavat vabaaja tegevust. Nimelt on endise kutsekooli aulast saamas Kesk-Eesti suurim siserulapark ning selleks on veel natuke toetust vaja. Marteni abi ning noorte osalusega sai tehtud ka video. Head lugejad, tehke ka väike, kuid oluline panus selle projekti õnnestumiseks. Link  Hooandja leheküljele SIIN.

Eelmise nädala sporditulemused olid sellised, et Maardus jäime liiga 4ndale meeskonnale napilt 1-2 alla ning discgolfi nädamängus olid võidukad Raido Vespere ning Merilyn Ivask. Mul õnnestus 2. koht saada. Tänases mängus olid parimad taas Raido ning naistest sel korral Eveli Meibaum. Mul õnnestus CTP (teatud korvile lähim avavise) ära võita.
Jalgpallilahing Koeru vastu ebaõnnestus totaalselt. Mitme põhimehe puudumise tõttu ei saanud me neile kuidagi vastu ja pidime 1-5 kaotuse alla neelama. Nüüd kuu pausi ja siis juba uuele ringile püstipäi vastu.

See nädal oli selline lühike töönädal, sest esmaspäev oli poolik päev ning teisp-kolmp pühad. Samas vallavanematele 23. juuni on peaaegu, et täistööpäev, sest maakaitsepäeva raames toimub kaunite kodude tunnustamine, võidutule vastu võtmine ning hiljem küladesse viimine. Sel aastal tunnustasime kolme kodu- Aet Aloe ja Kalmer Seire kodu, Armin Sirelpuu kodu ning Katrin ja Raivo Kõlli kodu. Aitäh teile veelkord.
Tuleteekond küladesse algas meie vabadussamba juurest, kust saatsid meid teele kaitseliitlased ning kodutütred. Arhailiste meeste laulu saatel sai peaaegu kolm tundi mööda valda ringi sõidetud ja see oli igati vahva. Mehed laulsid mitmes kohas pilved laiali ning jaaniõhtud said kuivemates oludes jätkuda. Igas külas, kus käisime, sai ka võidutuld kellelegi jagada ehk tühje peatusi polnud. Mõnel pool anti ka lauluõli kaasa. Kuna meil oli tuli duubeldatud ning oli ka saateauto, siis võisime käe südamele panna, et päris tuli jõudis igasse kodusse. Veelkord aitäh Arhailistele meestel ning muidugi Vello Kolnesele, kes meid igasse kohta õigeaegselt kohale viis.

Neljapäeval toimus volikogu ning see läks suhteliselt kiires tempos. Kinnitati majandusaasta aruanne, kinnitati hajaasustuse programmi aruanne ning ka selle aasta toetuse saajad. Muudeti huviringide töö tasustamist ja korda. Andsime valitsuse poolt üle ka eelarvestrateegia, mis nüüd koos arengukavaga avalikult väljas saab olema. Lisaks ostsime 64 uut Järvamaa Haigla aktsiat.

Eile toimus Võllastel rattasõit ning sealt võttis üle 30 osaleja osa. Kiidusõnad Ratta- ja Suusaklubile ala eestvedamise eest.
Pitkade kontsert olla ka kenasti läinud, sest tugevalt üle 100 inimese oli kohal ning muusika oli hea. Kahjuks ise siiski ei jõudnud sel korral.

Täna lõppesid ametlikult ka kihelkonnapäevad ja laias laastus võib lugeda taas kordaläinuks. Ilmselt lähiajal istume kokku ja vaatame, et mis sai hästi ning mis said mitte nii hästi tehtud ja mida järgmisel korral paremini teha. Igaljuhul suured tänud kõigile, kes kaasa aitasid mõelda ja aitasid ka läbi viia.

Uus nädal algab OÜ Järva-Jaani Teenusel uue juhataja valimisega. Sõelal kaks kandidaati.
Pealelõunal on JAP-i juhatus ning sel korral see toimub Järva-Jaanis.

Teisipäeval toimub KENK-i nõukogu.

Juuli alguses praegu midagi suurt töösisesel ajal pole, mõtlen koosolekuid, kuid reedel kell 18.00 esitleb Virve Kluust oma raamatut "Igal majal oma lugu", mis lõpuks trükist tuli. Toimub see Päevakeskuses. Olete kõik taas oodatud.

Olgu nii, päev vahetus vahepeal ja mõned täna ja eile kohad ning see nädal peaks ära muutma, kuid lugege nii nagu oleks see pühapäeval kirjutatud.

Kui nii pikk paus sees, siis kindlasti jääb midagi kahe silma vahele ka, kuid loodan, et annate andeks.

Kaunist aega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar