neljapäev, 23. juuli 2015

Puhkus algas

Ahoi
Mida suvesse, seda raskem on blogikannet teha ja eelmine nädal jäigi vist täitsa vahele, kuigi aeg on nii kiiresti läinud, et justkui oleks alles teinud.
Võtame siis korra kalendri lahti ja vaatame mis toimunud.
Võhma esinemine Jüride-Maridega oli vägev. Taukar soojendas rahva kenasti üles ja meile jagus ka aplausi. Peale meid küttis veel Pearu ka edasi ja finaaliks vägev ilutulestik. Oli lahe. Aitäh Annelile kutse eest.

Ants Nurmekivi jooks läks ka kenasti. Osalejaid oleks võinud muidugi rohkem olla, aga kriitiline mass oli koos. Peale jooksu rääkis mõned mõtted Ants ise ning seejärel oli põhitähelepanu pööratud legendaarsele spordimehele Heino Poskale, kes hiljuti sai 75. Teised Järva-Jaani legendid kinkisid talle sel puhul uue ratta, millega küll sõita eriti ei saa. Pilte näeb FB-st ja SIIT. Tänud abilistele Aimarile, Vellole, Evale, Kerstile, Kallele, Sirjele ning ajavõtjatele TOLKNET-st. Tänud muidugi ka Märt Ibrusele, kes legendid kohale kutsus. Järgmisel aastal jälle ja ikka juuli teisel pühapäeval.

Eelmine nädal oli vallamajas väga vaikne ja rahulik. Kõik asutused olid puhkustel ära ja sai vahepeal reaalset füüsilist tolguga tööd tehtud avalikel objektidel. Lisaks tõime Tenega reedel noortekasse matkavarustust, kus oli nii rattaid, telke, matkakotte kui priimuseid. Praegu noortekas puhkusel, kuid usun, et augustis saab juba uut kraami proovida.

Nädalalõpp oli vinge. Saime nimelt kokku oma vana kolledžikambaga ning kui mõned aastad tagasi said mehed kokku ja tegid niisama nalja, siis sel korral olid kõik peredega ning 11 peret 18 lapsega oli kohal. Võimas.

Esmaspäeval oli pool kodukontori päev, kuid pealelõunal käisin ka Paides Arvamusfestivali koosolekul, kus anti ülevaade olukorrast. Igaljuhul 14-15 august tasub ära broneerida, et Paidesse minna, sest lisaks arvamuslavadele on seal ohtralt kultuuri, kohvikuid, töötubasid ning kodutoitu. Külastage www.arvamusfestival.ee ja pange endale kava paika.

Eile oli vallavalitsus ja seal olid suhteliselt tavapärased teemad. Sotstoetused, ehitusload, kaeveload, raieload, kasutusload jne. Lisaks kinnitasime Teenuse juhatuse uue liikme ning muutsime Andrease lepingut nii, et ta jääb ka edaspidi juhatusse, kuid igapäevast tööd ei korralda. Küll on nõu ja tarkusega ka edaspidi abiks.

Tänasest algas mul puhkus ja kestab augusti keskele. Sel ajal ilmselt väga sissekandeid ei tee, aga mõned asjad on plaanis küll.

Sel nädalavahetusel toimub Järva-Jaani Discgolfi Klubi meistrivõistlused, mis on sisuliselt ka Järva-Jaani valla meistrivõistlused, sest kõik vallas elavad ja töötavad võistlejad saavad seal osaleda. Aega registreeruda kuni reedeni ja seda saab teha SIIN.
Esmaspäeval tulen korra vallamajja, sest Tahkuranna vald tuleb meile külla ja tahavad teada kuidas me siin elame. Räägime tunnikse juttu ning vahetame kogemusi.
29-30. juuli toimub Tabiveres järjekordne KOV juhtide suvine mitmevõistlus, kus ma eelmisel aastal ühe punktiga teiseks jäin. Eks näis kuda sel aastal läheb, kuid häid kohti tahaks ikka püüda.

Jalgpalli sügisvoor hakkab ka peale ja 2. augustil kell 14.00 võõrustame III liiga kohtumises Rakvere Tarvas II-te ning 5. augustil on karikamäng Navi Vutiseltsi vastu kell 19.00.

1. augustil aga on loomulikult alev taas rahvast täis, sest toimub järjekordne Kummaliste Kulgurite Killavoor. Tasub tulla kaema, mis inimesed sel korral välja on mõelnud.

Endiselt on oodatud kõikide hääde inimeste panus rulapargi loomiseks ning seda saab teha SIIN. Kohe kohe on pool sealt soovitavast rahast koos. Huvitav on see, et ca pooled senistest toetajatest on väljastpoolt valda. Loodame, et ka oma rahvas annab hoogu nüüd veel juurde.

Aga hää küll. Tõmban siis nüüd blogijuhtme mõneks ajaks välja, et siis augusti teises pooles suure hurraaga ja täislaetuna tagasi tulla. Seniks olge ikka lahke ja head. Sissekande lõppu panen kirja, mis saabus valla ja Hosteli meilile eile. Kiidusõnad Ellele ja Tenele.

Käike hääd

LISA

Tere!

Oleme nüüd mitmepäevaselt jalgrattamatkalt tagasi. Käisime Järvamaal
(J-Jaani, Koeru, Kapu, Väinjärve, Udeva, jne.) suguvõsa juuri otsimas,
esivanemate radadel.
Oleme väsinud, kuid rõõmsad.
Aastate jooksul oleme peatunud kümnetes hostelites ja olime meeldivalt
üllatunud, nähes Teie hostelit nii puhtana, mugavana ja vaiksena.
Meeldis ka mitmekesine köögiinventar mis andis võimaluse erinevaid toite
valmistada.  Mitte igal pool ei ole see nii. Kus kukuvad lusikatel
varred tagant ära, kus tuleb köögis võidelda sipelgatega (Pärnu), kus on
kaheinimese voodi toas täpselt nii lai, et voodi servadest on seinteni
umbes kümme sentimeetrit ja voodisse tuleb ronida üle kõrge tagumise
otsa serva. Lisaks veel tugev koerahais (Narva). Või jälle Tartus
Vaksali tänava hostel kus vaid kahel toal on sees WC ja dušš (ja sealt
ka ei voola vesi alati ära), teiste tubade elanikud jooksevad koridori
lõppu asju ajama...
Meeldis see, et toas oli riidekapp, laud ja ka väikene kapp asjade
paigutamiseks. Isega kaks tooli. Ja tervelt kaks peeglit! Mitte igas
hostelis ei ole see nii. Nii mõneski hostelis tuleb asju ladustada
põrandale või siis aknalauale ja habet ajada jalgratta tagasivaatepeegli
ees.

Järva-Jaani hostel, Naabriplika, teeb nii mõnelegi hostelile pikalt ära.
Kui veel teler tuppa, siis võite end juba hotellina reklaamida. Tublid
olete!

Täname meeldiva ja mugava majutuse eest! Täname ka väga sõbralikku ja
abivalmis personali!
Jõudu Teiie sinna, ning jätkake samas vaimus!

Mine meid vanu ja vapraid tea, äkki trehvame millalgi jalgratastel jälle
sinnakanti ja siis pole meil enam vaja otsida mugavat ja kindlat
majutuskohta. Naabriplikat ju mäletame, eks? ;-)

Parimat soovides

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar