kolmapäev, 2. september 2015

Uudisekünnis

Peab vist miskit huvitavat ja intrigeerivat täna kirjutama, sest siis ehk ületab see maakonna lehe uudisekünnise. Kulno blogipostitus läks pagulaste osas kenasti töösse ja peauudis on sündinud. Sinna võib kohe ka Järva-Jaani vallavanema arvamuse lisaks panna, sest ka meie vallal sama olukord, kus võimalust pagulasi vastu võtta puudub.
Samas näiteks see, et nädalavahetusel toimusid Järva-Jaanis Eesti Meistrivõistlused ja siin olid ligi 100 Eesti parimat discgolfarit ning sellest sai otse teavitatud ka ajakirjanikku, pole kahjuks JT-l tähelepanu leidnud. Annan ette teada, et järgmisel laupäeval, 12. septembril, on taas suur turniir tulemas, kus 90 tugevat mängijat on kohal ja tegemist on PDGA C-kategooria võistlusega.

Aga jah nädalavahetusel toimunud Eesti Meistrivõistlused läksid suurepäraselt. Kogu tagasiside, mis on tulnud nii võistluse kui võistluse ümber toimuvaga, oli positiivne ning Järva-Jaani rada on FB veergudel nimetatud ka lemmik rajaks Eestiks, mis teeb ainult head meelt. Aitäh veelkord kõikidele ettevõtetele ja inimestele, kes aitasid kaasa võistluse korraldamisele. Meile tulid ka ühed kullad ehk siis Jan Seire ja Sander Vaht tulid  meistriteks juunorite arvestuses. Ise tegin võistluse kaasa naabrimees Oskariga. Esimene ring oli hea, teine ahastus ning kolmas rahuldav. Arenguruumi on kõvasti ja õppida küll ja veel. Keda huvitab rohkem, siis tulemused SIIN ning mõned pildid SIIN.

Lisaks toimus pühapäeval Järva-Jaani 2. Rattaralli, kus oli ka korralikult osavõtjaid ning õhtu lõppes jalgpalliga, kus võitsime Maardu Starbunker II-te 4-1. Seal õnnestus mul suisa kübaratrikk teha ja ma tõesti ei mäleta, et kunagi oleksin seda Eesti Meistrivõistluste mängul teinud. Sel nädalal läheme Kiviõlisse.

Eelmisest nädalast veel niipalju, et reedel toimus iga-aastane omavalitsuste laager Aravetel, millest ka juba kirjutati lehes. Sealne kogemus kardisõidust oli vägev. Tasub minna, sest kartide erinevus Veski-Silla omadega on nagu öö ja päev. Kiirus, võimsus jne. Vahe on tugev ja elamus ka sedavõrra võimsam. Mälumängus jäime jagama 2-3. kohta ning tuletõrjeolümpias olime neljandad. Aitüma võõrustajale Ambla vallale.

Esmaspäeval oli JAP-i juhatus ja muidu selline ootusärevuse päev, sest 1. septembril ju kõik uus.
Eilne avaaktus läks kenasti. Hea meel on selle üle, et Järva-Jaani Gümnaasium on nüüd kenasti mehitatud (kas seda sõna võib üldse kasutada kui tööle tulevad ka naised?). 1. klassi läks 21 last ja see on kaunis number. Kahjuks sel aastal 10. klassi ikka soovitud kümmet täis ei tulnud, kuid samas uued suunad ja tuuled on käima läinud. Võibolla on veel liitujaid ka poole pealt ning siinkohal teen üleskutse ka neile, kellel on kunagi kool pooleli jäänud, sest meil on võimalus ka kaugõppes käia.
Muide, Järva-Jaani Gümnaasium on nüüdsest eliitkool, sest enamus õpetajaid ja õpilasi arvavad seda. Lisaks muidugi ma ise. Ja kui me ise seda arvame ning usume, siis mis teistelgi üle jääb. Nii et teretulemas eliitkooli Järva-Jaani Gümnaasiumisse.

Täna oli Karinu infotund, kus käisin koos Teenuse uue juhi Jüri Nukkega. Väga palju muresid polnud, kuid juttu jätkus ikka tunnikeseks.

Homme väike koosolek, kus arutame omakeskis ühinemisteemadel, sest järgmisel esmaspäeval ootab Paide meid taas külla.

Reedel toimub KENK-i nõukogu ja sel korral on teemaks see, et see organisatsioon on ennast sellisel kujul ammendanud ning tuleb mõelda, et mis ja kas edasi?

Muudest uudistest veel niipalju, et eile tulid töömehed ja hakkasid Järva-Jaani Rulaparki kokku panema ning suur avaüritus toimub 26. septembril.
Tulumaksu laekumine on sel aastal olnud korralik. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on 9,5% tõusu, mis on maakonna teine tulemus.
Sünde on hetkel 17 ja teada on, et on lisa tulemas. Eelarves oli planeeritud 18 lapse sünd, kuid nagu ikka, siis ses osas eelarve lõhkiminek on kahe käega tervitatav.

Ilmselt miskit siiski siit võtta polnud ajakirjanikel, kuid ehk teistele midagi ikka. Kõike kaunist ja olge ikka rõemsad ning ärge andke ahvatlustele järgi nagu seda mõned Sadamakunnid tegid. See on ikka päris kole ja ilmselt hullem on veel tulemas.

Kuulmiseni

1 kommentaar:

  1. Minu lemmiklause selles blogi sissekandes: "...sest ka meie vallal sama olukord, kus võimalust pagulasi vastu võtta puudub." Olen tükk aega oodanud vallavanema seisukohta selles küsimuses. (y)

    VastaKustuta