teisipäev, 22. september 2015

Vald 24

Tundub, et blogi töötab kenasti. Eelmisest sissekandest tuli siis uudis E-Piima uue katlamaja kohta neljapäevasesse JT-sse, gümnaasiumi uue suuna kohta tegi Kuma uudise (loe ja kuula SIIT) ja ka Discgolfi uudiseid jagas Kuma. Sel nädalal ilmselt, ehk, võibolla tuleb teemaks Rulapargi avamine. Panen siia kõrvale kuulutuse ka. Vinge koostööprojekt on olnud, kus kohalike noorte idee sai toetuse kohaliku ettevõtja poolt, misjärel loodi MTÜ, kellele panid õla alla nii KÜSK läbi Kohaliku Omaalgatuse Programmi kui erinevad kohalikud ja kaugemad ettevõtjad. Lisaks peaaegu sada eraisikut läbi Hooandja ning viimaseks piisaks võidukarikasse oli E-Piima heategevusprogramm. Lisaks muidugi Viljandi BASH-i korraldajad, kes sellise pargi meile võimaldasid ning OnWheelsi kutid, kes pargi joonistasid ja üles panid. Natuke veel ja ei tohiks enam noorte huulilt kosta, et meil pole midagi teha ja igav on. Loodan, et laupäeval ikka kõik kenasti ära ka mahuvad, sest avame koos võistlusega, kuhu tullakse üle Eesti. Ehk on head lambad.

Eelmisel nädalal jäid Jõgeva kultuurikorraldajad kuuldavasti meie külaskäiguga rahule ning loodan, et said häid mõtteid ka endale tegutsemiseks.
Kolmapäeva õhtul sai üle pika aja kossutrenni tehtud ning tutvustasin uut koolidirektorit kossumeestele ka. Võeti kenasti vastu ning ilmselt võime Raigot meie vormis ka sel talvel juba näha.

Neljapäeval toimus maakonnaplaneeringu tutvustamine, mis peaks enda alla võtma kõik praegu kehtivad planeeringud. Kahjuks pidime nentima, et tegemist on taandumisplaneeringuga ehk siis kuidas vaikselt ja valutult maalt elu kaotada. Sain aru, et selline on tegemisel kõikjal peale Harju ja Tartumaa. Kahju. Mina veel nina norgu ei laseks ja ujuks ikka vastuvoolu edasi. Sel nädalal Arto rääkis taas haldusreformist, aga põhiline on ikka elanike arv, mitte sisu, mitte ülesanded, mitte sisuline regionaalarengu toetamine. Reedel tulevad Paidesse maad kuulama, peab ka minema.

Reedel toimunud Aruküla mõisa avamine oli ilus. Oleks pidanud ka ikka suursugusemalt riidesse panema, aga no ehk põlnud hullu. Viisin kingiks ämbri, mida saab needuse all oleva katuse alla panna kui see taas tilkuma hakkab. Aga jah, nagu seal ka ütlesin, et sellise väärika ning uhke maja üle naabrid ei pea kadestama, vaid koos uhkust tundma, sest selle sära paistab ikka kaugele üle meie peade. Palju õnne Koerule ja tänud kõigile, kes sellele nõu ja jõuga abiks olid. Järva-Jaani lapsed ju õpivad ka seal, mõtlen muusikakooli siis. Näidend oli ka vahva.

Nädalavahetusel sai tööd tehtud ja jalkat mängitud. Kahjuks Kaitseliit Kalevi käest punkte ei õnnestunud röövida. Suutsime 3-0 seisult tulla veel 3-2 peale, kuid siis eksisime ise ning kinkisime 5-2 võidu. Sel nädalal eel-eelviimane mäng ja seda Narva vastu. Loodame saada korraliku satsi kokku, korraliku publiku kokku ning ka kolm punkti tabelisse. Lubasin, et suurima osalusega klass koolist saab ka üllatusauhinna. Meest sõnast.

Tänane päev algas tavapärase töökoosolekuga vallamajas. Lõuna veetsin ka koosolekul ehk Paides toimus JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolek, kus arutasime uue aasta eelarvet. Panime numbrid ritta.

Homme hommikul saan kokku maakonna koostööjuhi Sven Tobrelutsuga ning viin ta eluga kurssi. Mitte päris nii nagu Valdisega oli Tulnukas, aga noh väikse tuuri teen ikka valla peal.
Teisipäeval külastab meid ka revisjonikomisjon ning teeb oma plaanipärast tööd. Sel korral uurimise all Laia tn kõnnitee ehitus. Õnneks on meil kasutusel e-riigihangete süsteem ning vassimisvõimalust nagu polegi, isegi kui tahaks.
Peale seda veel vallavalitsuse istung ja kuna eelmisel nädalal oli alles istung, siis sel korral väga pikk päevakava pole.
Õhtul on kõik oodatud Kinomuuseumisse, kuhu tuleb Ründo Mülts rääkima. Teda juba tasub kuulata. Noor mees, aga sisu on kõvasti. Keegi võiks salvestada ka selle, sest kahjuks ise ei saa minna.

Kolmapäeval toimub meil uue dokumendisüsteemi DELTA koolitus ning kõik ametnikud on alates kella 14.00-st koolimajas koolitumas ja vallamaja on suletud. Palun mõistvat suhtumist.

Neljapäeval on volikogu ja päevakorraga on võimalik, nagu ikka, tutvuda valla kodulehel. Peale istungit, kell 18.00 toimub valla sünnipäeva tänuüritus, kus täname aasta jooksul silma paistnud tublisid inimesi ja ühendusi ning lisaks tunnustab vald pikemaajalise panuse eest valla arengusse Sirje Pehki, Nadežda Maranit ning Rein Sanderit. Tulge lillli tooma. Peale seda on kõik oodatud vägevale kontserdile. Võin juba julgelt ette lubada. Kuulutus siin kõrval.

Valla sünnipäeva üritused jätkuvad reedel, mille kohta saab infot kõrvalolevalt kuulutuselt.
Reedel toimub Paides hariduspreemiate üleandmine, kus meie Triin Tiisler üks nominentidest. Tublisid ikka jagub meil.

Kui siia lisada veel laupäevane Rulapargi avamine ning pühapäevane jalgpall, siis peaaegu igas päevas midagi teha. Lahe.

Eelmise nädala uudistest saime veel teada seda, et Järva-Jaani Gümnaasiumi riigieksamitulemused olid maakonna parimad nii emakeeles, kui ka matemaatikas. Inglise keele tabelist hästi aru ei saanud, sest seal keskmisi hindeid polnud, olid vaid keeletasemed. Aga ikkagi emakeeles olla ka Eesti koolide seas 10 hulgas. Müts maha lugupeetud õpetajad ja õpilased. Võimas. Kodune ülesanne õpilastele- parandada kõik vead minu tänases sissekandes :)
Head lugejad, kas te ikka kõik teate, et Järva-Jaani Gümnaasiumis on olemas ka õhtune osakond, kus võimalik poolelijäänud haridusteed jätkata. Infot SIIT. Erinevalt Paide Täiskasvanute koolist saabki meil õhtuti õppida ehk ka töölkäijatel on võimalus. Anna sõbrale hääd nõu ja see ei ole mõeldud ainult Järva-Jaani rahvale, vaid kindlasti ka naabervaldadele ja miks mitte ka üle-aedsetele.

Kui kellelgi on korterit üürile anda, siis võib teada anda. Jälle on küsitud.

Nuniih. Palju õnne meile valla sünnipäeva puhul ja kõike kaunist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar