pühapäev, 4. oktoober 2015

Minek

Aeg on läinud taaskord lennates ja enne kui lendu tõusen ehk siis sellele suundun, mõned read kirja.

Eelmisel nädalal toimunud valla sünnipäeva üritused läksid kenasti korda.
Valla tänuüritus oli minumeelest täitsa kena, aga eks seda peavad külalised ütlema. Veelkord suur tänu häädele inimestele, kes valla arengusse panuse on andnud ning erilised tänusõnad valla vapimärgi kavalerile Rein Sanderile ning teenetemärkidega tunnustatud Sirje Pehkile ja Nadežda Maranile. Tänamisele järgnenud kontsert oli samuti väga äge. Saal oli rahvast täis ja lõpuks ka püsti.

Reedesele discopeole seekord ei jõudnud, kuid järgmisel peol olen igaljuhul kohal.

Vallavolikogu istung läks kenasti. Koolidirektori ettekanne oli asjalik ning küsimused said konkreetsed vastused. Otsused suuri vaidlusi ja diskussioone ei tekitanud, mis tähendab, et ju siis eeltöö on hea olnud. Vastu sai võetud nii arengukava kui eelarvestrateegia. Andsin ülevaate ka haldusreformi olukorrast, pagulastest ja tervisekeskustest. Täpsemalt saate lugeda volikogu protokollist, mis järgmisel nädalal peaks valla kodulehele üles saama.
Lühidalt nii, et haldusreformi seis on segane. Reedel saime kokku ka ministeeriumi esindajatega, kes alles justkui sisendit ootavad reformi eelnõusse. Suvel kui sel teemal oli juttu, siis pidavat eelnõu peaaegu valmis olema ja septembriks juba väljas. Ei teagi nüüd mis siis päriselt seis on. Kuigi ellu on kutsutud suur ekspertkomisjon, siis uute KOV-ide määramise kriteeriumeid jääb järjest vähemaks ning järjest tõenäolisem on, et saabki lihtsalt mingi elanike arv selleks. Ju näeb ja hoiame kätt pulsil. Meelde jäi küsimus, et kui palju on komisjonis väikevaldade juhte ning sellele oli vastus "Kui sood kuivendatakse, siis konnadelt ei küsita".
Pagulaste osas olen juba infot andnud ehk siis meil kahjuks ruumid puuduvad. Tervisekeskuste osas on mitu varianti ning valiku tegemisel lähtume ikka Järva-Jaani valla elanike huvidest.

Rulapargi avamine laupäeval läks hästi. Uudis oli sellest ka Reporteris Aitäh kõikidele, kes kaasa aitasid ja senin on rulapark kenasti omaks võetud ja iga päev on enne kell 16.00 juba noored ukse taga olnud. Avatud siis 16.00-21.00 ning hetkel otsib MTÜ ka kahte tublit adminni-arendajat, kes silma peal hoiaks, peaks korda ning arendaks ka parki. Huvilistel võtta ühendust Aare Sulega, tel 5116719. Konkreetselt võistlusest on videot võimalik vaadata SIIT. Juba on tuntud huvi ka seal sünnipäevade pidamise vastu ja see on täitsa võimalik.

Laupäeva õhtul toimunud valla sünnipäeva öö-discgolf läks ka hästi. Valgustatud korvid, kuuvalgus, vaikne ilm, LED-id ning 13 vaprat mängijat. Võitjateks sel korral Kerli Talkis ja Alvar Roos. Järgmisest nädalast algab ka sügisene discgolfi nädalamängu sari. Tulge kohale. Juhend SIIN.

Pühapäeval toimunud jalgpallilahing oli väga ühekülgne. Võitsime Narva Trans II-te 7-0 ning hiljem said narvakad veel karistatud, sest olid kasutanud keelatud mängijat. Täna oli mäng Amblaga võõrsil ja paraku 3-3 tulemusest enamat välja ei pigistanud kuigi võimalusi oli kõvasti. Lõpuks võisime ka viigi üle rõõmsad olla, sest viigivärav sündis üleminutitel. Järgmisel pühapäeval siis hooaja viimane mäng Maarduga, kes hetkel tabeli kolmas. Tulgem kohale. Ikka kell 14.00

Sel esmaspäeval oli JAP-i juhatus. Seal tuli teemaks ka Solarisse minek ja nüüd juba ka üleskutse ettevõtjatele, kes soovivad pealinlastele oma kaupa tutvustada. Infot SIIT.

Teisipäeval toimus JOL-i juhatus veidi jahedas õhkkonnas. Sõna otseses mõttes seekord :) Vaatasime otsa uue aasta eelarvele ning hiljem arutati ka tulevikustsenaariumeid. Kahjuks lõpuni ei saanud olla, sest olin kutsutud maakonna tundi rääkima Järva-Jaani vallast. Kes soovib kuulata, millest juttu oli, siis 45 minutit juttu SIIN. Aitäh selle võimaluse eest ning tänus saatejuht Maaritile ka.

Vahepeal on toimunud ka kaks esmaabikursust meie vabatahtlikele ning peagi tuleb koolitus autoavariidele reageerimiseks. Saame tarkust ja pädevust juurde.

Kolmapäev oli suhteliselt rahulik.

Neljapäeval oli Karinu infotund, kus oli ca 20 inimest. Tundub ikkagi täitsa vajalik olema. Peagi peaks Jalgsema infotunni ka kokku leppima.

Eile õhtul olime Koeru Hooldekeskuse sünnipäeva peol esinemas Jüride-Maridega. Väga hästi võeti vastu ning veelkord palju õnne.

Täna hommikul andsin väikse kommentaari TV3-le seoses bussipeatuste nimedega. Üle Eesti on vaja muuta ca 600 peatuse nime. Põhjuseid võite lugeda SIIT. Ma küll ei näe mingit pointi neid muuta. Nimi on nimi ja kõik. Alles hiljuti sooviti maaüksuste nimesid muuta, nüüd bussipeatused. Mis järgmiseks, külad-linnad-vallad? Muudame Järva-Jaani ka ära, näiteks Loppekundeks, sest muinaskihelkond oli selle nimega? Aga ju siis kellelgi oli vaja tööd teha, ei oska muudmoodi seda seletada.

Täna peale võitluslikku mängu Amblas, läksin Tartusse Vanemuisesse, kus toimus Aasta õpetaja auhinnagala. Sain sinna kutse kui Hariduse Sõber. Aitäh siinkohal esitajatele ning katsun hariduse sõber edasi olla. Sain ka tänukirja ning meene, mis muide oli samasugune nagu meil valla sünnipäeva puhul. Ministeeriumil on ka päris hea maitse.
Gala ise oli lahe ning ehk saite sellest osa ka läbi ETV otseülekande. Vaheklipid olid päris peene huumoriga ja minister Ligi sai ka seal oma rolli. Esimene kõne jäi kuidagi segaseks, aga ehk see rohkem minu mure.

Esmaspäeval on õpetajate päev ning siinkohal sügav kummardus kõikide õpetajate ees. Te olete väga tublid ja minu lugupidamine siinkohal.

Aga muidu jah umbes 5 tunni pärast läheb lennuk ning teen siin praegu aega parajaks. Tagasi oleme 8ndal oktoobril ja eks siis pajatan ka sellest, mida nägin, mida õppisime ja mis tolku oli.
Kahjuks jah homme seetõttu Paide-Türi jooks jääb taas vahele, kuid hea meel on, et üle 30 õpilase on koolist sinna minemas. Kell 10.30 läheb suur buss keskväljakult ja usun, et kes nüüd äkki mõtlesid minna, siis mõned kohad on kindlasti bussis vabad.
Kui juba jooksmisest juttu tuli, siis pange kindlasti kõik endale kalendrisse kirja järgmisel laupäeval toimuv Tiina Idavainu jooks, mis sobib nii harrastajale kui edasijõudnutele. Põhiline on ikkagi liikuda.

Kes soovib rohkem liikuda, siis sel nädalal saime paika võimla esialgsed ajad ning need on leitavad SIIT ja ka siit vasakult linkide reast. Tulgem trenni.

Aga olge siis tublid ja ärge pahandust tehke :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar