reede, 29. jaanuar 2016

Silva tuleb

Tervist
Eelmisest nädalast on meenutada ilus üritus Paides kui kultuurikeskuses anti üle Eesti kultuurkapitali aastapreemiad.
Reede õhtu ja nädalavahetus sai veedetud vabatahtlike päästjatega. Reedel aitasin selgitada Türi kandi vabatahtlike komandode parimaid. Mitmekülgsusega paistsid silma Imavere noored tõrjujad. Meelis Välimäe on Lõuna-Järvamaal teinud tänuväärset tööd kodukandi turvalisuse tõstmisel ning suur kummardus talle selle eest. Selliste fanattide najal maaelu veel seisab. Laupäeval-pühapäeval sai Järva-Jaani meeskond oma koostööd lihvida.

Pühapäevaõhtune korvpallilahing Paide valla vastu algas kodusaalis hästi. Meeskond oli motiveeritud, pink pikk ja kõik tundus hästi. Juhtisime esimese poolaja lõpuks üle kümne punktiga. Siis aga tulid paugud. Esiteks pidi Uku minema aega teenima ja mul õnnestus jalg ära lõhkuda ning paraku enam mängu nii hästi käima ei saadud ja võit libiseski käest. Tänaseks olen kipsist lahti saanud, aga niipea väljakule ei naase. Mängud jätkuvad juba sel pühapäeval Aravetel.

See nädal algas JAP-i juhatusega ning peagi avanemas ka kevadvoor, mis suunatud vabaühendustele. Infopäev ka Järva-Jaanis tulemas. Tulge kohale. Info SIIT.

Teisipäeval oli au esmakordselt osaleda Koeru Hooldekeskuse nõukogus. Viin ennast teemadega kurssi. Oskasin ikka natuke kaasa ka rääkida. See on selge, et vananevas ühiskonnas on hoolekandeasutustel järjest suurem roll.

Sealt läksin otse Kuma raadiosse, kus Raidiga rääkisime haldusreformist ja maavallast. Järelkuulatav SIIT. Tasub ehk neil ka kuulata, kes ei tea maavalla ideest midagi.

Kolmapäeval osalesin ühes huvitavas telemänguprojektis, mis märtsis Kanal 2-s jooksma hakkab. Seal nii mälumängu kui kaardimängu sugemeid. Tasub oodata ja vaadata. Päris äge formaat ja usun, et sellel on menu küll. Tänud kunagisele ülikoolikaaslasele Teet Kalmusele, kes on idee autor ja saate vedaja.

Neljapäeval ehk eile oli koosolekute tramburai. Alustuseks Spordiliidu juhatus, kus oli päris pikk päevakord alustades eelarvest kuni noorte stipendiumite ning Järvamaa Talimängudeni välja. Seejärel saime kokku N.R. Energy juhtidega, kes plaanivad ka Järva-Jaani katlamaja viia hakkepuidule. Olime ses osas positiivselt meelestatud. Esmaspäeval jätkatakse sama teemaga Koigis toimuval suurel koosolekul.

Eilne volikogu koosolek oli töine ja konstruktiivne. Päevakorras oli nii vallavara enampakkumisele panek, eelarve kui ka haldusreformi teemaline ettepanek ülalpool viidatud maavalla moodustamiseks. Ametlikud ettepanekud peaks teistesse valdadesse jõudma esmaspäeval-teisipäeval ning siis saame teemaga edasi minna. Sel korral veel Tamsalu vallale eitavat vastust ei saatnud, vaid tegeleme nende ettepanekuga veebruari volikogus.

Tänane päev oli tegude päev. Ehk siis kuulutati välja Järvamaa Aasta tegu 2015. Oodatult sai selleks Aruküla mõisa ennistamine. Palju õnne naabritele. Mul oli au võtta vastu nominendi aukiri Järva-Jaani rulapargi tegemise eest. Hommegi on näiteks Rakverest ratturid tulemas ja treivad oma oskusi seal. Pilte ja infot on igas Järvamaa meedia allikas ning lisaks ka TV3 uudistes ja Kanal2-s näidati ka.

Meie valla tänase päeva tegu oli see, et eile andsime välja pressiteate sisekaitse suuna käivitamisest Järva-Jaani gümnaasiumis. Hommikul andis Raigo ka selle kohta intervjuu. Pressikas SIIN ja intervjuu SIIN. Kuna seda suunda Eestis väga kuskil ei ole, siis usun, et see valdkond võiks huvi pakkuda ka kaugemalt tulijatele. Teretulemast.

Kuna jalg on tuksis, siis on vaba aega rohkem kui muidu. Homme õhtul saan näiteks nautida meie toreda tantsurühma "Ei me ette tea" juubelikontserti ja seda sel korral saalis olles. Kell 19.00 olete ka kõik sinna oodatud. Pühapäeval ehk aitan discgolfi nädalamängu käima panna. Samas soovitan kõigil osalema minna. Ja näuhti ongi jaanuar läbi.
Ahjaa, pühapäeval algavad juba uue teleseriaali "Silva" võtted Järva-Jaanis. Peategelane on perearst, kes tuleb Järva-Jaani ning seiklused algavad. Tasub valmis ennast panna. Näitlejad on head ning esialgne kava tundub paljulubav. Igaksjuhuks mainin, et sarnasus meie perearsti nimega ning ühe teise tuntud inimesega on täiesti kogemata. Nimi oli sarjal juba enne kui see meile jõudis. Tore kokkusattumus muidugi ikka :)

Veebruaris juba uued uudised. Jääme jällelugemiseni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar